Здравейте на всички,Има едно Браво зад блока. Беше на един дядо, който почина съвсем наскоро. Дядото явно беше от нашите, защото имаше 2 фиата- Регата и въпросното Браво. И двете коли не съм виждала да ги изкарва от паркинга. Сега, когато той почина, не вярвам бабата да кара колата и се чудех дали да не й предложа да я купя от нея. Не знам коя година е Бравото, но със сигурност е по-ново от баба Темпра. Мисля, че ще можем да се договорим с жената. Та питането ми е следното: колко според вас е разумно като цена да се даде за тази кола? Пак повтарям- не съм я виждала да я изкарват, което ме води на мисълта, че може да има проблеми със запалването. Дано само да не й е блокирал двигателя. Като ида да говоря с нея ще видим какви проблеми има и ще ви ги опиша при първа възможност. Ако се окаже, че ще трябва да се прави сериозен ремонт, няма да я взимам, но все пак... Омръзна ми да наливам пари в тази Темпра. Много си я обичам, но май вече няма смисъл. Няколко пъти се канех да я заменям, но все не ми дава сърце, но ако го спазарим това Браво, ще я оставя.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Браво
Collapse
X
-
Зависи с какъв мотор е .... предполагам най-често срещания - 1.6. Също и коя година е .... аз лично повече от 2-2500 не бих дал - в последно време адски много им паднаха цените - пък и ако наистина не пали - кажи на бабката че нов стартер е 300-на лева и я земай за 1500Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
Citroen Berlingo 1.4/8v (04)
-
Това съвсем го бях забравила, честно казано. Иначе колегата, който акзва 1500лв... Малко много ми се струва. В мобилето има за по 1200лв и то в движение, а това 100% някакви проблеми ще има, които ще трябва да се оправят. Сигурна съм, че не са му платени и данъците за тази година. Тези неща би трябвало да смъкнат цената. Чакам баща ми да се прибере и да отидем заедно да говорим с жената, пък ще видим какво ще става. Все си мисля, че колкото и да е счупено, поне е по-ново от Темпрата.Един за всички, всички за мен
Коментар
-
И аз щях да предположа една цена от 1500 лева, така на сляпо, както си го описала, без подробности. А тези, в Мобилето, за 1200, дето са в движение - ами те са в движение, докато го вземеш и след туй го вкарваш в бокса за неопределено време. Ти за колко искаш, за 1000 ли да го вземеш, като онези са в движение, а това - не. Вижте все пак в какво състояние е, но 1500, мисля, е добра цена - хем жената ще е доволна, а дано и вие.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Ами ще я питам и тя акква цена предлага. Не искам да я ощетявам жената (все пак е пенсионерка и отскоро вдовица). Мисля, че ако й купя колата ще й направя услуга. Моят дядо като почина преди години и остави една Лада. Никой не я погледна и така си изгни в гаража. Дори още не сме й махнали номерата (от онези жълтите). Не искам и да си помислям какви глоби трябва да се плащат за нея. 14 години нищо не е плащано по нея.А колкото до таксите по прехвърлянето. Аз мисля, че се определя въз основа на процент от договорената продажна цена. Мога да кажа, че съм я купила за 250лв и така таксата ще е 25лв (примерно)Един за всички, всички за мен
Коментар
-
presinka написа:А колкото до таксите по прехвърлянето. Аз мисля, че се определя въз основа на процент от договорената продажна цена. Мога да кажа, че съм я купила за 250лв и така таксата ще е 25лв (примерно)
Коментар
-
svetli4a написа:Зависи с какъв мотор е .... предполагам най-често срещания - 1.6. Също и коя година е .... аз лично повече от 2-2500 не бих дал - в последно време адски много им паднаха цените - пък и ако наистина не пали - кажи на бабката че нов стартер е 300-на лева и я земай за 1500
Коментар
-
Immortal написа:presinka написа:А колкото до таксите по прехвърлянето. Аз мисля, че се определя въз основа на процент от договорената продажна цена. Мога да кажа, че съм я купила за 250лв и така таксата ще е 25лв (примерно)Manowar - Татко
Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко
Коментар
-
Immortal написа:svetli4a написа:Зависи с какъв мотор е .... предполагам най-често срещания - 1.6. Също и коя година е .... аз лично повече от 2-2500 не бих дал - в последно време адски много им паднаха цените - пък и ако наистина не пали - кажи на бабката че нов стартер е 300-на лева и я земай за 1500Punto Sporting 1.2 16V 85 h.p. - ex, but first in my heart
AudiLina A3 1.8 20V 125 h.p. - NOW DRIVING
Коментар
-
Че то Пунтото по-евтино ли се води от Бравото (по-нисък клас)?Аз по принцип бях мераклийка за Мареа. Лятото бях харесала една чак в Плевен- бяла с метан. Ходих, гледах я, ама имаше много проблеми и се отказах. Вчера разглеждах какви Мареи се предлагат в мобилето и я видях въпросната Мареа. Човекът я продава, защото имала проблеми със съединителя (колата беше с автоматични скорости).Един за всички, всички за мен
Коментар
-
Старото Пунто МК1 и старото Браво би трябвало да се водят един клас, ама не знам със сигурност. Знам само, че аз като търсих всички Бравота бяха по скъпи с около 500 лв. В момента новото Браво се води по-висок клас от Гранде Пунтото. Скоро като излезе фейс лифта на Пунтото може да се изравнят по цена, но не вярвам по клас.Punto Sporting 1.2 16V 85 h.p. - ex, but first in my heart
AudiLina A3 1.8 20V 125 h.p. - NOW DRIVING
Коментар
-
Винаги Браво и било по-висок клас от Пунто.ФИХИ- да, от застраховател се прави, но и двата пъти, когато съм прехвърлял кола, при застрахователя е ходил човек на нотариуса, а ние през това време седим и пием кафенце при секретарката му Това и при двамата нотариуси - единия в Ямбол, другия в Сливен - затова си мислех, че навсякъде е така.
Коментар
-
Така, не е по темата, но понеже този въпрос също ме вълнува, а и гледам, че има спор по въпроса, ще ви кажа какво научих току-що. Говорих с баща ми. Той наскоро купи кола и информацията е прясна. С продавача се договаряте за цена. Вика се някакъв, който прави оценка на автомобила. Ако вие сте се договорили колата да се спазари за 500 лв, а онзи направи оценка за 400лв, тогава данъкът за вписване се прави на основа на спазарената цена. Този данък е в размер на 2 или 2,5% от покупната цена. Ако цената на оценителя е по-висока от "спазарената" цена, тогава този данък се определя въз основа на тази оценка. Размерът е отново 2 или 2,5% (забравих колко точно ми каза бащинаторът). Следващата стъпка е в рамките на 1 месец, колата да се регистрира по местоживеене.Един за всички, всички за мен
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар