Колеги, имам нужда от спешна помощ...Понеже скоро ме преместиха в една от другите ни фирми, която се занимава с производство и внос на материали за сухо строителство, та понеже сега ще обновявяме каталога си и ще добавяме аксесоари за окачен таван... та моя проблем е следния: аз подготвям каталога, което изисква превод и на английски, който използвам свободно на високо ниво, но в случая не мога да открия терминологичен превод на някои от аксесоарите..дето се вика - "шиш с ухо" не сме го учили в учебника... :D ето и аксесоарите, чиито превод нямям:Шиш с ухо, Директен окачвач, анкер винкел котва, бърз окачвач, двойна пружина, самопробивен и самонарезен винт, дюбел-пирон...и май това за сега...Ще съм безкрайно благодарна!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Превод на Английски - Аксесоари за окачен таван
Collapse
X
-
самопробивен винт = Self-drilling screwсамонарезен винт = Self-threading screwдюбел = Screw anchorпластмасов дюбел = plastic screw anchorдиректен окачвач = direct hangerбърз окачвач = rapid hangerдвойна пружина - би трябвало да е double spring, но ако я покажеш на снимка, ще съм по-сигурен.шиш с ухо = eye bolt анкервинкел (котва) - би трябвало да е нещо от сорта на "anchor bracket", обаче и него трябва да го видя какво е аджеба
-
Immortal написа:самопробивен винт = Self-drilling screwсамонарезен винт = Self-threading screwдюбел = Screw anchorпластмасов дюбел = plastic screw anchorдиректен окачвач = direct hangerбърз окачвач = rapid hangerдвойна пружина - би трябвало да е double spring, но ако я покажеш на снимка, ще съм по-сигурен.шиш с ухо = eye bolt анкервинкел (котва) - би трябвало да е нещо от сорта на "anchor bracket", обаче и него трябва да го видя какво е аджеба
Коментар
-
Да внесем някои уточнения тогава, пък колежката ще си избере сама накрая. Или ще се изложи сериозно, или ще я похвалят за точността на преводите Self Threading Screw е винт който е достатъчно твърд за да нареже сам резбата във вече готова дупка. При него характерна е резбата, а не върха. В сухото строителство се използва рядко, например за нарязване на резба в профил тип UASelf Piercing Screw е винт, който е с остър връх, който има за цел да може да пробие профил тип CD/UD/CW/UW (дебелина 0.6) без някакъв сериозен натиск, а с малко повече сила - дори и без въртене. Това е основният тип винт използван в сухото строителство. Такива винтове са т. нар. "рапидка" (фосфатирания винт 3.5х25/35/45...), също така "копче" (винта с плоска глава, поцинкован или фосфатиран)Self Drilling Screw e винтът, който е със специално заточен връх, приличащ на свредло. Използва се там, където няма готова дупка, в по-дебели ламаринени профили, тип UA например, и след пробиване - сам нарязва резбата в профила, подобно на първия тип винт.В тоя ред на мисли - като се обади някой клиент, който на самонарезния вика самопробивен и обратно, и като си поръча едното, а всъщност иска другото, при получаване на стоката се получават комични ситуации. За другите неща:шиш с ухо се превежда буквално като "тел с око" - wire with eye, шиш с кука е "тел с кука" - wire with hook, директния окачвач е straight hanger, съединител за CD-профили - Longitudinal joint, "пеперуда" казахме, кръстовидна връзка за едно ниво е cross joint - one level, или two levels ако е за две нива.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар