Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Критики към Фиат

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

popara801 написа:
    Ми да ви кажа,че на Ауди и много други немски марки кабелите за АБС-а ги правят в Стара Загора.Така,че не е проблем да говорят колкото си искат.Всеки сам решава за марката която ще кара.Но по отношение цена-качество нямат равни ФИАТ.
    подкрепям те ЦЕНА КАЧЕСТВО
    Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
    FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

Къде у Зарата ? Да кандидатствам за работа А кой прави скърцащите пластмаси и кори ?
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

:D Току що смених биелета - made in Germany - старата и новата :D .Изчезна гадното потропване, чуващо се от няколко дни. Но тези части за мен са консумативи /при тия пътища/ ,а не някаква повреда. Съгласен съм, че за същите пари не може да се вземе читава кола от "другите". Аз търсех седан до 5000лв. За толкова пари подобни бяха - Вектра,Астра, Нисан Примера, Хонда Сивик, Ауди В4, Венто, Пасат, Толедо, Меган, Алфа 156, БМВ3/но старо/, старата С-класа /с още малко пари/...и други, че не се сещам, какво ли не гледах. Ами нито една не можах да сравня като мотор и всичко друго с Мареата, която намерих, за кола 99г.

Коментар

Какви критики,аз карам Мултипла.Коя друга марка има такъв автомобил.

Коментар

Като върл фен на ваген с 3 коли от фирмата им,след събиране на 2 години за кола-отидох и си купих нов фиат.Влюбен съм в него-карам с някакво чувство,което малко коли под 40 бона биха ми донесли.Пробвах над 20 модела и само голф ми бе друг вариант.Дори и на а-класа не е толкова голямо удоволствие да караш кола.А да не забравяме,че слизам от 50 хил км с пасат и сега дори се чувствам в абсолютно същия клас кола като широчина и усещане в купето.Но много части в новите коли се правят в други(различни от страната произход на марката) страни,но май в ФИАТ са в умерени проценти.Лека вечер.

Коментар

фиат си е супер количка, обикновенно е доста по-широка от конкурентите в същия клас, недостатъците им са, че са силно неромнтопригодни и някои чаркалаци са "заедно", но това не е само при тях, гледам тенденцията гони и немските.
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

За Ауди и Мерцедес правят електроника в "Епик"-Ботевград.За кво говорим?п.п.Доволен съм от типото си,евтина потдръжка.Предлага добра надежност и издражливост за българските условия.
                Fiat Tipo
                Corsa b комби !

Коментар

pakumba написа:
                  фиат си е супер количка, обикновенно е доста по-широка от конкурентите в същия клас, недостатъците им са, че са силно неромнтопригодни и някои чаркалаци са "заедно", но това не е само при тях, гледам тенденцията гони и немските.
                  Това е силно застъпен феномен при франсетата...на Пежо не се сменя само каре за ~80лв, а се менка цялата полуоска за 200+лв! Разбира се има и вариант на отремонтиране, рециклиране / в България има такава услуга, извън родината ... невярвам? / , но никога и никъде не се препоръчва!!!Има обаче неоспорим факт: частите по ходовата част са като за лагерна количка, но така е за всички автомобили и марки от класа на Браво и производните! Имам приятел със СААБ ... е той може би ще смени веднъж в живота си: биалетки, носачи , шарнири и тн, защото при СААБ тези чаркове са три пъти по-големи и здрави ,чисто физически. Функционално правят едно и също, разбира се!
                  Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                  Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                  http://www.keepfighting.ms

Коментар

Имам познат който пише Софтуер за Мерцедес,така че незная къде е прословутото "немско" качество като ,мерцедес вече не си произвеждат дори емблемите Фиат е здрав автомобил,ще се окаже по-здрав дори от Алфа и Ланча.Но тенденцията е такава,колкото ти е по-премиум колата толкова повече трябва да се бръкнеш.Предните носачи на мареа - около 100 лв.Предните носачи на Алфа 147 - около 500 лв.
                    Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
                    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
                    I am in love with my cars

Коментар

pakumba написа:
                      Точно така, неремонтопригодни. Затова и майсторите все ги плюят. Явно са правени с идеята да не се ремонтират никога . Миналата година два пъти сваляне на предния мост. Хайде, единият път беше за смяна на съединител (да не забравя, тогава се наложи и сваляне на генерацията гърнета след катализатора), но втория само за смяна на тампон на стабилизиращата щанга. Смяна на филтърна кутия-приключение повече от 2 часа. Смяна на казанче на чистачките - сваляй гума и подкалник, той пък от годините се е спекъл и се чупи. Такива ми ти работи с фиат :D . Иначе когато е у ред, ми доставя удоволствие да управлявам мареата-широка, комфортна, пъргава!
                      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Jimy написа:
                        pakumba написа:
                        Това е силно застъпен феномен при франсетата...на Пежо не се сменя само каре за ~80лв, а се менка цялата полуоска за 200+лв! Разбира се има и вариант на отремонтиране, рециклиране / в България има такава услуга, извън родината ... невярвам? / , но никога и никъде не се препоръчва!!!Има обаче неоспорим факт: частите по ходовата част са като за лагерна количка, но така е за всички автомобили и марки от класа на Браво и производните! Имам приятел със СААБ ... е той може би ще смени веднъж в живота си: биалетки, носачи , шарнири и тн, защото при СААБ тези чаркове са три пъти по-големи и здрави ,чисто физически. Функционално правят едно и също, разбира се!
                        за ходовата част е абсолютно така. мноооооого са нежни, много. кромата на баща ми, вече му е втора, сменя шарнири на 30-40 000 км и това е, а аз на по 15 едвам изкарвам, хем той взема каквото има в магазина, а аз окап, че фаст, че не знам си какво, той кара диво по дупките, аз я пазя много... прекалено финни са нещата по предниците ни. освен това окачването е адски просто, което от една страна е добре, заради цената на потдръжката, обаче от друга страна всеки елемент понася по-голямо натоварване. ако бяхме с 2 носача например, натоварането върху всеки елемент щеше да е различно.п.с. новата крома с 1,8 бенз двг има адски много място в двигателния отсег
                        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Стига с тези критики - нека си лаят. Аз по принцип не плащам данък "хорско мнение", така че слабо ме интересува кой критикува Фиат. Нали аз му се кефя и ми е комфортно пътуването - на мен и семейството ми - това е най-важно. Иначе съм се нагледал на разни селски бекове - даже от оня ден е последният случай от казанлъшките села - как слизат от Голфчето с чупка в кръста, тоест, виждате ли ме от какъв самолет слизам. Иначе Голфчето няма винетка и е само за ходене до селската кръчма, ама няма значение.
                          Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Jimy написа:
                            ...Има обаче неоспорим факт: частите по ходовата част са като за лагерна количка, но така е за всички автомобили и марки от класа на Браво и производните! Имам приятел със СААБ ... е той може би ще смени веднъж в живота си: биалетки, носачи , шарнири и тн, защото при СААБ тези чаркове са три пъти по-големи и здрави ,чисто физически. Функционално правят едно и също, разбира се!
                            Вярно, че са като за лагерна количка - дори и ценово. Мой приятел си купи SAAB някъв си - голяма гъзария, голямо чудо, но за 8 месец по варненските дупки - има да прави цяла предница - от 3 месеца колата е в двор на шефа му и не я е карал - още събира парите - майсторите му казали да си приготви поне 500лв., че частите били ЯКИ Абе който иска да кара и да не поддържа - най-добрата, най-яката и най-вървящата кола е СЛУЖЕБНАТА!
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

ЕЕЕ то бива фенщина ама пък да се сравнява фиат с мерцедес ,айде осъзнайте се малко де Yellow_Flash_Colorz_PDT_37
                              HONDA I-VTEC

Коментар

Todor_Gagovski написа:
                                ЕЕЕ то бива фенщина ама пък да се сравнява фиат с мерцедес ,айде осъзнайте се малко де Yellow_Flash_Colorz_PDT_37
                                Имаш 3500 лева и искаш седан.Мареа 99-2000 година или 124ка 88ма ?
                                Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Working...
                                X