Предполагам някои колеги помнят как миналата година юли месец имах катастрофа с Мареата 2.4 JTD, 130 НР, 2000г. Беше застрахована за 6500 пълно автокаско към Булинс. Застрахователната стойност беше определена като такава в консултация със самия застраховател. В началото на 2009г. по Шваке стойността беше около 9-10,000, но аз исках да я застраховам на горе-долу нормална пазарна стойност, която беше около 5-5500 тогава. По-малко от 6500 не можели да смъкнат. Естествено, защото колкото е по-голяма стойността, толкова повече е и премията. Дотук добре.След катастрофата колата е призната за тотална щета (причинителят на катастрофата беше другият участник в ПТП-то), което по условията на договора означава, че стойността на ремонта е надхвърлила 80% от застрахователната стойност, или 5200 лева. Аз съм пуснал щета по каското си в Булинс, но те имат право на регрес към Евроинс по ГО на виновния за ПТП-то. Ето защо на оглед минават и вещи лица на Евроинс, към които вече е предявен регрес за 4600 лева и аз знам това от вътрешен източник в Евроинс. От същото място знам, че регресът е одобрен в същия размер - 4600 лева. И колко мислите, че ми платиха Булинс? Всеки очаква да ми платят толкова, колкото са поискали от Евроинс. Да, ама не. Платиха ми 3250 лева или 50% от застрахователната стойност. Защото по колата имало запазени елементи... И то след като ме мотаха месеци наред, докато не почнах в един момент да ходя в офиса им почти всеки ден.Казано по друг начин, Булинс ми прибраха 1350 лева от обезщетението, което реално се покрива от Евроинс.
За съжаление, нямам нерви да се занимавам да съдя гадни мутри и мошеници.Това, което мога да направя, обаче, е да ви призова всички колеги - бягайте от Булинс. Това са мошеници, които ще ви измамят при първа възможност! А ако можете и имате каско при тях - гледайте да ги одрусате колкото можете!
![Evil or Very Mad](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_evil.gif)
Коментар