Предполагам някои колеги помнят как миналата година юли месец имах катастрофа с Мареата 2.4 JTD, 130 НР, 2000г. Беше застрахована за 6500 пълно автокаско към Булинс. Застрахователната стойност беше определена като такава в консултация със самия застраховател. В началото на 2009г. по Шваке стойността беше около 9-10,000, но аз исках да я застраховам на горе-долу нормална пазарна стойност, която беше около 5-5500 тогава. По-малко от 6500 не можели да смъкнат. Естествено, защото колкото е по-голяма стойността, толкова повече е и премията. Дотук добре.След катастрофата колата е призната за тотална щета (причинителят на катастрофата беше другият участник в ПТП-то), което по условията на договора означава, че стойността на ремонта е надхвърлила 80% от застрахователната стойност, или 5200 лева. Аз съм пуснал щета по каското си в Булинс, но те имат право на регрес към Евроинс по ГО на виновния за ПТП-то. Ето защо на оглед минават и вещи лица на Евроинс, към които вече е предявен регрес за 4600 лева и аз знам това от вътрешен източник в Евроинс. От същото място знам, че регресът е одобрен в същия размер - 4600 лева. И колко мислите, че ми платиха Булинс? Всеки очаква да ми платят толкова, колкото са поискали от Евроинс. Да, ама не. Платиха ми 3250 лева или 50% от застрахователната стойност. Защото по колата имало запазени елементи... И то след като ме мотаха месеци наред, докато не почнах в един момент да ходя в офиса им почти всеки ден.Казано по друг начин, Булинс ми прибраха 1350 лева от обезщетението, което реално се покрива от Евроинс. За съжаление, нямам нерви да се занимавам да съдя гадни мутри и мошеници.Това, което мога да направя, обаче, е да ви призова всички колеги - бягайте от Булинс. Това са мошеници, които ще ви измамят при първа възможност! А ако можете и имате каско при тях - гледайте да ги одрусате колкото можете!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Булинс са мошеници (както повечето застрахователи :) )
Collapse
X
-
при тях или при други, застрахователния бизнес е "ти въри- аз ше дойда". Т.е. давай сега парите, а ако нещо стане, ще видим дали и колко ше ти платим. Застраховаме я на 6500, обаче ето, ти си я дръж намачканата кола, разглобявай я пред блока и продавай във форума части. Затова от каско за евтини коли- мерси. Ако нещо стане ще си извадя парите, които съм спестил Х години от каско и ще си я оправя.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
За този удар ми изплатиха от Дженерали 3068лв. по Гражданска отговорност.Първоначално даже ми бяха казали 3500лв.Всичко стана за 20 дни.http://store2.data.bg/trace/Pics/temp/katastrofa.JPGEx Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Re: Булинс са мошеници (както повечето застрахователи )
gantcho написа:И колко мислите, че ми платиха Булинс? Всеки очаква да ми платят толкова, колкото са поискали от Евроинс. Да, ама не. Платиха ми 3250 лева или 50% от застрахователната стойност. Защото по колата имало запазени елементи...Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
На едно приятелче му откраднаха Голф 4-ката и е към Булинс и засега вече 1 месец го мотат нещо.Много ми е интересно дали ще му го изплатят на 6500 лв. или и него нещо ще го метнат...Иначе в твоя случай,нямам думи просто..Да ти излезнат с тоя номер..Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
-
Някой има ли идея сега като съм към Булинс и ми изтича каското, ако се прехвърля на Левинс примерно, ще ми остане ли здрава колата ? Притеснявам се, защото съм чувал много лоши неща след смяна на застрахователя..... И да кажа все пак мойте впечатления. Предната ми броня започна да се бели и аз естествено неможах да не отида да искам да ми я платят, макар че трудно беше обяснението за какво да ми плащат при положение, че бронята сама се бели (това е друга тема).... та споразумяхме се да ми платят пълно пребоядисване и ми дадоха 56 лв. за мен това е подигравка и мисля да сменям застрахователя.. Колта е застрахована на 5000 лв. без забележки в протокола.Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
Lancia Lybra 1.8 131Hp
Коментар
-
bachev написа:.... та споразумяхме се да ми платят пълно пребоядисване и ми дадоха 56 лв. за мен това е подигравка и мисля да сменям застрахователя..Lane Staley написа:Булинс, Левинс...Ако искате свестен застраховател защо не се застраховате при някой от нормалните - ДЗИ, Дженерали, Алиац...Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Аз ти помня катастрофата колега. Тогава почти присъствах на нея.И аз имах премеждия с Булинс но със старата кола. Едно детенце неволно ми счупи предното стъкло в Бургас. Понеже беше със Софийска регистрация, от тамошния офис ми казаха така - слагаме ново стъкло, но си го плащаш. Ние издаваме фактура с която ще си получиш парите в София. Съгласих се защото как иначе ще се прибера. 194лв. ми струваше стъклото. Прибирам се в София и отивам при Булинс, представям фактурата и т.н. и чакам да ми дадат парите. Казват, проверете след седмица. Обаждам се аз и отсреща ми викат, да парите са ви на каса. Отивам аз, и лелката ми брои със 70лв. по-малко. Питам защо! А тя ми казва - такава е експертната оценка. Но аз, съм представил фактура. Така ли? Учудва се тя!Само че аз си бях направил копие и го показах. Тогава заедно отидохме при мъжът, който ми прие документите. - Оооооооооооооооо вообще не си давал фактура. Така ли - и му я показах. След 10мин. ровене ми намериха и оригинала и ми платиха всичко.Никога повече в Булинс.Поздрави!Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Челно стъкло и фарове трябва да се плащат на 100% от същит вид за модела.Какви експертни оценки.....за компания която завършва на "инс",предполагам сте чували какво казват!?Един съвет към колегите които си правят "каско"застраховайте колите си на действителната цена на автомобила към датата на склюване на застраховката.После да няма застраховах фиат"Брава"за 5000лв ,а ми платиха тотал 3000.Повечето компании ще ви вземат голямата премия,но при събитие ще ви платят релната цена.Фиат Брава 1.4 12V 1998г
Коментар
-
Колеги, четете много внимателно Общите условия, когато правите каско. Скоро в една друга тема за каско писах какви педалски клаузи има в Дженерали. С две думи - плащаш 300 лева каско. За първите 2 щети първите 100 лева по "експертната" им оценка си ги плащаш САМ, т.е. имаш самоучастие. Друг е въпроса, че когато те ти оценят щетата за 150 лева, да кажем, на теб ти излиза 250 ремонта и те ти дават 50, щото 100-те лева са самоучастие. Отделно ако си под 29 години и караш кола редовно от 10 години и нямаш нито един акт, да не говорим за ПТП те водят по-рисков водач от такъв, който е взел книжка преди 5 дена, но има навършени 29 години. Съответно и от там те режат. И така две самоучастия (за 2 щети недай си Боже) по 100 лева + 300 лева премия = 500 лева за кола, която струва 2500-3000 лева. Повече каско - не мерси. За 5 години почти съм платил сегашната цена на колата.Allergic To The Counterfeit
Коментар
-
Присъединявам се към мнението, че застрахователите са мошеници. Днес се сблъсках с проблем, от съвсем друго естество, но пак свързан с мошеническите им планове, мамка им.Правих една експертиза по гражданско дело, заведено от застрахователна компания. Към делото беше приложено платежно нареждане, от което се виждаше, че са превели парите за експертизата. Оказа се обаче, че парите ги няма и сега трябва да тръгвам да си ги търся по друг начин...Пускат платежно по грешна сметка, после парите им ги връщат, те обаче прилагат бележката че са ги платили и в съда не забелязват измамата. Когато обаче трябваше да си получа парите - се оказа, че ги няма и трябва аз сам да си ги търся (въпреки, че според мен съда трябва да си ги търси, защото мен съда ме е назначил, не застрахователя...Счетоводителката на съда каза, че не им е за пръв път да правят така.Както и да е де... Сумата е сравнително голяма (таман да покрие разходите ми по националната среща). Тъй като гледам, шансовете да си взема парите засега са нулеви - освен да ги съдя... Ама щом съда нищо не може да направи - не виждам и аз какво да направя....Застраховател на снимка да го видиш - удари му шамар. Винаги ще му е малко.П.П. Счетоводителката ме е подвела Всъщност се оказа, че вече има издадено разпореждане на съда, застрахователят да преведе парите. Каза ми съдийката, че ако в разумен срок не дойдат, ще ми издаде изпълнителен лист, да си ги взема директно от тях. Ето това вече ми хареса
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар