Е, естествено, че това е принципна крива без стойности. Забележи също така, че данъчното облагане е дадено в проценти, така че реалните стойности не са от особено значение. И да, кривата е "идеализирана" дотолкова, доколкото по нея излиза, че оптималното облагане е около 50%, което също не е вярно във всеки един контекст. Особено в нашия. Но азбучната истина е такава, действително. И действително Хер Флик експериментира с търпението на българина.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Данък "лукс" за автомобили над 150 к.с.
Collapse
X
-
Натрупали сте 5 страници и нямам търпение да ги чета, мернах една графика интересна с това, че за пръв път се е появила на салфетка, и разни интересни изказвания и в двете посоки. Според мен предложението е смислено безмислено. Смислено е, понеже данъците са смешни в голямата си част, безмислено е, понеже не решава проблеми, а създава нови.Всички които са учили икономика знаят за функциите на данъците, не знам дали някой обаче спомена за една много важна за мен функция - данъкът може да насочва потребление. Помислете към какво потребление ни насочва настоящата философия на данъците.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
коцев написа:При Бат Бойко нема лабаво . Ето и здравния си министър даде на прокурор пък и на всички се закани. :DAllergic To The Counterfeit
Коментар
-
fiat_fan написа:коцев написа:При Бат Бойко нема лабаво . Ето и здравния си министър даде на прокурор пък и на всички се закани. :D.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Особено пък, ако го слуша някой неук прошляк на три ракии. Те са му най-верните фенове
Коментар
-
алогът, известен като данък "лукс" ще влезе в сила от 1 юни т.г., а като критерий за лукс е определена данъчна оценка от 300 000 лева - при жилищата и 70 000 лева при автомобилите.Ползвайте мигачи!
"I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown."
Jim Morrison
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар