коцев написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Данък "лукс" за автомобили над 150 к.с.
Collapse
X
-
коцев написа:emzo написа:Сега като се замисля и мен ме хваща яд, че си регистрирах колата в данъчното.Миналата година 130лв данък, тази 230, догодина ???
Коментар
-
vital написа:Интересно колко ще е данъкът на Фиат Дукато 3.0 Multijet 160 к.с.? Това си е лек автомобил. Кара се с кат. БFIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
Humppa
Аз пък предлагам данък "лукс" да е за автомобили, произведени след 1990 година, с мощност над 80 к.с. и обем над 1,5 литра! Да плащаме данък "паркиране в центъра", данък "задръстване" и данък "отдръстване", които да са 2% от стойността на автомобила по време на покупката му! Данък "екология" за всички двутактови двигатели, същият данък, но в по-малък размер за всички четиритактови двигатели, тези двигатели с катализатор и FAP да плащат и данък "филтри" заради това, че ще им се начислява по-малък данък "екология".Също така всички жилища над 55 квадрата с общите части, всички дворове по селата над 500 кв.м. Да се смята за "лукс" и алуминиевата, пластмасовата и дървената дограма, също блиндираните входни врати и металните решетки.Предлагам също така ДДС като косвен данък да е 30%. Плоският данък да се вднигне от 10% на 20%, като 5% от него се раазпределя пропорционално по партийните каси. Всеки шеф на фирма да се осигурява двойно на 1000 лева.Само така ще излезем от кризата!П.П. Дамо Хер Флик не чете форума
Коментар
-
paralesa написа:коцев написа:С една дума правителството няма намеса в това какъв да е данъка на колите, а зависи от самите общини.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Нека погледнем и от друг ъгъл нещата колеги . Всички сме свидетели на безобразното лъгане във всяка една област . В кой магазин ти дават касова бележка освен в Метро и големите вериги с електронно отчитане. Всички роптаем за лошото качество на запълване на дупките по пътищата . Същите тия хора които ги запълват роптаят по високи цени на ток ,парно ,вода особенно за течовете на водата които и те са принудени да ги заплащат . Значи те могат да запълват дупките кесим отгоре отгоре, а видите ли тия от ВИК не си вършат работата както трябва . И обратно работниците от ВИК роптаят по дупките, че не се запълват както трябва . С една дума всички виждаме сламката в окото на другия, а гредата в нашето не виждаме. Същото и тук във форума . Все се дават съвети как да си разлепваме винетките , как да не си платим глобата , как и откъде да си купим модерен уред да показва има ли радар насреща или не . Все неща с които да се пишем по тарики от другите ,но наруши ли се с нещо нашето право вой до небесата .Сега гледах по БТВ как Цветанов си призна, че преди месец катаджии са спрели съпругата му и са и написали акт за преминаване на жълто . Тя съответно не е казала че е жена на министъра и си е понесла наказанието . И така трябва да бъде . И ние трябва да спазваме всички правилници ,наредби и закони след като искаме и другите да ги спазват.
Коментар
-
Humppa, забравил си - данък лукс да плаща и всеки, който има телевизор над 21" (за какво ви е 32", като и на 21" се вижда телевизията), всеки, който има хладилник, по-голям от 150 литра (щом имаш с какво да пълниш по-голям - значи си тузар)...Надявам се осъзнавате колко абсурдно е това ?!?!?Снощи ги гледах по новините и им се чудя, от де ги мислят такива глупости.С 2 пункта като вдигнели ДДС-то, щели да влязат еди колко си допълнително пари в хазната. Ами като се намали потреблението с 2 пункта заради увеличените крайни цени, дали в крайна сметка няма да влязат в хазната по-малко пари? Без да съм икономист, мога да кажа, че ще стане точно така.Ама нека, пада ни се.
Коментар
-
Immortal написа:Humppa, забравил си - данък лукс да плаща и всеки, който има телевизор над 21" (за какво ви е 32", като и на 21" се вижда телевизията), всеки, който има хладилник, по-голям от 150 литра (щом имаш с какво да пълниш по-голям - значи си тузар)...Надявам се осъзнавате колко абсурдно е това ?!?!?Снощи ги гледах по новините и им се чудя, от де ги мислят такива глупости.С 2 пункта като вдигнели ДДС-то, щели да влязат еди колко си допълнително пари в хазната. Ами като се намали потреблението с 2 пункта заради увеличените крайни цени, дали в крайна сметка няма да влязат в хазната по-малко пари? Без да съм икономист, мога да кажа, че ще стане точно така.Ама нека, пада ни се.
Коментар
-
коцев написа:Нека погледнем и от друг ъгъл нещата колеги . Всички сме свидетели на безобразното лъгане във всяка една област . В кой магазин ти дават касова бележка освен в Метро и големите вериги с електронно отчитане...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
коцев написа:emzo написа:Сега като се замисля и мен ме хваща яд, че си регистрирах колата в данъчното.Миналата година 130лв данък, тази 230, догодина ???F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Malone написа:Сега и това. Чак става смешно вече, безсилието е комично.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Humppa
Както писаха колеги по-горе (сериозно, не на шега като предният ми пост) в учебниците по икономиката има една графика "крива на Лафер" за постъпленията от данъци.Ето го обяснението от википедия:Ако допуснем, че данъчната ставка е нула, то и постъпленията от данъци ще са нула. С увеличението на данъчната тежест, приходите на държавата ще растат, но само до една определена точка. След тази точка допълнителното повишаване на данъчната ставка води до намаление на приходите и при данъчна ставка от 100% данъчните приходи са нулеви. На показаната схема по вертикала са приходите на държавата от данъци, а по хоризонтала данъчната тежест. След оптималната от гледна точка на държавата точка, следва спад на приходите, дължащ се както на увеличеното укриване на данъци от страна на гражданите, така и на по-малкия стимул за работа. Лафер счита, данъчното облагане е резултатно само в лявата половина на графиката и неефективно в дясната. С намаляването на данъчната тежест се повишава стимула за работа, има увеличаване на доходите, от където ще нараства и данъчната основа, а оттам и постъпленията.
Коментар
-
От тази графика, както е без стойности, нищо не се разбира.Колко е максимума по ординатата? За България? За Швейцария?Общо взето графиката илюстрира някаква азбучна истина, съвсем общо. "По добре да си здрав и богат, отколкото беден и болен".Стойностите, за всяка страна са си отделни. Да речем, ако средната заплата в страната е 15 000 лева, много малко ще го касае народа, че данъка от 130 лева е станал 180. Промяната, ще е почти незабелязана.Дянков няма как да знае колко е максимума и сега вероятно експeриментира. Но ако не спре навреме, експеримента му може да завърши безславно. Най-малкото да си отиде с шутове пак в световната банка. При леля Кристалина [Георгиева]..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар