Сега като се замисля и мен ме хваща яд, че си регистрирах колата в данъчното.Миналата година 130лв данък, тази 230, догодина ???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Данък "лукс" за автомобили над 150 к.с.
Collapse
X
-
Трябва и глобите от нарушенията да се събират пропорционално - не едните да ги боли, а другите да ги бОли...А след като има данък "Лукс", трябва да има и данък "Сюрмаси" за колите с малка кубатура или според теглото. В смисъл да отпадне данъка и винетката. Все пак една кола до 750 кила гърчи асфалта, колкото мотоциклет Като ограничаваш в една посока, трябва да насърчаваш в друга.
Коментар
-
emzo написа:Защо ве Пеца, не че си хваля моето, но учудващо катализаторната система на Стило е много добра, грам пушек не излиза.За какво ги мислят тия стандарти, филтри за твърди частици и не знам си какво.
Коментар
-
Слав написа:mnpenchev написа:Абе като сте толкова категорични, обяснете поне защо сте ЗА ? Да не би сега да им е малък данъка ? И на мен ми се кара джип с 3 литров двигател и над 200 коня, и даже спестявам за да си купя такъв, какво ? Да го плащам по още веднъж всяка година ли ? То сега данъка му е над 500 лева, ама тея дето си мислите, че ще ги наклецате и сега не си плащат данъците!
Коментар
-
Първо един въпрос да задам... За колите нов внос разбирам - нали отпадна акциза. Но за тези които сме си платили акциза? Получава се хем акциз хем висок данък. Няма лошо де... да върнат акциза и ще си плащам данъка поне 10 години с него. Нооо... понеже току що прочетох темата и реших да проверя в големия талон колко кубика се води Пежото ми което е 3.0 - оказа се 2983 кубически сантиметра. И понеже държа и другите талони там викам си дай да погледна талона на мазерчето и какво да видя: 2800 кубически сантиметра.
Коментар
-
Една хубава мисъл прочетох днес по този повод: "Никой в света не е успял да вземе пари от богатите - те за това са богати" Стига с това сиромахомилство - да вземем от богатите, за да дадем на бедните. Този "филм" вече сме го гледали.Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
К’во да ви кажа ... аз съм против ... данъка и сега си нараства пропорционално ... за чий ... да взимат и още ? Ай да си сберат т’ва дет имат да зимат пък ако още не им стигат тогава ... чисто и просто това е политически ход, насочен към простолюдието, с умишлен медиен ефект ! Ко да ви кажа ... Нищо лично към Слав, но просто не мога да не го дам за пример - така мислят повечето хора и съответно са доволни, че от другите взимат повече ... България ...Fiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
emzo написа:Интересно, апартамент над 250 кв. м. също се счита лукс.Ами къщите по селата, дето са на по 3 етажа и с години седят без мазилка и те ли са лукс ?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
някои хора,като плещите глупости не се усещате дори!!!!!!!!!!!!Първо за тоя дето се изцепи за дизелите-аз пък казвам,че бензинките трябва да плащат повече-що ли? Ми що не по твоята логика,ред бензини горят масло повече от бензина!!!!!!!Йенсен,я ми обясни,какво очакваш,баба и дядо дето цял живот са я градили тая къща,пазили са си я,поддържали са си я,да я оставят току така....при това със старческия им акъл дето го знаем колко е опак-е няма как да стане! И кво тогава бабичката и дядото,дето някой като теб и мен ги е оставил на край света,за да дири прехрана,да си оставят имотеца,щото на държавата така и хрумнало-че живеят в лукс Е тъпа е тая логика отвсякъде погледнато....И колега знам,че по гръб не падащ лесно,ама замисли се преди пак да говоришex.Мареа ТД100
Коментар
-
И пуснаха управляващите поредната задачка-закачка и седнаха да четат по форумите как реагира народът. А народът викаше: по-висок данък за дизелите, по-висок за бензиновите коли, по-висок данък за съседа, по-висок данък за селяните, по-висок данък за гражданите, по-малки цици за съседката, вземете от всички други, само не от мен . Старците псуваха, богатите си го преместваха от единия в другия, а Деян продължаваше да изобличава комунистите :D ...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар