Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Данък "лукс" за автомобили над 150 к.с.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Сега като се замисля и мен ме хваща яд, че си регистрирах колата в данъчното.Миналата година 130лв данък, тази 230, догодина ???
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

според мен дизелите трябва да плащат най-много независимо колко коня е

Коментар

Защо ве Пеца, не че си хваля моето, но учудващо катализаторната система на Стило е много добра, грам пушек не излиза.За какво ги мислят тия стандарти, филтри за твърди частици и не знам си какво.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Трябва и глобите от нарушенията да се събират пропорционално - не едните да ги боли, а другите да ги бОли...А след като има данък "Лукс", трябва да има и данък "Сюрмаси" за колите с малка кубатура или според теглото. В смисъл да отпадне данъка и винетката. Все пак една кола до 750 кила гърчи асфалта, колкото мотоциклет Като ограничаваш в една посока, трябва да насърчаваш в друга.
          Бай Фичо - ега ти пауъра!!!

Коментар

emzo написа:
            Защо ве Пеца, не че си хваля моето, но учудващо катализаторната система на Стило е много добра, грам пушек не излиза.За какво ги мислят тия стандарти, филтри за твърди частици и не знам си какво.
            стилото може да не пуши,ама виж другите дизели по 2 метра черен дим изкарваткато трактор беларус

Коментар

Слав написа:
              mnpenchev написа:
              Абе като сте толкова категорични, обяснете поне защо сте ЗА ? Да не би сега да им е малък данъка ? И на мен ми се кара джип с 3 литров двигател и над 200 коня, и даже спестявам за да си купя такъв, какво ? Да го плащам по още веднъж всяка година ли ? То сега данъка му е над 500 лева, ама тея дето си мислите, че ще ги наклецате и сега не си плащат данъците!
              Значи е време да почнат да си ги плащат И аз като едно простичко момче много ще се израдвам най-накрая някой да влезе в затвора заради това, че е крал или не си е плащал данъците или по какъвто и друг да е начин е ощетил умишлено или не добруването на останалите хора.Може да ви звучи крайно, но ми писна на дедовия вече от тарикатчета и тарикати И естествено, че съм ЗА да се вземат повече данъци от тези, които имат, отколкото да се увеличават данъците на обеднелия и без това български народ. Кажи ми ти лично защо си против?
              Комунист!!!!С какво бих те ощетил аз тебе, ако не си платя данъка на колата? Ами ако нямах кола?На таз държава пари давам само като ми опре яйцето на гъза, иначе - ще има да взема!!!!Не съм откраднал от никой нищо, но няма да плащам да хрантутят мързеливите ни съграждани (без оглед на етнос), да си тъпчат джобовете и банковите сметки депутатите и определен кръг хора. Каквото изкарам, си го изкарвам с честен труд и на никому нищо не дължа. Особено пък на ТАЯ държава.

Коментар

Първо един въпрос да задам... За колите нов внос разбирам - нали отпадна акциза. Но за тези които сме си платили акциза? Получава се хем акциз хем висок данък. Няма лошо де... да върнат акциза и ще си плащам данъка поне 10 години с него. Нооо... понеже току що прочетох темата и реших да проверя в големия талон колко кубика се води Пежото ми което е 3.0 - оказа се 2983 кубически сантиметра. И понеже държа и другите талони там викам си дай да погледна талона на мазерчето и какво да видя: 2800 кубически сантиметра.

Коментар

Една хубава мисъл прочетох днес по този повод: "Никой в света не е успял да вземе пари от богатите - те за това са богати" Стига с това сиромахомилство - да вземем от богатите, за да дадем на бедните. Този "филм" вече сме го гледали.
                  Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

значи на моето пунто 1.4 трябва и да ми дава парички държавата щото карам малолитржкахора кола 3000 кубика гълта достатъчно бензин и парите държавата си ги прибира от акциза но принципно съм съгласен щом алнсер евото и субито не влизат в категорията )
                    Power Under Pressure

Коментар

Интересно, апартамент над 250 кв. м. също се счита лукс.Ами къщите по селата, дето са на по 3 етажа и с години седят без мазилка и те ли са лукс ?
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

К’во да ви кажа ... аз съм против ... данъка и сега си нараства пропорционално ... за чий ... да взимат и още ? Ай да си сберат т’ва дет имат да зимат пък ако още не им стигат тогава ... чисто и просто това е политически ход, насочен към простолюдието, с умишлен медиен ефект ! Ко да ви кажа ... Нищо лично към Слав, но просто не мога да не го дам за пример - така мислят повечето хора и съответно са доволни, че от другите взимат повече ... България ...
                        Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

emzo написа:
                          Интересно, апартамент над 250 кв. м. също се счита лукс.Ами къщите по селата, дето са на по 3 етажа и с години седят без мазилка и те ли са лукс ?
                          Да лукс са. За чеп му е на селяни с пенсия от 125лв. къща на 3 етажа била тя без мазилка? Мойта баба живее САМА в двустаен апартамент и се тюхка, че много и бил данъка..., дядото на жена ми - живее също САМ, но в 4 стаен апартамент (4 реални стаи + отделна кухня) и той мрънка, че му били много и тока и водата и данъците..., ама като им предложихме да идем да се нанесем с хлапето при тях - ревнаха... значи, щом могат да живеят в лукс - ще си го плащат.
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Поправете заглавието на темата, двойния данък за МПС-тата е за автомобили над 164 к.с.
                            "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                            Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

някои хора,като плещите глупости не се усещате дори!!!!!!!!!!!!Първо за тоя дето се изцепи за дизелите-аз пък казвам,че бензинките трябва да плащат повече-що ли? Ми що не по твоята логика,ред бензини горят масло повече от бензина!!!!!!!Йенсен,я ми обясни,какво очакваш,баба и дядо дето цял живот са я градили тая къща,пазили са си я,поддържали са си я,да я оставят току така....при това със старческия им акъл дето го знаем колко е опак-е няма как да стане! И кво тогава бабичката и дядото,дето някой като теб и мен ги е оставил на край света,за да дири прехрана,да си оставят имотеца,щото на държавата така и хрумнало-че живеят в лукс Е тъпа е тая логика отвсякъде погледнато....И колега знам,че по гръб не падащ лесно,ама замисли се преди пак да говориш
                              ex.Мареа ТД100

Коментар

И пуснаха управляващите поредната задачка-закачка и седнаха да четат по форумите как реагира народът. А народът викаше: по-висок данък за дизелите, по-висок за бензиновите коли, по-висок данък за съседа, по-висок данък за селяните, по-висок данък за гражданите, по-малки цици за съседката, вземете от всички други, само не от мен . Старците псуваха, богатите си го преместваха от единия в другия, а Деян продължаваше да изобличава комунистите :D ...
                                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Working...
                                X