Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Данък "лукс" за автомобили над 150 к.с.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Данък "лукс" за автомобили над 150 к.с.

Явно данъка за тези автомобили се вижда малък на някои хора, та решиха да го вдигнат. Искам да попитам колегите, които карат автомобили с мощност 150 и повече к.с дали имат усещането, че карат автомобил с излишен (явно) лукс!?Може би тук идеята е да се "ударят" собствениците на едни "по-така" автомобили, но границата на мощността не е преценена правилно според мен.Има доста масови автомобили които са с около и малко над 150 к.с. без да са луксозни.
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Аз разбрах друго.Данък "Лукс" обхваща автомобилите с кубатура над 3000 кубика и над 150 коня.Трябва и двете условия да са изпълнени П.П. Одобрявам с две ръце. Крайно време беше. Одобрявам и тавана на държавните заплати. Извинявайте, ама 33 000 лева месечно??? За заплата на директор на болница? И после реват, че парите не стигат...ами разпределете ги правилно, а не така безочливо
    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

И какъв е лукса на Браво/а/Мареа 2.0 20v 155к.с. ?
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Слав написа:
        Аз разбрах друго.Данък "Лукс" обхваща автомобилите с кубатура над 3000 кубика и над 150 коня.Трябва и двете условия да са изпълнени П.П. Одобрявам с две ръце. Крайно време беше. Одобрявам и тавана на държавните заплати. Извинявайте, ама 33 000 лева месечно??? За заплата на директор на болница? И после реват, че парите не стигат...ами разпределете ги правилно, а не така безочливо
        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

ако е над 3000 см3 е луксиначе не...макар че Ferrari F40 e 2.9 литра ама е нещо повече от прищявка :D
          2015 Renault Megane Expression GT
          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Напълно за! Подкрепям! Дори да го направят 100% от стойноста на автомобила!

Коментар

Ако е за автомобили,които са с кубатура над 3000 кубика (Включително),съм напълно съгласен,но ако не е така,си е гавра погледнато отвсякъде.
              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
              Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
              Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Princo - виж на Сев примера, определено си е лукс да го притежаваш Ферарито.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

И аз съм за такъв данък. Но нещеш ли сигурно ще изкарат някои документи, че карат не луксозни коли, а камиони с такива конски сили и кубатура ( както баничарките)
                  FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

Коментар

Абе като сте толкова категорични, обяснете поне защо сте ЗА ? Да не би сега да им е малък данъка ? И на мен ми се кара джип с 3 литров двигател и над 200 коня, и даже спестявам за да си купя такъв, какво ? Да го плащам по още веднъж всяка година ли ? То сега данъка му е над 500 лева, ама тея дето си мислите, че ще ги наклецате и сега не си плащат данъците!

Коментар

mnpenchev написа:
                      Абе като сте толкова категорични, обяснете поне защо сте ЗА ? Да не би сега да им е малък данъка ? И на мен ми се кара джип с 3 литров двигател и над 200 коня, и даже спестявам за да си купя такъв, какво ? Да го плащам по още веднъж всяка година ли ? То сега данъка му е над 500 лева, ама тея дето си мислите, че ще ги наклецате и сега не си плащат данъците!
                      Значи е време да почнат да си ги плащат И аз като едно простичко момче много ще се израдвам най-накрая някой да влезе в затвора заради това, че е крал или не си е плащал данъците или по какъвто и друг да е начин е ощетил умишлено или не добруването на останалите хора.Може да ви звучи крайно, но ми писна на дедовия вече от тарикатчета и тарикати И естествено, че съм ЗА да се вземат повече данъци от тези, които имат, отколкото да се увеличават данъците на обеднелия и без това български народ. Кажи ми ти лично защо си против?

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Абе да ти кажа, много се чудя дали да си платя данъка тази година. На мен ми писна да си плащам като поп и да не получавам нищо насреща. Да карам в дупки, да паркирам по бордюри и полянки, да се чудя каде да си я завра тая кола като имам работа с нея за да си спестя такситата, глобите и разправиите с общината. За какво им ги плащам тия 260+ лева като няма една запълнена дупка, по улица, която бе преасвалтирана изцяло преди 10 месеца ?Против съм точно по тази причина, че който има такава кола, ще намери начин да не плаща или да плаща минимално, дори по-малко и от нас.

Коментар

Е нали падна и акциза за над 163 коня, та тази мярка не е неочаквана! На 233 коня данъка е 700 лв. в момента, но пък дупките са си същите! Акциза на горивата също! По мощната кола харчи повече - значи трупа и повече акциз!
                          F31 BMW 320d

Коментар

не плащам данък на колата и винетка и няма и да плащам,те плащат ли ми изправянето на джантите и ремонт по ходовата част ... голям среден за тъпата ни държава!!!!!!!
                            Fiat Tipo 1.4 ЕX Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed EX Alfa Romeo 156 2.4 JTD ЕX...NOW:Alfa Romeo 166 2.4 JTD Remaped, MERCEDES-BENZ E220 CDI AVANTGADRE

Коментар

gelew написа:
                              не плащам данък на колата и винетка и няма и да плащам,те плащат ли ми изправянето на джантите и ремонт по ходовата част ... голям среден за тъпата ни държава!!!!!!!
                              Хайде тогава багажа и към САЩ.Там е по-хубаво

Коментар

Working...
                              X