Явно данъка за тези автомобили се вижда малък на някои хора, та решиха да го вдигнат. Искам да попитам колегите, които карат автомобили с мощност 150 и повече к.с дали имат усещането, че карат автомобил с излишен (явно) лукс!?Може би тук идеята е да се "ударят" собствениците на едни "по-така" автомобили, но границата на мощността не е преценена правилно според мен.Има доста масови автомобили които са с около и малко над 150 к.с. без да са луксозни.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Данък "лукс" за автомобили над 150 к.с.
Collapse
X
-
Аз разбрах друго.Данък "Лукс" обхваща автомобилите с кубатура над 3000 кубика и над 150 коня.Трябва и двете условия да са изпълнени П.П. Одобрявам с две ръце. Крайно време беше. Одобрявам и тавана на държавните заплати. Извинявайте, ама 33 000 лева месечно??? За заплата на директор на болница? И после реват, че парите не стигат...ами разпределете ги правилно, а не така безочливо== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
-
Слав написа:Аз разбрах друго.Данък "Лукс" обхваща автомобилите с кубатура над 3000 кубика и над 150 коня.Трябва и двете условия да са изпълнени П.П. Одобрявам с две ръце. Крайно време беше. Одобрявам и тавана на държавните заплати. Извинявайте, ама 33 000 лева месечно??? За заплата на директор на болница? И после реват, че парите не стигат...ами разпределете ги правилно, а не така безочливоBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Ако е за автомобили,които са с кубатура над 3000 кубика (Включително),съм напълно съгласен,но ако не е така,си е гавра погледнато отвсякъде.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
mnpenchev
Абе като сте толкова категорични, обяснете поне защо сте ЗА ? Да не би сега да им е малък данъка ? И на мен ми се кара джип с 3 литров двигател и над 200 коня, и даже спестявам за да си купя такъв, какво ? Да го плащам по още веднъж всяка година ли ? То сега данъка му е над 500 лева, ама тея дето си мислите, че ще ги наклецате и сега не си плащат данъците!
Коментар
-
mnpenchev написа:Абе като сте толкова категорични, обяснете поне защо сте ЗА ? Да не би сега да им е малък данъка ? И на мен ми се кара джип с 3 литров двигател и над 200 коня, и даже спестявам за да си купя такъв, какво ? Да го плащам по още веднъж всяка година ли ? То сега данъка му е над 500 лева, ама тея дето си мислите, че ще ги наклецате и сега не си плащат данъците!== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
mnpenchev
Абе да ти кажа, много се чудя дали да си платя данъка тази година. На мен ми писна да си плащам като поп и да не получавам нищо насреща. Да карам в дупки, да паркирам по бордюри и полянки, да се чудя каде да си я завра тая кола като имам работа с нея за да си спестя такситата, глобите и разправиите с общината. За какво им ги плащам тия 260+ лева като няма една запълнена дупка, по улица, която бе преасвалтирана изцяло преди 10 месеца ?Против съм точно по тази причина, че който има такава кола, ще намери начин да не плаща или да плаща минимално, дори по-малко и от нас.
Коментар
-
не плащам данък на колата и винетка и няма и да плащам,те плащат ли ми изправянето на джантите и ремонт по ходовата част ... голям среден за тъпата ни държава!!!!!!!Fiat Tipo 1.4 ЕX Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed EX Alfa Romeo 156 2.4 JTD ЕX...NOW:Alfa Romeo 166 2.4 JTD Remaped, MERCEDES-BENZ E220 CDI AVANTGADRE
Коментар
-
gelew написа:не плащам данък на колата и винетка и няма и да плащам,те плащат ли ми изправянето на джантите и ремонт по ходовата част ... голям среден за тъпата ни държава!!!!!!!== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар