Купих един 40" телевизор и ми прави впечатление, че отгоре по средата леко бръмчи, но понеже досега съм имал само CRT-та не знам дали е нормално. Звукът е като от трансформатор и се чува, когато телевизорът е включен. Дали е на mute няма значение. И на дигитален и аналогов тунер си е все същия. Явно жуженето е тихо, защото баща ми твърди, че не го чува, но пък аз като е изключен или много намален звукът го чувам и от 2 метра.След малко ще ходя по магазините да видя как са техните LCD-та, но все пак кажете според вас нормално ли е, защото в следващите 5 дена имам възможност да го върна.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шум от LCD TV
Collapse
X
-
Не съм тв-техник и не знам дали е нормално, но мога да ти кажа със 100% сигурност че тв Сони 32" e напълно тих, и не се чува никакво жужене от него, независимо от wходния сигнал (PC, RF, HDTV). Може би 40-ката е с по-друг траф, и той да издава звуци....Току що купих един мъничък Грундиг 16", и когато видях темата - отидох да го слушам, и от него се чува едва доловимо жужене, много тихо, и с висока честота. Никога не бих го чул, ако не бях отишъл да слушам специално за това. Определено от един метър не се ччува, и със сигурност не пречи на гледането на телевизия.
Коментар
-
ogi28b написа:Не съм тв-техник и не знам дали е нормално, но мога да ти кажа със 100% сигурност че тв Сони 32" e напълно тих, и не се чува никакво жужене от него, независимо от wходния сигнал (PC, RF, HDTV). Може би 40-ката е с по-друг траф, и той да издава звуци....Току що купих един мъничък Грундиг 16", и когато видях темата - отидох да го слушам, и от него се чува едва доловимо жужене, много тихо, и с висока честота. Никога не бих го чул, ако не бях отишъл да слушам специално за това. Определено от един метър не се ччува, и със сигурност не пречи на гледането на телевизия.
Коментар
-
emzo написа:Свистенето е високочестотно, идва най-вероятно от захранващия блок (дроселите), но пък аз не съм ТВ техник, кво ли им разбирам п.с. поради специфичната честота, някои възрастни хора не го чуват.Аз като вляза в техно ..... нещо си откачам, от всякъде чувам свистенеBravo 1.6 16v 97г. + АГУ
Коментар
-
Честно казано съмнявам се поради тази причина да ти го сменят.Едва ли ще я уважат като основателна, но нищо не пречи да се пробваш все пак.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Имам LG 42LH4000 и мога д кажа че включен или не е абсолютно безшумен.Има някои модели на различни марки които шумят по малко - вентилатори, захранване и др.Иди в магазина и виж друга бройка дали шуми - ако не - рекламация или сервиз.Виж също в forum.setcom.bg - има всякакво инфо за всякакви модели. Специално сонитата не съм ги зачитал - не са ми фаворит - не заради работата - а заради цените, които са абсолютно неоправдани за качествата, които имат.Мога много да споделя по темата - ако се интерсува някой - да пита.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:Имам LG 42LH4000 и мога д кажа че включен или не е абсолютно безшумен.Има някои модели на различни марки които шумят по малко - вентилатори, захранване и др.Иди в магазина и виж друга бройка дали шуми - ако не - рекламация или сервиз.Виж също в forum.setcom.bg - има всякакво инфо за всякакви модели. Специално сонитата не съм ги зачитал - не са ми фаворит - не заради работата - а заради цените, които са абсолютно неоправдани за качествата, които имат.Мога много да споделя по темата - ако се интерсува някой - да пита.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар