Здравейте, Колеги искам да се оплача от Кат - софия разбира се. Вчера за пореден път бях глобен...Но този път прекалиха...Следната случка преминавам на Жълта светлина като след мен се движи още един автомобил който прави десен завой след мен (Поло модел от последното купе червено на цвят)ДОгонва ме полиция след около 1км спира ме от движение със супер наглото отношение без да се представят ме обвиняват че съм преминал на червена светлина че след мен не е минала друга кола и през цялото време разговора се води на висок тон почти викайки. Отказват да ми покажат документ в който ми доказват че съм длъжен да си предам талона на книжката... Също така ми отказват да ми покажат документи с който се представят кои са. Като когато ми отказват за талона "Не сме длъжни да ти цитираме закона и да ти показваме каквото и да е било"Черваната стрелка съм аз. Синята са патрулката .. Кв Горублене..Чудя се дали има смисъл да подам жалба срещу двамата полицай за арогантно отношение и не представяне .Пс. В забележка от моя страна съм писал"Преминавам на жълта светлина като след мен се движи още един автомобил правеш десен завой"Според вас има ли смисъл от жалба срещу полицайте. и от обжалването какво ще ме посъветвате като цяло...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пореден акт (кат софия)
Collapse
X
-
Всеки едни орган на КАТ - Пътна полиция е длъжен да се представи и при поискване да представи легитимация. След това ясно и точно да посочи причината за спирането на водача, да укаже члена, алинея и точка от ЗДП по които е извършено нарушението. Всяко едно държане извън добрия тон е повод за жалба срещу тях. Ако е написан АУАН - на него задължително пише кой е арогантният полицай - лично срещу него се завежда жалба при директният му началник. Полицаите са служители на държавата и обществото, дори като КАТ-аджии са длъжни да се съобразяват с тази си публична длъжност. В длъжностната им характеристика не влиза арогантност, наглост и безочие. Нарушения се доказват в момента на извършването им или с подобаващи документи. Жалвай се!П.П. За преминаване на червена светлина или за неспиране на знак СТОП могат единствено и само да те спрат ако са били в посока на движение, а не да те гонят и/или да са те заснели със сертифицирано техническо средство указващо дата, час и местоположение на извършеното нарушение. Нийде в ЗДП не съм срещнал, че КАТ имат право да те преследват.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
Обжалваш, че е имало зад теб кола и не е било безопасно да наковеш спирачки на жълто. Дори си бил прав, защото колата е минала, не е нужно да казваш надясно Теб те спират по ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТАЧл. 170. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., доп. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) Контролът по спазване на правилата за движение и на изискванията, определени от закона и издадените въз основа на него нормативни актове, се осъществява от съответните служби по тази глава. Същите налагат и предвидените в този закон наказания.(2) (Отм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.)(3) При спиране на пътно превозно средство за проверка или за оказване на съдействие служителят от органите за контрол подава своевременно ясен сигнал със стоп-палка. През нощта сигналът за спиране може да бъде подаден и с описваща полукръг червена светлина. Униформен полицай може да спира пътните превозни средства и чрез подаване на сигнал само с ръка. Сигнал за спиране може да бъде подаден и от движещ се полицейски автомобил или мотоциклет.(4) Контролираните лица съдействат и осигуряват безпрепятствен достъп на представителите на службите за контрол до обектите за контрол при осъществяване на техните правомощия.(5) Служителят, осъществяващ контрол, представя на спрения за проверка участник в пътното движение полицейски знак или служебна карта. Когато е необходимо, той може да покани спрения водач да излезе от превозното средство.(6) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 93 от 2009 г., в сила от 25.12.2009 г.) Органите за контрол по този закон могат да пътуват безплатно с всяко моторно превозно средство за обществен превоз, с изключение на леките таксиметрови автомобили, въз основа на карти, издадени от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията.(7) (Нова - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) За неизпълнение на задълженията си по тази глава на лицата от службите за контрол се налага дисциплинарно наказание.Brava 1.6 16V 103hp
Коментар
-
jenshen73 написа:Всеки едни орган на КАТ - Пътна полиция е длъжен да се представи и при поискване да представи легитимация. След това ясно и точно да посочи причината за спирането на водача, да укажа члена, алинея и точка от ЗДП по които е извършено нарушението. Всяко едно държане извън добрия тон е повод за жалба срещу тях. Ако е написан АУАН - на него задължително пише кой е арогантният полицай - лично срещу него се завежда жалба при директният му началник. Полицаите са служители на държавата и обществото, дори като КАТ-аджии са длъжни да се съобразяват с тази си публична длъжност. В длъжностната им характеристика не влиза арогантност, наглост и безочие. Нарушения се доказват в момента на извършването им или с подобаващи документи. Жалвай се!Ползвайте мигачи!
"I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown."
Jim Morrison
Коментар
-
jenshen73 написа:Всеки едни орган на КАТ - Пътна полиция е длъжен да се представи и при поискване да представи легитимация. След това ясно и точно да посочи причината за спирането на водача, да укажа члена, алинея и точка от ЗДП по които е извършено нарушението. Всяко едно държане извън добрия тон е повод за жалба срещу тях. Ако е написан АУАН - на него задължително пише кой е арогантният полицай - лично срещу него се завежда жалба при директният му началник. Полицаите са служители на държавата и обществото, дори като КАТ-аджии са длъжни да се съобразяват с тази си публична длъжност. В длъжностната им характеристика не влиза арогантност, наглост и безочие. Нарушения се доказват в момента на извършването им или с подобаващи документи. Жалвай се!like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
steven написа:Ако всеки реагира на тия киселяци и им се съберат няколко жалби, много бързо ще ги оправят. Пиши, не ти трябват свидетели.Ползвайте мигачи!
"I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown."
Jim Morrison
Коментар
-
http://vbox7.com/play:b9c152c6 Другия път си пусни камерата на телефона и ги записвай,да видим какво ще кажат тогава мръсните куки.
Коментар
-
Да използвам темата на колегата, за да не пускам нова. Във вторник пресъствах на следната случка: Двама младежи с Вектра се движат по улица която е двупосочна, но от едната страна винаги има паркирали коли и няма как да се размината два движещи се автомобила. Спрелите коли бяха паркирани от тяхната страна и по правилник наистина те трябваше да пропуснат насреща движешата се синя Астра без буркан нито вътре, нито отгоре. Явно младежите прецениха, че ще минат първи(неказвам , че е правилно). От там нататък ряпа да ядат екшъните по телевизията. Явно тея в Астрата бяха някакви цивилни полицаи от тея преди дето се водиха Борба с масовите безредици. Пилежи на гумите на Астрата, обръщане и догонване на Вектрата. Засичат я на кръстовището и изкачат 2-ва двукрилни гардероба. Почват се викове по момчетата, които видимо се уплашиха и се заключиха в колата. Онези викаха да слязат момчетата иначе щели да счупят прозорците. До тука няма никакво лигитимиране,а само викове. Така около 30сек. и момчетата едно по едно слязоха. От там брутално просване на земята съпътсвано от викове. След като бяха претърсени на земята чак тогава се осетиха онези, че трябва да се легитимират. От там викнаха колеги с патрулка и ги прибраха. Понеже бях на не повече от 15м бая се замислих дали да не снимам ама май щях да си изям боя и аз. За пореден път се убеждавам, че нямаме никакви права пред полицията и те могат да си правят каквото си искат с нас.Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
-
Току що един колега ми каза че винаги когато има възражение в акт те викат в кат за да разнищят камо ли не ....това вярно ли е ?Как мога аз да съм сигурен че моето възражение ще се има предвид?Ползвайте мигачи!
Jim Morrison
Коментар
-
batabit написа:Току що един колега ми каза че винаги когато има възражение в акт те викат в кат за да разнищят камо ли не ....това вярно ли е ?Как мога аз да съм сигурен че моето възражение ще се има предвид?Fiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар