Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Компютър в колата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Компютър в колата

Колеги интересно ми е какво ви е мнението за монтиране на компютър в колата.Като казвам компютър имам предвид настолен От няколко дни съм се зарибил на тази идея и се чудя точно къде да го сложа като се има на предвид преобразувател,дъно с видеото и хард както и захранването За монитор съм си харесал тези телевизорчета за кола с VGA in .. Та какво мислите ?

/Search.php
    Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
    Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Re: Компютър в колата

Започни от тукhttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=409958То няма и много натам...само тъч скриина ти трябва. Иначе е неудобно.Просто си вземи едно umpc и си го вгради. То си има всичко, и толкоз...настолния си е преживяване да го вградиш заради място и тн...имаше много теми по въпроса.
      Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
      Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Що не опиташ с някой старо неттопче Asus EEE Pc?

Коментар

Мисълта ми беше един компютър от рода на 1гхз 40 гб хард диск по възпожност вградено видео та да мина с 80-100 лева .. Според мен това е най евтиния вариант да си позволиш такава глезотийка За музика ще е перфектен и една WI-Fi карта направо заспива ...

Коментар

Ето ти една темичка,как един пич си е сложил компютър в Астрата.. http://www.opelclub-bg.com/forum/index.php?showtopic=50983&hl=%CA%EE%EC%EF%FE%F2%FA %F0[/url]
            Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

Абе с тез задръствания първо монтирай тоалетен блок, пък после компа.
              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

И аз си мислех за нещо подобно

Коментар

Да не забравяме душа ... Един слънчев панел се вгражда в таванчето на колата, пълниш го с 20-30 литра вода, колкото за едно къпане и си пич :D
                  "Без сърца, сме просто машини"
                  Toyota Prius 1.5 Hybrid
                  EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
                    Да не забравяме душа ... Един слънчев панел се вгражда в таванчето на колата, пълниш го с 20-30 литра вода, колкото за едно къпане и си пич :D
                    заради тебе цяла душ кабина ще вкарам ...

Коментар

Мине не мине време и някой откача на такава тематика - как най-евтино да си сложа компютър в колата...Ако става за филми - супер, но ако може и диагностика на двигателя да прави - перфе. Ако пък излезе и под 10лв. - мечтъ.Не виждам смисъла от такива изпълнения - в колата прекарвам средно по 60мин. дневно - превозвайки надебеляващия си задник от точка А до точка Б - единствената ми реална мечта е да си "вградя" 2та телефона нейде, че да не се налага да ползвам ръце за да разговарям ...
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Седя си и преглеждам темата, и тая за орела, и се сетих и за още една подобна дето един беше набутал техниката в жабката... Всичко е много добре и изпълнението е много лесно, стига да наериш място за джаджата... Аз искам да видя обаче на какво ще прилича харда след само 10 километра. А ако отидеш после и пред общината и го шибнеш в земята на камарата заедно с другите чаркове потрошени по дупките направо те признавам Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Това е единственоя проблем който е непреодолим за съжаление. Решението е да го накараш да работи вместо с хард - от флашка с някой джобен линукс или с тея новите дискове, които обаче не са никак евтини за да го оставиш в колата... Всичко останало нито е ново, нито трудно, като гледам и време не отнема толкова... Абе както каза някой по-напред - вземи по-добре напрви една стабилна стойка за един нетбук, прекарай кабели за звука и си на линия

Коментар

Никой обаче не се съобразява с условията в които ще работи това PC. Всички компоненти по него са съобразени с условията на влажност и температурен диапазон. Представяте ли си как харда например ще развие за стотни от секундата от 0-до 7200 об. при минус 15 градуса. Как едно LCD ще работи при такъв студ, влага и през лятото при 50-60* в купето. Да не говорим за захранване, дъно и т. н. Честотите при работа на всеки компютър са твърде високи и е нужно да се съблюдават условията. Не че ще дефектира веднага, но колко време... Не напразно в инструкцийте на всяка електроника е упоменато, да не се включва веднага след престой навън, а след 4 часа необходими за климатизиране! Тук не говоря за автоелектрониката, чийто спойки и писти на платките, както и тяхното покритие са съобразени в условитя в които ще работят.
                          Fiat Marea TD100

Коментар

iuly_vn написа:
                            Никой обаче не се съобразява с условията в които ще работи това PC. Всички компоненти по него са съобразени с условията на влажност и температурен диапазон. Представяте ли си как харда например ще развие за стотни от секундата от 0-до 7200 об. при минус 15 градуса. Как едно LCD ще работи при такъв студ, влага и през лятото при 50-60* в купето. Да не говорим за захранване, дъно и т. н. Честотите при работа на всеки компютър са твърде високи и е нужно да се съблюдават условията. Не че ще дефектира веднага, но колко време... Не напразно в инструкцийте на всяка електроника е упоменато, да не се включва веднага след престой навън, а след 4 часа необходими за климатизиране! Тук не говоря за автоелектрониката, чийто спойки и писти на платките, както и тяхното покритие са съобразени в условитя в които ще работят.
                            Прав си колега ,обаче мерака е над всичко :P

Коментар

Working...
                            X