Ето и една сравнително скорошна тема за кръводаряването: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=51385От медицински съображения ми е забранено, иначе щях да давам кръв редовно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кръводаряване
Collapse
X
-
Аз съм дарявал кръв само веднъж преди година. И останах особенно изненадан от условията на работа в сградичката където ходих в окръжна болница във Варна. Бърза работа, няма суматоха последователността на стъпките ясно ти се обяснява къде и за какво да отидеш. Аз не си знаех групата и една любезна хубава докторка ме покани и ми направи тест, измериха ми кръвното направиха ми кафенце, и със 100 зора ме пуснаха да дам кръв, че съм малко слабичак и докторките бяха леко притеснени. Ама за норматив си дадох дозата, полекичка станах и готов да си ходя, но ме поканиха да постоя при тях да си поговорим за всеки случай, че съм бил малко проблемен от към тегло и ръст . Другата седмица смятам пак да посетя...ако всеки така от време на време ходи да дари кръв ще е доста по добре за така и така закъсалата ни държава поне в това отношение.
Коментар
-
От 1997г до сега всяка година дарявам кръв, от които две или три години по два пъти(така се наложи).Колега не слушай глупости, а изчезвай в кръвния център. Ако обаче все пак те дострашее звънни един телефон утре и ще дойда да дам вместо теб. Можеш да ме намериш на: 0887561255; 0894261224 или 02/9224966Manowar - Татко
Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко
Коментар
-
От казармата не съм давал кръв което е преди 11 години.Няма нищо страшно и Аз все се каня да давам и все не ми идва на акъла да го направя.По принцип съм АБ+ но съм чувал,че се променяла групата.Давай смело кръв аз бох го направил.FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
-
Humppa
Винаги съм искал да помагам в това отношение, но моято организъм е непригоден за кръводаряване и кръвта ми носи зараза за реципиента.Цял живот ме е яд на мене си, че не мога да бъда кръводарител. Няма по-хуманен акт от този, особено в сравнение с "дарителските" sms-и с цена 1,20 с ДДС!
Коментар
-
popara801 написа:По принцип съм АБ+ но съм чувал,че се променяла групата.Manowar - Татко
Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко
Коментар
-
fihi написа:От 1997г до сега всяка година дарявам кръв, от които две или три години по два пъти(така се наложи).Колега не слушай глупости, а изчезвай в кръвния център. Ако обаче все пак те дострашее звънни един телефон утре и ще дойда да дам вместо теб. Можеш да ме намериш на: 0887561255; 0894261224 или 02/9224966FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар