Колеги имам една дилема,утре започвам да правя парно у нас,тоест камина с водна риза.Само незнам какви радиатори да сложа един ми казва стоманени,друг алуминиеви,трети чугунени.Със стоманените ще ми излезе по тънко,някой казват че топлели добре.Чугунените също топлят добре но са много грозни и големи.Повечето от вас живеят във апартаменти и имат наблюдение,кажете ми какви ще са по добре да сложа.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Радиатори: чугунени, алуминиеви или стоманени.
Collapse
X
-
Re: Радиатори:чугунени,алуминиеви или стоманени.
nai7 написа:Колеги имам една дилема,утре започвам да правя парно у нас,тоест камина с водна риза.Само незнам какви радиатори да сложа един ми казва стоманени,друг алуминиеви,трети чугунени.Със стоманените ще ми излезе по тънко,някой казват че топлели добре.Чугунените също топлят добре но са много грозни и големи.Повечето от вас живеят във апартаменти и имат наблюдение,кажете ми какви ще са по добре да сложа.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Humppa
Аз може да не разбирам от парно и компютри, но мога да те посъветвам да си купиш стоманени панелни радиатори тип 22. Евтини са, побират малко вода, красиви са и вършат работа!
Коментар
-
От собствен опит споделям - чугунени - в никакъв случай, стоманени /ламаринени/ - компромисен вариант, алуминиеви - за предпочитане. Не зная какава е разликата в цените, но моите /алуминиеви/ струваха около 17 лв./глидер. 1 глидер = приблизително 0,170 Кв. /от този модел/.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
Immortal написа:От топлотехническа гледна точка е все едно какви ще сложиш.Обърни внимание на всички останали фактори:- тегло;- дизайн и естетичност;- ПОЧИСТВАНЕ- ценаи др.
Коментар
-
Humppa
Най7, забравих да ти пиша в ЛС да гледаш "майстора" в ръцете като поставя помпата, погледни стрелката! (ако имаш помпа де)Най-добре преди това разгледай книжката на помпата с допустимите положения на помпата (вертикално/хоризнонтално)!ЗАКОН: Помпеният възел трабва да включва в посока от щуцера на камината към студения колектор следните елементи: кран-помпа-филтър-кран!
Коментар
-
Humppa написа:Най7, забравих да ти пиша в ЛС да гледаш "майстора" в ръцете като поставя помпата, погледни стрелката! (ако имаш помпа де)Най-добре преди това разгледай книжката на помпата с допустимите положения на помпата (вертикално/хоризнонтално)!ЗАКОН: Помпеният възел трабва да включва в посока от щуцера на камината към студения колектор следните елементи: кран-помпа-филтър-кран!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар