Ето ви антикризисни мерки http://bnt.bg/bg/news/view/24741/iva...a_e_trevojnaИ в нито един учебник не се пише за повишаване на данъците, НЕ и след като са ПРЕДОСТАТЪЧНО високи...Виж за Гърция ТРЯБВА защото цял живот киснат и нищо не работят и нищо не правят и данъците им бяха мижави...И най ме е яд, че нашите БГ политици ни плашат "ДА не вървим по стъпките на ГЪрция" като нямаме нищо общо...Плюс това един дефицит от 3млр. не е нещо толкова тревожно....Въпроса е обаче че политиците ни вменяват вина и чувство, че разбираш ли сега ХИПЕР бедния БГ народ трябва да бъде одран още ПО-ЗДРАВО, щото било криза...Е да ама не... Да започне държавата да си събира данъците и глобите, да увеличи контрола и всичко ще си дойде на мястото....Аз съм пример...От 6 месеца имам фирма и се съгласих че осигуровки НА 420лв. са нещо приемливо и е разумно от 260лв. да скочат на 420лв.(110лв. месечно)....Е да 100лв. бих платил въпреки кризата и т.н.. не исках намаляне, ама 300лв. с новото допълнение ще има да взимат...((пък и те да бяха в някакъв доп. пенс. фонд или да имаше някакво основания, а то не просто да има повече даване?!?!))Та направо си бих камшика и си "замразих" фирмата...Вече съм всеки месец със 200лв. напред(толкова са ми разходите), а всеки изкаран СИВ лев ми е бонус...Живот и здраве се надявам до 2011г. правителството да се усвести и да си пусна фирмата, защото сериозния бизнес си иска неговото...ама до тогава ще си клатя краката и работя на някого за 600лв...Колкото си повече сив толкова повече никой не те закача и това е само тук в БГ...Ако бяха дали възможност можеше да си вземат доста кинти...още повече че тръгнах с амбицията за 100% честен бизнес...И изобщо не съм единичен пример...На протеста говорих с още 2 ма човека, а отделно имам достатъчно познати..Коцев евала Ама моя болен дядо с неговите 130лв. само това му трябва... и ще продължава да бъде моя "тежест" и "тежест" на роднините, защото не всеки е трудоспособен на 60г....А те вместо да подобрят моето състояние и съответно аз да подобря неговот, гледат да съсипят и мен...и съответно всички го духат...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Опростен вид на Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАП
Collapse
X
-
@VFTI: Ако дейността ти на фирмата е била търговска, според Указание 24-00-7 трябваше да плащаш както следва:като Управител на себе си: 303.15лвкато Служител на себе си : 115.50лв.Тотал всичко дължимо всеки месец = 418.65лв. Един Служител на заплата от 650лв. тежи със следните отчисления: 194.45 лв.Един Столичани на заплата от 1000лв. тежи със следните отчисления: 385.00 лв.Бах тая Криза, како Сийке.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Ти верно ли питаш? Или просто галиш клавиатурата? Значи според теб по време на ФИНАНСОВА криза най-добрия начин за излизане от нея е да увеличиш данъците? Хех... горко ни с такива умници като теб - хер Флик ни стига. Намаляване на данъчните ставки с цел повишаване събираемостта на данъците - това е единственият начин да се постигне някакъв фиск.В България какво правим? "Ще свалим ДДС, няма да свалим ДДС", "Ще увеличим здравните, Няма да ги увеличим", "Ще пробваме да дерем по 2 кожи от честния частник щото от другаде нема"... Колега нямам нищо против да плащам данъци, но в момент като този (доста дълъг момент, но все пак термина е такъв) не е разумно данъчната тежест да се увеличава - така всеки гледа как да я "избегне" - правно или не. Не е момент и да се режат социални придобивки - това обикновено нагнетява недоволството, но явно ние Българите сме МНООООГО доволни щом след всичкия секс - искаме още и при това се и мажем сами с вазелин: "Какво разбирате под анти-кризисни мерки?"... Не съм учил икономика, но не това е начинът, а съм сигурен, че начини - много. Проблема е друг - за финансов министър си имаме един нарцис с високо самочувствие и реално нулево покритие на същото, комплексиран, некадърен счетоводител, който се пъчи, че е работи за Световната Банка - и аз съм работил за Ройтерс, но не го развявам дори в Автобиографията си.Allergic To The Counterfeit
Коментар
-
fiat_fan написа:...Не искам да се впускам в полемики, но ще кажа нещичко. Не ми сравнявайте световните практики с България. Нищо не е съпоставимо с България, за съжаление. Второ - ако се намалят данъчните ставки, казваш ще се увеличи събираемостта на данъците. А сега ми кажи ти наистина ли го мислиш това "или просто галиш клавиатурата"?Ама не, сериозно ли мислиш, че който укрива данъци и се осигурява далеч под реалните си доходи ще се трогне ако му намалят ставката и ще започне да се осигурява?Steliyan's Life!
Коментар
-
jenshen73 написа:П.П. Аз си плащам данъците и осигуровките чинно и в срок, дори мога да го докажа документално, а ти с какво си по-силен?Allergic To The Counterfeit
Коментар
-
fiat_fan написа:За съжаление не съм Дянков. За съжаление, защото колкото и да е некадърен, е постигнал повече в своята област, отколкото аз в моята или ти в твоята. Или греша?Steliyan's Life!
Коментар
-
jenshen73 написа:А и няма как да знаеш как се реализирам професионално, нали?fiat_fan написа:Или греша?Allergic To The Counterfeit
Коментар
-
fiat_fan написа:jenshen73 написа:А и няма как да знаеш как се реализирам професионално, нали?fiat_fan написа:Или греша?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
u_bo
fiat_fan написа:... Пари НЯМА, хора, няма. А трябват.
Коментар
-
В бакалавърската степен се учи също, че ако събираш такса 100 лева, от 100 човека, а имаш двеста човека, и искаш да събереш 150 лева - не увеличаваш таксата на 1.50, а я намаляваш на 0.75. Ако започнат да си събират данъците и осигуровките от тези които ги укриват - може и без гениални "указания" да си решат проблемите.
Коментар
-
Брех, че учени хора имало във форума. Па и ние сме ходили в гимназия и по университетите, споко. Както обикновено всеки знае какво трябва да се направи. На думи по-велики и знаещи от нас няма. Всички викат срещу правителството, ама дайте реално да видим колко като процент са тези, които укриват доходи? Колко от нас се осигуряват на пълната си заплата? Да направим една анкета, а? Ама всеки честно да си каже. Колко от вас карат 5 коли с една винетка? Щото са гъзари и имат няколко коли ама се чудят как да спестят 6-70 лева на година? И после са първи по протестите срещу дупките? Да, аз все още подкрепям това правитеслтво, защото не мога да приема, че те, с тяхното 7-8 месечно управление са виновни за грабените 20 години милиарди. Ама айде, че трябва да тръгвам. Отивам да видя кво ще си купя от новия МОЛ.Allergic To The Counterfeit
Коментар
-
u_bo
fiat_fan написа:Брех, че учени хора имало във форума. Па и ние сме ходили в гимназия и по университетите, споко. Както обикновено всеки знае какво трябва да се направи. На думи по-велики и знаещи от нас няма. Всички викат срещу правителството, ама дайте реално да видим колко като процент са тези, които укриват доходи? Колко от нас се осигуряват на пълната си заплата? Да направим една анкета, а? Ама всеки честно да си каже. Колко от вас карат 5 коли с една винетка? Щото са гъзари и имат няколко коли ама се чудят как да спестят 6-70 лева на година? И после са първи по протестите срещу дупките? Да, аз все още подкрепям това правитеслтво, защото не мога да приема, че те, с тяхното 7-8 месечно управление са виновни за грабените 20 години милиарди. Ама айде, че трябва да тръгвам. Отивам да видя кво ще си купя от новия МОЛ.
Коментар
-
fiat_fan написа:Брех, че учени хора имало във форума. Па и ние сме ходили в гимназия и по университетите, споко. Както обикновено всеки знае какво трябва да се направи. На думи по-велики и знаещи от нас няма. Всички викат срещу правителството, ама дайте реално да видим колко като процент са тези, които укриват доходи? Колко от нас се осигуряват на пълната си заплата? Да направим една анкета, а? Ама всеки честно да си каже. Колко от вас карат 5 коли с една винетка? Щото са гъзари и имат няколко коли ама се чудят как да спестят 6-70 лева на година? И после са първи по протестите срещу дупките? Да, аз все още подкрепям това правитеслтво, защото не мога да приема, че те, с тяхното 7-8 месечно управление са виновни за грабените 20 години милиарди. Ама айде, че трябва да тръгвам. Отивам да видя кво ще си купя от новия МОЛ.ланчия либра 2.4 jtd 150к 2005 г--учебна
Коментар
-
u_bo написа:fiat_fan написа:Брех, че учени хора имало във форума. Па и ние сме ходили в гимназия и по университетите, споко. Както обикновено всеки знае какво трябва да се направи. На думи по-велики и знаещи от нас няма. Всички викат срещу правителството, ама дайте реално да видим колко като процент са тези, които укриват доходи? Колко от нас се осигуряват на пълната си заплата? Да направим една анкета, а? Ама всеки честно да си каже. Колко от вас карат 5 коли с една винетка? Щото са гъзари и имат няколко коли ама се чудят как да спестят 6-70 лева на година? И после са първи по протестите срещу дупките? Да, аз все още подкрепям това правитеслтво, защото не мога да приема, че те, с тяхното 7-8 месечно управление са виновни за грабените 20 години милиарди. Ама айде, че трябва да тръгвам. Отивам да видя кво ще си купя от новия МОЛ.Allergic To The Counterfeit
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар