jenshen73 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Опростен вид на Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАП
Collapse
X
-
u_bo
спора заприличва на разговор между глух и ням,заплатаджии срещу самонаети НИКОГА няма да се постигне разговор на един език.заплатаджията просто не знае за какво става дума, както рибата не разбира разликата между кабелен и безжичен интернет - това просто е нещо извън нейната вселена .предлагам модераторите да разделят темата на две - една където да пишат заплатаджии - една където да пишат самонаетитака ще се избегнат излишни нерви и конфронтации
Коментар
-
Malone написа:trace написа:По-голяма глупост не 6ях чувал.trace написа:Плащай по 700лв. на детайл както 6еше доскоро в Ауди/Порше и всичко ще е наред с документите.И качеството ще е същотоEx Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
u_bo
trace написа:Ти да не мислиш, че в големите автосервизи ра6отят някакви нечовеци?Единствения плюс там е ... и по-скъпите материали..
Коментар
-
ogi28b написа:jenshen73 написа:ogi28b написа:Аз едно не можах да разбера: Защо не ходите да протестирате срещу тези, които не плащат осигуровки и данъци върху пълния размер на възнагражденията си, и срещу техните работодатели?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Мисля, че има две страни: работникът, който се подписва на фиш за по-малко пари, и работодателят, който предлага такъв договор и съответния фиш. Не е виновен само работникът. Като корупция - виновен е който дава, и който получава. В крайна сметка - те ми бъркат в джоба, и в твоя, и във всеки. С това мисля да спра да се отклонявам от темата.
Коментар
-
jenshen73 написа:... ако съм йезуит като Malone.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Колега Malone, грешиш поправяйки фактите изнесени от мен в поста ми! Както казах работя в държавна структура, а в общи линии целия ми трудов стаж е протекъл в такива, та съм запознат с тях. Продължавам да твърдя, че в държавните структури "държавните служители" са малцинство. Изключая разбира се МВР и МО. Според изнесените данни снощи по една ТВ се оказа, че са около 150 000. Все ми се струва, че освен тях има поне още толкова които не са държавни служители. Не забравяй, че освен министерствата в София има служби по места, в които най-много директора да е държавен служител, а всички останали не са. Визирам примерно пътни служби, земеделски такива и куп други. Но това не е фатално. За мен по-нередното е, че твърдиш, че единствената привилегия на държавния служител е НЕплащането на здравна осигуровка. Става дума не само за здравна, но и социална осигуровка, която е още по-голяма сума от здравната:Чл. 38. (1) (Изм. - ДВ, бр. 95 от 2003 г.) Държавният служител има право на задължително социално и здравно осигуряване. (2) (Изм. - ДВ, бр. 1 от 2000 г.) Осигуряването на държавния служител става за сметка на съответните бюджети. Казваш, че държавния служител няма право на допълнителен труд в свободното си време. Погледни за какво става въпрос при нас НЕдържавните служители, които нямаме привилегиите на дъжавните служители с промяната на КТ от миналата година:Чл. 107а. (Нов - ДВ, бр. 95 от 2003 г.) (1) Не може да бъде сключван трудов договор за работа в държавната администрация с лице, което:..........................2. (изм. - ДВ, бр. 94 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) е едноличен търговец, неограничено отговорен съдружник в търговско дружество, управител, търговски пълномощник, търговски представител, прокурист, търговски посредник, ликвидатор или синдик, член на орган на управление или контрол на търговско дружество или кооперация;И как ще упражняваш някаква дейност, като нямаш право да си ЕТ или ЕООД?От тази година и от недържавните служители се подписват декларации за имотно състояние.И последно не съм чистачка, нито машинописка, нито деловодителка. Аз съм с висше военно-инженерно образовние с близо 20 год стаж. Просто щата, на който съм назначен е такъв и нямам право да се оплаквам. Но категорично съм против оная глупост в указанието, заради което беше пусната темата. Както и не виждам смисъла от тази промяна в ЗДС, която се гласи. Дали държавата или служителя ще внася здравна осигуровка, то сумата която влиза в НЗОК остава една и съща! Не виждам по какъв начин това ще се отрази на здравеопазването.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
Ами как какъв е зора? "Държавата" (не случайно в кавички) в момента прави всякакви циганиики, за да спести някой и друг лев, който да потъне незнайно къде по-късно... Нищо няма да се промени за здравеопазването.То винаги е получавало достатъчно пари. Просто много се краде от тях...и не само от тях. И сега да не ми ревнат лекарите колко малко пари взимали, защото познавам достатъчно и предостатъчно и всичките си докарват странично (и разбира се незаконно) приходи== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
venco67 написа:....:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Многооо интересно предложение чувам днес в новините...Пенсионери с 10% данък, ДС с тройно облагане...Много ще ми е интересно как Малончо и Коцев ще се почувстват, ако това стане? Или пак ще има " с двете ръце ще изкарам бля бля"...Е да ама на 100хил. д. им е трудно с двете ръце...А и вас ще ви облагат за несъществуващи неща както нас(малкия и среден бизнес)...
Alfa Romeo 155 1.8 8v MY Sport 95'
Alfa Romeo 155 T.SPARK 2.0 8V 92' & Браво 1.6 98'
Добло 02' 1.9 D- ех
Добло 06' 1.3 Mjet -ех
Коментар
-
VFTI написа:Многооо интересно предложение чувам днес в новините...Пенсионери с 10% данък, ДС с тройно облагане...Много ще ми е интересно как Малончо и Коцев ще се почувстват, ако това стане?...
Коментар
-
коцев написа:VFTI написа:Многооо интересно предложение чувам днес в новините...Пенсионери с 10% данък, ДС с тройно облагане...Много ще ми е интересно как Малончо и Коцев ще се почувстват, ако това стане?...Steliyan's Life!
Коментар
-
Аз и в другата тема попитах - какво разбирате вие под анти-кризисни мерки? Дайте вие такива. Виждам, че знаете какви не трябва да са мерките, дайте пример какви трябва да са и станете поне съветници на министъра. Всички е много лесно отстрани. Не съм фен на правителството и изобщо на политиците, но в условия на световна финансова криза, какво се очаква да е положението в нашата окрадена до кокал страна?Allergic To The Counterfeit
Коментар
-
fiat_fan написа:Аз и в другата тема попитах - какво разбирате вие под анти-кризисни мерки? Дайте вие такива. Виждам, че знаете какви не трябва да са мерките, дайте пример какви трябва да са и станете поне съветници на министъра. Всички е много лесно отстрани. Не съм фен на правителството и изобщо на политиците, но в условия на световна финансова криза, какво се очаква да е положението в нашата окрадена до кокал страна?Steliyan's Life!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар