Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Опростен вид на Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАП

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

jenshen73 написа:
    ogi28b написа:
    Аз едно не можах да разбера: Защо не ходите да протестирате срещу тези, които не плащат осигуровки и данъци върху пълния размер на възнагражденията си, и срещу техните работодатели?
    Щото си далече от темата, за това не си разбралИли и за теб специална тема с опростяване на опростяването да пусна???Днес бях на протеста - явно "новината", която "отмени" указанието е по-силна от самото Указание. Още по-смешното е, че явно на много малко хора им пука......Оги, когато ти бръкнат в джоба - е зле, когато обаче ти бръкнат в празният, пробит джоб - е много зле.
    Тия дето не си плащат осигуровките - те ми бъркат в джоба. Айде да протестираме срещу тях ?! Цитирал си ми поста, но не ми отговаряш на въпроса, сигурно си забравил ?

Коментар

спора заприличва на разговор между глух и ням,заплатаджии срещу самонаети НИКОГА няма да се постигне разговор на един език.заплатаджията просто не знае за какво става дума, както рибата не разбира разликата между кабелен и безжичен интернет - това просто е нещо извън нейната вселена .предлагам модераторите да разделят темата на две - една където да пишат заплатаджии - една където да пишат самонаетитака ще се избегнат излишни нерви и конфронтации

Коментар

Malone написа:
        trace написа:
        По-голяма глупост не 6ях чувал.
        Не се и съмнявам. Няма как да си чувал, тези неща се учат в университета.Не ми се води излишна лекция по преки и косвени данъци, какво представляват, как се формират и "имат ли те почва у нас".
        trace написа:
        Плащай по 700лв. на детайл както 6еше доскоро в Ауди/Порше и всичко ще е наред с документите.И качеството ще е същото
        В "ателието" ти?Тц, съмнявам се. То не става само с ядене. Трябва и акъл.
        За щастие не съм завършил университет и не съм ги учил тия простотии. То затовадържавата е на тоя хал, щото се управлява от "завършили университети".За мен има само една 6изнес логика и дава резултат, това е важното.Ти да не мислиш, че в големите автосервизи ра6отят някакви нечовеци?Единствения плюс там е камерата (за да не полепват 6оклуци) и по-скъпите материали.Макар за второто 99% от хората няма за направят разлика.
        Ex Fiat 126P
        Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
        Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
        Alfa Romeo 147 1.6 TS
        Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
          Ти да не мислиш, че в големите автосервизи ра6отят някакви нечовеци?Единствения плюс там е ... и по-скъпите материали..
          стига де, са остава да кажеш че си и вярваш. това по-скоро е грешка на езика.точно в поне половината от ГОЛЕМИТЕ сервизи се слагат по-евтини материали.като например гаранционно ауди дето му слагат накладки от евро 07 , и след подобаващ скандал ’ ма той колегата се е объркал’

Коментар

ogi28b написа:
            jenshen73 написа:
            ogi28b написа:
            Аз едно не можах да разбера: Защо не ходите да протестирате срещу тези, които не плащат осигуровки и данъци върху пълния размер на възнагражденията си, и срещу техните работодатели?
            Щото си далече от темата, за това не си разбралИли и за теб специална тема с опростяване на опростяването да пусна???Днес бях на протеста - явно "новината", която "отмени" указанието е по-силна от самото Указание. Още по-смешното е, че явно на много малко хора им пука......Оги, когато ти бръкнат в джоба - е зле, когато обаче ти бръкнат в празният, пробит джоб - е много зле.
            Тия дето не си плащат осигуровките - те ми бъркат в джоба. Айде да протестираме срещу тях ?! Цитирал си ми поста, но не ми отговаряш на въпроса, сигурно си забравил ?
            Хайде да увелича цитатите. Говоря и пиша изцяло от моята си камбанария - докато АЗ си плащам всичко в срок - не искам да ме слагат на равна нога с неплащащите. Протеста откровено си беше и срещу тях. Въпреки, че ако съм йезуит като Malone ще ти кажа - след като "работника" се подписва под договор за по-малко от колкото реално взима, само за да взима по-голяма заплата - това е реален проблем на работника. Ако теб те осигуряват на реалната ти заплата - супер, но има твърде много хора, които (дискутирали сме го и в друга баята тема) се подписват на по-малък фиш само и само да вземат разликата сега. Твърде много пък служители взимат твърде раздути заплати пък за "работата" която вършат.
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Мисля, че има две страни: работникът, който се подписва на фиш за по-малко пари, и работодателят, който предлага такъв договор и съответния фиш. Не е виновен само работникът. Като корупция - виновен е който дава, и който получава. В крайна сметка - те ми бъркат в джоба, и в твоя, и във всеки. С това мисля да спра да се отклонявам от темата.

Коментар

jenshen73 написа:
                ... ако съм йезуит като Malone
                Моля те, въздържай се от подобни определения, ако държиш да запазим добрия тон между нас.Не съм си ползволил да те определя като измамник, мошеник или мързеливец.Идеята ми, ако използвам твоята алегория е, че е редно да преценяваш с какви джобове тръгваш.Ако са големи, не е чудно, че ти изглеждат празни. И ако са пробити, си ги заший, а не викай по площадите неволята да ти ги зашие.Всичко по горе, не те прави мързелив или непочтен, а показва, че желанията ти са повече от възможностите.И това, че за разлика от теб, аз съм преценил обективно възможностите си и си съобразявам желанията [джобовете] с тях, не ме прави непочтен.И да допълня.Не е непочтено държавния служител да работи работата, за която му се плаща.Не е непочтено ти да използваш съветите на "данъчните" и всякакви законови гимнастики, за да намалиш данъците си.Не е непочтено.Но е неморално да постъпваш така и същевременно да се опитваш да обиждаш и сочиш с пръст хората, които спазват правилата без условности и без опити за "гимнастики".За мен темата приключи.Ти ме покани в нея, но същата отива към писане на празни приказки и нечетене на мотивите на опонентите ти.
                .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                www.cyxap.com

Коментар

Колега Malone, грешиш поправяйки фактите изнесени от мен в поста ми! Както казах работя в държавна структура, а в общи линии целия ми трудов стаж е протекъл в такива, та съм запознат с тях. Продължавам да твърдя, че в държавните структури "държавните служители" са малцинство. Изключая разбира се МВР и МО. Според изнесените данни снощи по една ТВ се оказа, че са около 150 000. Все ми се струва, че освен тях има поне още толкова които не са държавни служители. Не забравяй, че освен министерствата в София има служби по места, в които най-много директора да е държавен служител, а всички останали не са. Визирам примерно пътни служби, земеделски такива и куп други. Но това не е фатално. За мен по-нередното е, че твърдиш, че единствената привилегия на държавния служител е НЕплащането на здравна осигуровка. Става дума не само за здравна, но и социална осигуровка, която е още по-голяма сума от здравната:Чл. 38. (1) (Изм. - ДВ, бр. 95 от 2003 г.) Държавният служител има право на задължително социално и здравно осигуряване. (2) (Изм. - ДВ, бр. 1 от 2000 г.) Осигуряването на държавния служител става за сметка на съответните бюджети. Казваш, че държавния служител няма право на допълнителен труд в свободното си време. Погледни за какво става въпрос при нас НЕдържавните служители, които нямаме привилегиите на дъжавните служители с промяната на КТ от миналата година:Чл. 107а. (Нов - ДВ, бр. 95 от 2003 г.) (1) Не може да бъде сключван трудов договор за работа в държавната администрация с лице, което:..........................2. (изм. - ДВ, бр. 94 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) е едноличен търговец, неограничено отговорен съдружник в търговско дружество, управител, търговски пълномощник, търговски представител, прокурист, търговски посредник, ликвидатор или синдик, член на орган на управление или контрол на търговско дружество или кооперация;И как ще упражняваш някаква дейност, като нямаш право да си ЕТ или ЕООД?От тази година и от недържавните служители се подписват декларации за имотно състояние.И последно не съм чистачка, нито машинописка, нито деловодителка. Аз съм с висше военно-инженерно образовние с близо 20 год стаж. Просто щата, на който съм назначен е такъв и нямам право да се оплаквам. Но категорично съм против оная глупост в указанието, заради което беше пусната темата. Както и не виждам смисъла от тази промяна в ЗДС, която се гласи. Дали държавата или служителя ще внася здравна осигуровка, то сумата която влиза в НЗОК остава една и съща! Не виждам по какъв начин това ще се отрази на здравеопазването.
                  Peugeot 301
                  Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Ами как какъв е зора? "Държавата" (не случайно в кавички) в момента прави всякакви циганиики, за да спести някой и друг лев, който да потъне незнайно къде по-късно... Нищо няма да се промени за здравеопазването.То винаги е получавало достатъчно пари. Просто много се краде от тях...и не само от тях. И сега да не ми ревнат лекарите колко малко пари взимали, защото познавам достатъчно и предостатъчно и всичките си докарват странично (и разбира се незаконно) приходи
                    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

venco67 написа:
                      ...
                      Нямал съм предвид това, че не мога аз да организирам и управлявам някое мое начинание.Нека да е така, да не мога да бъда "едноличен търговец, неограничено отговорен съдружник в търговско дружество, управител, търговски пълномощник, търговски представител, прокурист, търговски посредник, ликвидатор или синдик, член на орган на управление или контрол на търговско дружество или кооперация".Бих се примирил с това неравенство, при желаното от Дянков равенство в облагането.Но освен това, аз нямам право на абсолютно никакъв [възмезден] труд, извън този за държавата.По ред причини, имам умения и възможност да отделям ... да речем десетина часа седмично пред компютъра, извън работното ми време, които да ми носят доходи, поне колкото държавната ми заплата.Разбира се, предвид реномето на възложителя, това ще стане с договор и заплащане на абсолютно всички дължими задължения към държавата.Това обаче няма как да се случи, ако държа да спазвам правилата. Нямам право.И това при условие, че работата, която ще върша няма абсолютно нищо общо с държавната ми работа. Уменията, които ще използвам, също. Нито теоретично, нито на практика.Това ще рече, възможностите на Malone и на останалите държавни служители са собственост само и единствено на държавата. 24 часа, 365 дена в годината.Към нито един друг гражданин, различен от държавен служител [по ЗДС и КТ], държавата не поставя такива ограничения.Та думите ми бяха: ОК, дори и такава да е ситуацията, не се оплаквам, нека така да бъде, но ... някой да ми вдига лозунги за равенство на всички в държавата, не, не е логично.Същия или е глупав или няма и капчица държавнически нюх. Или чете Закона, като дявола Евангелието.Препрочетох си поста, дължа ти извинения, трябвало е да конкретизирам, че относно служителите, които са по трудово правоотношение имам предвид тези в "моята" структура.Нямал съм предвид теб, дори и не ми е минавало през ума, не съм се съмнявал че си грамотен и образован човек, най-малкото виждайки начина ти на изразяване.Та, дължа ти извинения, ако съм бил разбран погрешно.В структурата, в която работя, по трудови правоотношения са само неспециализирания персонал и служителите назначени в последната една или две години, но при тях това е временно.
                      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                      www.cyxap.com

Коментар

Многооо интересно предложение чувам днес в новините...Пенсионери с 10% данък, ДС с тройно облагане...Много ще ми е интересно как Малончо и Коцев ще се почувстват, ако това стане? Или пак ще има " с двете ръце ще изкарам бля бля"...Е да ама на 100хил. д. им е трудно с двете ръце...А и вас ще ви облагат за несъществуващи неща както нас(малкия и среден бизнес)...

Alfa Romeo 155 1.8 8v MY Sport 95'
                        Alfa Romeo 155 T.SPARK 2.0 8V 92' & Браво 1.6 98'
                        Добло 02' 1.9 D- ех
                        Добло 06' 1.3 Mjet -ех

Коментар

VFTI написа:
                          Многооо интересно предложение чувам днес в новините...Пенсионери с 10% данък, ДС с тройно облагане...Много ще ми е интересно как Малончо и Коцев ще се почувстват, ако това стане?...
                          Коцев моето момче хич и не разчита на пенсията си . :D Да му мислят тия дето вземат пенсия 500лв и работят някъде за по още 250-300лв и заемат места на безработни . Свикнал съм от 10 годишен на много труд и продължавам и сега да се трудя. :D
                          Фиат Панда 1.2 2006година
                          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
                            VFTI написа:
                            Многооо интересно предложение чувам днес в новините...Пенсионери с 10% данък, ДС с тройно облагане...Много ще ми е интересно как Малончо и Коцев ще се почувстват, ако това стане?...
                            Коцев моето момче хич и не разчита на пенсията си . :D Да му мислят тия дето вземат пенсия 500лв и работят някъде за по още 250-300лв и заемат места на безработни . Свикнал съм от 10 годишен на много труд и продължавам и сега да се трудя. :D
                            Десятък върху пенсийката, щом заработваш допълнително - това измисли хер Флик. И здравните на Държавните Служители ще си ги плащат вече те - т.е. ще им ги приспадат от заплатата. Веселба, а? И все по-весело ще става - белият сектор ще посивее, а сивият - съвсем ще почернее. Ако продължават така да натискат - всичко живо ще спре да плаща данъци - освен пенсинерите и държавните служители де
                            Steliyan's Life!

Коментар

Аз и в другата тема попитах - какво разбирате вие под анти-кризисни мерки? Дайте вие такива. Виждам, че знаете какви не трябва да са мерките, дайте пример какви трябва да са и станете поне съветници на министъра. Всички е много лесно отстрани. Не съм фен на правителството и изобщо на политиците, но в условия на световна финансова криза, какво се очаква да е положението в нашата окрадена до кокал страна?
                              Allergic To The Counterfeit

Коментар

fiat_fan написа:
                                Аз и в другата тема попитах - какво разбирате вие под анти-кризисни мерки? Дайте вие такива. Виждам, че знаете какви не трябва да са мерките, дайте пример какви трябва да са и станете поне съветници на министъра. Всички е много лесно отстрани. Не съм фен на правителството и изобщо на политиците, но в условия на световна финансова криза, какво се очаква да е положението в нашата окрадена до кокал страна?
                                Ти верно ли питаш? Или просто галиш клавиатурата? Значи според теб по време на ФИНАНСОВА криза най-добрия начин за излизане от нея е да увеличиш данъците? Хех... горко ни с такива умници като теб - хер Флик ни стига. Намаляване на данъчните ставки с цел повишаване събираемостта на данъците - това е единственият начин да се постигне някакъв фиск.В България какво правим? "Ще свалим ДДС, няма да свалим ДДС", "Ще увеличим здравните, Няма да ги увеличим", "Ще пробваме да дерем по 2 кожи от честния частник щото от другаде нема"... Колега нямам нищо против да плащам данъци, но в момент като този (доста дълъг момент, но все пак термина е такъв) не е разумно данъчната тежест да се увеличава - така всеки гледа как да я "избегне" - правно или не. Не е момент и да се режат социални придобивки - това обикновено нагнетява недоволството, но явно ние Българите сме МНООООГО доволни щом след всичкия секс - искаме още и при това се и мажем сами с вазелин: "Какво разбирате под анти-кризисни мерки?"... Не съм учил икономика, но не това е начинът, а съм сигурен, че начини - много. Проблема е друг - за финансов министър си имаме един нарцис с високо самочувствие и реално нулево покритие на същото, комплексиран, некадърен счетоводител, който се пъчи, че е работи за Световната Банка - и аз съм работил за Ройтерс, но не го развявам дори в Автобиографията си.
                                Steliyan's Life!

Коментар

Working...
                                X