Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Опростен вид на Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАП

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Malone написа:
    Той и сега не вижда. Аз не помня в кварталния автосервиз да са ми издали касова бележка, не помня да го е правил и техника, който идва в къщи да поправи пералнята или ел. инсталацията, не го прави и гумаджията, нито пък бояджията на колата ми.В тази връзка, малкия бизнес отдавна е в "сивия сектор" и години наред "прее.аваше" държавата.Сега държавата се опитва да си го върне, съвсем справедливо, и започва викането.
    Всъщност за хората може и да има полза от "сивия сектор".Ако тря6ваше да сме изрядни (за 6ояджиийски сервиз става въпрос), цените щяха да са доста по-високи. То и сега реват, че им 6ило скъпо пък тогава не знам.
    Ex Fiat 126P
    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
    Alfa Romeo 147 1.6 TS
    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Никой не оспорва, че сивата икономика трябва да се сведе до минимум...Но това не е удачно да става точно сега по време на криза(Или по скоро НЕ ПО ТОЗИ НАЧИН)...Хората и без това са достатъчно бедни... Айде утре на протеста!!!!

Alfa Romeo 155 1.8 8v MY Sport 95'
      Alfa Romeo 155 T.SPARK 2.0 8V 92' & Браво 1.6 98'
      Добло 02' 1.9 D- ех
      Добло 06' 1.3 Mjet -ех

Коментар

trace написа:
        Всъщност за хората може и да има полза от "сивия сектор".Ако тря6ваше да сме изрядни (за 6ояджиийски сервиз става въпрос), цените щяха да са доста по-високи. То и сега реват, че им 6ило скъпо пък тогава не знам.
        Тъй ли? И защо?Ще принуждавате бедните граждани да ви плащат И данъците освен услугите?Чудесна бизнес стратегия. Made in Bulgaria.Дано да е успешна.А първото изречение ...Имаше един ръководител в Митниците преди много време. Та същия съвсем сериозно искаше да убеди обществеността, че контрабандата ... всъщност е полезна.Като се обмитили обувките от Турция и ставали скъпи за бедния народ.Милия се беше загрижил за отрудения, беден гражданин. Понижаване на цените, чрез контрабанда.
        .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
        www.cyxap.com

Коментар

"Отказаха се да вдигат с 2% здравната вноска",,След анализа решихме, че има по-добър източник на финансиране. Това са осигуровките на държавните служители. Ща направим така, че всички да си плащат осигуровките", каза Дянков.http://www.bnews.bg/article-7070

Коментар

Явно се е уплашил от днешния протест.
            Фиат Панда 1.2 2006година
            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Следя внимателно темата, въпреки че работя в държавна администрация. Причината е, че съпругата ми е в частния бизнес и указанието на НАП, рефлектира непосредствено върху семейния ни бюджет. В постовете, които прочетох много често се споменава понятието "Държавен служител". Не зная кой какъв смисъл влага в това понятие, но искам да внеса малко разяснение. 1. Не всеки, който работи в държавно учреждение е ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ! Държавните служители се назначават, работят и се ползват от привилегиите, които им дава Закона за държавния служител. На тези служители държавата им поема здравните осигуровки на 1010% и им дава и доста други превилегии, като естествено са предвидени и немалко ограничения. Те ще бъдат засегнати от евентуалните промени, които гласи финансовото министерство. Държа да отбележа, че тези служители са неголям процент от работещите в държавната администрация. Не слагайте равенството чиновник = държавен служител.2. По-голямата част държавната администрация са служители назначени и работещи по Кодекса на труда. Те не ползват привилегиите на държавните служители и си плащат /т.е. им удържат от заплатите/ всички осигуровки предвидени от закона. Такъв служител съм и аз и въобще не ме касаят промените, който предвижда Симеон Дянков. Освен да се радвам злобно, че на колегите държавни служители, ще им намалее чистия месечен доход...Не претендирам за 100%-ва точност на изнесените факти, но ако греша моля поправете ме!
              Peugeot 301
              Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Поправям те.Над 85% от държавните служители, в администрацията, в която работя са назначени по ЗДС. И ти гарантирам, че не само в тази структура е така, явно опита ти или информацията ти е малко.По Кодекса на труда са чистачки, домакини, секретарки, както и скоро назначените служители с липса на опит и/или образователен ценз. До едно време. Периодично, след тестове и показани професионални резултати съшите преминават на трудови правоотношения по ЗДС. Всъщност, стават служебни правоотношения. Със съответния изпитателен срок разбира се.И освен плащането на осигуровките от работодателя, служителите по ЗДС [държавните служители] нямат нито една друга социална продобивка, нито една.Само здравните осигуровки ги плаща държавата, подчертавам.ДОД плащат всички, без значение по какво правоотношение са. За сметка на това обаче са лишени от възможността да упражняват каквото и да е друго занимание, освен държавната си работа.Единствено могат да бъдат преподаватели в учебно заведение.Отнета им е възможността да организират свободното си време по начин, който да им позволи някакви допълнителни доходи. Да речем упражняването на какъвто и да е бизнес, както и използването на лични умения и труд.Ако нещо от последните примери се случи, това е предпоставка за незабавно уволнение.Е?За какво равенство говорим?Равенство, но в плащането на данъците. ОК, нямам нищо против, нека бъде така, но ... нека да сме равни с недържавните служители и всички останали и по правото си да упражняваме правото си на труд свободно.
                www.cyxap.com

Коментар

Ой, горкия... други социални придобивки нямал.
                  За какво равенство говорим?Равенство, но в плащането на данъците. ОК, нямам нищо против, нека бъде така, но ... нека да сме равни с недържавните служители и всички останали и по правото си да упражняваме правото си на труд свободно.
                  Да ти предложа твоите предложения от началото на темата, кво ше кажеш? Като не ти харесва - хвани се с нещо друго П.С. Сега всяка моя дума раздроби на цитати и си изгуби още половин час

Коментар

Привет на Mdlone и Коцев Толкова много време за писане и махленски приказки могат да отделят , само чиновниците и пенсионерите.Живи и здрави да сте. Но , ако сега Ви кажем , ХА ДА ВИЕ ЧЕСТИТО сигурно ще подхванете друга песен, и такава дискусия ще започне ЗАЩОТО ВИЕ СТЕ МНОГО. А тези , който се опитват да изкарат честните ПЕТ лева ( от който задължително влизат и Вашите),нямат време за писане .Още веднъж Ви казвам живи и здрави да сте,но благодарение на такива се търкаляме в миризливата тиня и всеки се стреми да наведе другия.
                    FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
                    FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
                    FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
                    HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS

Коментар

Malone написа:
                      ...За сметка на това обаче са лишени от възможността да упражняват каквото и да е друго занимание, освен държавната си работа.Единствено могат да бъдат преподаватели в учебно заведение.Отнета им е възможността да организират свободното си време по начин, който да им позволи някакви допълнителни доходи. Да речем упражняването на какъвто и да е бизнес, както и използването на лични умения и труд....
                      Ама ти и свободно време си имал? И искаш да правиш частен бизнес в него (частпром)? Защо не си уплътниш свободното време вършейки си задълженията за които получаваш пари от данъците на всинца ни? И от къде пък Държавата извади пари за Здравни Осигуровки, ако не от данъкоплатският прокъсан джобец???Дай пак да се върнем наистина на старта - не ти харесва - хващаш си антерийката и излизаш на дъждовното - извън "Сигурната месечна заплата"...Стиска ли ти?П.П. Никаква злоба - само да е по-гореща дискусията - аз не съм злобен човек, но философстването ми е слабо звено...
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Аз едно не можах да разбера: Защо не ходите да протестирате срещу тези, които не плащат осигуровки и данъци върху пълния размер на възнагражденията си, и срещу техните работодатели?

Коментар

Malone написа:
                          trace написа:
                          Тъй ли? И защо?Ще принуждавате бедните граждани да ви плащат И данъците освен услугите?Чудесна бизнес стратегия. Made in Bulgaria.Дано да е успешна.
                          По-голяма глупост не 6ях чувал. Много ясно, че разходите ще са калкулирани вцената на услугата. Или искаш да си ра6отим за чест и слава?Плащай по 700лв. на детайл както 6еше доскоро в Ауди/Порше и всичко ще е наред с документите.И качеството ще е същото
                          Ex Fiat 126P
                          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS
                          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

profusion написа:
                            Да ти предложа твоите предложения от началото на темата, кво ше кажеш? Като не ти харесва - хвани се с нещо друго
                            Щом съм тук, където съм, значи ми стиска.Коментирам изказванията на Дянков - "равенство пред Закона". Само че равенство в данъците, а не равенство във възможностите.Съжалявам, че не можеш да го проумееш, но ... причината е в самия теб.И не написах ли няколко пъти, достатъчно ясно?Недоволните сте вие, не аз.На мен, като не ми стигат, търся начин да изкарам повече или да харча по-малко, а не суча сополки по площадите.Не се оплаквам. Пиша, че Министъра звучи нелогично в мотивите си и дава възможност да атакуват решенията му.
                            jenshen73 написа:
                            Ама ти и свободно време си имал? И искаш да правиш частен бизнес в него (частпром)? Защо не си уплътниш свободното време вършейки си задълженията за които получаваш пари от данъците на всинца ни?
                            Защото си върша задълженията, за които получавам "пари от всинца ви", уплътнявайки работното си време.Вместо да се чудя къде да ходя да повикам малко.Ако за вас работното и свободното време са с размити граници [в полза на свободното], при мен не е така.
                            trace написа:
                            По-голяма глупост не 6ях чувал.
                            Не се и съмнявам. Няма как да си чувал, тези неща се учат в университета.Не ми се води излишна лекция по преки и косвени данъци, какво представляват, как се формират и "имат ли те почва у нас".
                            trace написа:
                            Плащай по 700лв. на детайл както 6еше доскоро в Ауди/Порше и всичко ще е наред с документите.И качеството ще е същото
                            В "ателието" ти?Тц, съмнявам се. То не става само с ядене. Трябва и акъл.
                            www.cyxap.com

Коментар

ogi28b написа:
                              Аз едно не можах да разбера: Защо не ходите да протестирате срещу тези, които не плащат осигуровки и данъци върху пълния размер на възнагражденията си, и срещу техните работодатели?
                              Щото си далече от темата, за това не си разбралИли и за теб специална тема с опростяване на опростяването да пусна???Днес бях на протеста - явно "новината", която "отмени" указанието е по-силна от самото Указание. Още по-смешното е, че явно на много малко хора им пука......Оги, когато ти бръкнат в джоба - е зле, когато обаче ти бръкнат в празният, пробит джоб - е много зле.
                              Steliyan's Life!

Коментар

Сметката е силно изкривена - специално за тия 5 милиона Българи. България както знаем се населява средно от 7 милиона българи и то по изборно време. Аз, жена ми и цялата ми РОДА не сме пътували извън БГ последните 20 години. Познавам още 10 човека като мен - чиято рода не е пътувала от поне 20 години.С други думи - 5 милиона входно-изходни регистрации има, но това са входовете и изходите на не повече от милион бУгари.
                                Steliyan's Life!

Коментар

Working...
                                X