Malone написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Опростен вид на Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАП
Collapse
X
-
Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
-
Никой не оспорва, че сивата икономика трябва да се сведе до минимум...Но това не е удачно да става точно сега по време на криза(Или по скоро НЕ ПО ТОЗИ НАЧИН)...Хората и без това са достатъчно бедни... Айде утре на протеста!!!!
Alfa Romeo 155 1.8 8v MY Sport 95'
Alfa Romeo 155 T.SPARK 2.0 8V 92' & Браво 1.6 98'
Добло 02' 1.9 D- ех
Добло 06' 1.3 Mjet -ех
Коментар
-
trace написа:Всъщност за хората може и да има полза от "сивия сектор".Ако тря6ваше да сме изрядни (за 6ояджиийски сервиз става въпрос), цените щяха да са доста по-високи. То и сега реват, че им 6ило скъпо пък тогава не знам..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
"Отказаха се да вдигат с 2% здравната вноска",,След анализа решихме, че има по-добър източник на финансиране. Това са осигуровките на държавните служители. Ща направим така, че всички да си плащат осигуровките", каза Дянков.http://www.bnews.bg/article-7070
Коментар
-
Следя внимателно темата, въпреки че работя в държавна администрация. Причината е, че съпругата ми е в частния бизнес и указанието на НАП, рефлектира непосредствено върху семейния ни бюджет. В постовете, които прочетох много често се споменава понятието "Държавен служител". Не зная кой какъв смисъл влага в това понятие, но искам да внеса малко разяснение. 1. Не всеки, който работи в държавно учреждение е ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ! Държавните служители се назначават, работят и се ползват от привилегиите, които им дава Закона за държавния служител. На тези служители държавата им поема здравните осигуровки на 1010% и им дава и доста други превилегии, като естествено са предвидени и немалко ограничения. Те ще бъдат засегнати от евентуалните промени, които гласи финансовото министерство. Държа да отбележа, че тези служители са неголям процент от работещите в държавната администрация. Не слагайте равенството чиновник = държавен служител.2. По-голямата част държавната администрация са служители назначени и работещи по Кодекса на труда. Те не ползват привилегиите на държавните служители и си плащат /т.е. им удържат от заплатите/ всички осигуровки предвидени от закона. Такъв служител съм и аз и въобще не ме касаят промените, който предвижда Симеон Дянков. Освен да се радвам злобно, че на колегите държавни служители, ще им намалее чистия месечен доход...Не претендирам за 100%-ва точност на изнесените факти, но ако греша моля поправете ме!Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
Поправям те.Над 85% от държавните служители, в администрацията, в която работя са назначени по ЗДС. И ти гарантирам, че не само в тази структура е така, явно опита ти или информацията ти е малко.По Кодекса на труда са чистачки, домакини, секретарки, както и скоро назначените служители с липса на опит и/или образователен ценз. До едно време. Периодично, след тестове и показани професионални резултати съшите преминават на трудови правоотношения по ЗДС. Всъщност, стават служебни правоотношения. Със съответния изпитателен срок разбира се.И освен плащането на осигуровките от работодателя, служителите по ЗДС [държавните служители] нямат нито една друга социална продобивка, нито една.Само здравните осигуровки ги плаща държавата, подчертавам.ДОД плащат всички, без значение по какво правоотношение са. За сметка на това обаче са лишени от възможността да упражняват каквото и да е друго занимание, освен държавната си работа.Единствено могат да бъдат преподаватели в учебно заведение.Отнета им е възможността да организират свободното си време по начин, който да им позволи някакви допълнителни доходи. Да речем упражняването на какъвто и да е бизнес, както и използването на лични умения и труд.Ако нещо от последните примери се случи, това е предпоставка за незабавно уволнение.Е?За какво равенство говорим?Равенство, но в плащането на данъците. ОК, нямам нищо против, нека бъде така, но ... нека да сме равни с недържавните служители и всички останали и по правото си да упражняваме правото си на труд свободно..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Ой, горкия... други социални придобивки нямал.За какво равенство говорим?Равенство, но в плащането на данъците. ОК, нямам нищо против, нека бъде така, но ... нека да сме равни с недържавните служители и всички останали и по правото си да упражняваме правото си на труд свободно.
Коментар
-
Привет на Mdlone и Коцев Толкова много време за писане и махленски приказки могат да отделят , само чиновниците и пенсионерите.Живи и здрави да сте. Но , ако сега Ви кажем , ХА ДА ВИЕ ЧЕСТИТО сигурно ще подхванете друга песен, и такава дискусия ще започне ЗАЩОТО ВИЕ СТЕ МНОГО. А тези , който се опитват да изкарат честните ПЕТ лева ( от който задължително влизат и Вашите),нямат време за писане .Още веднъж Ви казвам живи и здрави да сте,но благодарение на такива се търкаляме в миризливата тиня и всеки се стреми да наведе другия.FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS
Коментар
-
Malone написа:...За сметка на това обаче са лишени от възможността да упражняват каквото и да е друго занимание, освен държавната си работа.Единствено могат да бъдат преподаватели в учебно заведение.Отнета им е възможността да организират свободното си време по начин, който да им позволи някакви допълнителни доходи. Да речем упражняването на какъвто и да е бизнес, както и използването на лични умения и труд....Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Malone написа:trace написа:Всъщност за хората може и да има полза от "сивия сектор".Ако тря6ваше да сме изрядни (за 6ояджиийски сервиз става въпрос), цените щяха да са доста по-високи. То и сега реват, че им 6ило скъпо пък тогава не знам.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
profusion написа:Да ти предложа твоите предложения от началото на темата, кво ше кажеш? Като не ти харесва - хвани се с нещо другоjenshen73 написа:Ама ти и свободно време си имал? И искаш да правиш частен бизнес в него (частпром)? Защо не си уплътниш свободното време вършейки си задълженията за които получаваш пари от данъците на всинца ни?trace написа:По-голяма глупост не 6ях чувал.trace написа:Плащай по 700лв. на детайл както 6еше доскоро в Ауди/Порше и всичко ще е наред с документите.И качеството ще е същото.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
ogi28b написа:Аз едно не можах да разбера: Защо не ходите да протестирате срещу тези, които не плащат осигуровки и данъци върху пълния размер на възнагражденията си, и срещу техните работодатели?Steliyan's Life!
Коментар
-
Сметката е силно изкривена - специално за тия 5 милиона Българи. България както знаем се населява средно от 7 милиона българи и то по изборно време. Аз, жена ми и цялата ми РОДА не сме пътували извън БГ последните 20 години. Познавам още 10 човека като мен - чиято рода не е пътувала от поне 20 години.С други думи - 5 милиона входно-изходни регистрации има, но това са входовете и изходите на не повече от милион бУгари.Steliyan's Life!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар