Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Опростен вид на Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАП
Collapse
X
-
Даже Malone не е "против". Безразлично му е."Средния бизнес" ще си работи в понеделник, няма време за крякане по площадите и лакърдии после по кафенетата.Единствените представители на реалния "среден бизнес" на площада ще бъдат тези с политически амбиции..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Колега Malone, доколкото разбирам си държавен служител. Като такъв какво мислиш за това http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/..._moje_sami_da/ Аз съм твърдо "ЗА". Питам се какво мислят и държавните служители.Иначе относно въпросното указание нямам фирма, така че не взимам отношение.Allergic To The Counterfeit
Коментар
-
ivanvanko написа:С това предложение единственото което ще се случи е да се настроим едни срещу други(частници срещу чиновници)VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
snake написа:jenshen73 написа:Темата ако няма кой да я подкрепя и ще си потъне. 15 Март 2010 - пред НАП по градове! В 11 часа!Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
коцев написа:Malone, братко стягай се и ние с теб да отидем, защото като гледам колко много народ ще има на мълчаливото шествие май само двамата ще си останем в къщи .fiat_fan написа:Колега Malone, доколкото разбирам си държавен служител. Като такъв какво мислиш за това http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/..._moje_sami_da/ Аз съм твърдо "ЗА". Питам се какво мислят и държавните служители.Иначе относно въпросното указание нямам фирма, така че не взимам отношение..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:коцев написа:Malone, братко стягай се и ние с теб да отидем, защото като гледам колко много народ ще има на мълчаливото шествие май само двамата ще си останем в къщи .fiat_fan написа:Колега Malone, доколкото разбирам си държавен служител. Като такъв какво мислиш за това http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/..._moje_sami_da/ Аз съм твърдо "ЗА". Питам се какво мислят и държавните служители.Иначе относно въпросното указание нямам фирма, така че не взимам отношение.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Malone,а сега и двамата да се скараме за това последното дето си написал Искам от Дянков да няма никаква милост към държавните служители и да изхвърли поне една трета от тях , защото за нищо не стават .Хич да не се плаши, че ще отидат от другата страна на бариерата . И там ще се си такива мърлячи. :D
Коментар
-
trace написа:Айде айде. Те чакали, раз6ираш ли, да ги уволнят за да минат от другата страна. Който може и му стиска минава доста по-рано. Повечето си ра6отят и от двете страни по едно и също време.trace написа:По същия начин по който "Дянков би трябвало, а и съм сигурен, че го знае ... държавата трябва да пази служителите си.", 6и тря6валода знае, че като пре..е малкия частен 6изнес, същите тези хора ще минат в сивия сектор (като мен) и няма да види и една стотинка.От това тря6ва да се 6ои повече.trace написа:6tw, държавата пък какво си пази служителите, много до6ре съм информиран за някой важни сектори, дето заплатата е 400лв.Така не се пазят служители.trace написа:И нещо много смени тона - значи няма да ти е приятно да си плащаш сам някакви 15-20лв здравни, а на фирмаджиите тря6ва да име приятно да плащат по още 300лв. отгоре ?коцев написа:Malone,а сега и двамата да се скараме за това последното дето си написал Искам от Дянков да няма никаква милост към държавните служители и да изхвърли поне една трета от тях , защото за нищо не стават .Хич да не се плаши, че ще отидат от другата страна на бариерата . И там ще се си такива мърлячи. :D.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
@Malone: кварталните ти майстори дето не са ти дали бончета - вероятно са си платили прехласваният от теб Патент и ги боли фара дали ще изкарат документално дохода върху, който са обложени - вече са го платили данъка. Мен обаче, като представител на малкия бизнес ме боли яко, щото като искат да ми взимат пари - да го вземат върху реално доказаните МИ доходи. В моята фирма документ се издава за всяка дейност - иначе няма как да си взема дължимото. Дори съм надвнесъл отново ДДС върху издадени, но неплатени фактури - на Държавата не и дреме дали са ти платили, по-важно е, че си фактурирал. И така от началото на годината вече трети месец аз си плащам не двойно ми тройно - за твоята заплата (нали каза, че си държавен служител) и за на Коцев пенсийката. Може да е малко, да не стига и за двама ВИ - но още двама-трима като мен - и сме Ви ги заработили. Ей за това ме боли - щото ПЛАЩАМ редовно и в СРОК, но въпреки това се чудят как да ИСКАТ още. Ясно е, че няма да ги вземат - не и от мен, не и от сега нататък, но ... се пробват...Steliyan's Life!
Коментар
-
jenshen73 написа:@Malone: кварталните ти майстори дето не са ти дали бончета - вероятно са си платили прехласваният от теб Патент и ги боли фара дали ще изкарат документално дохода върху, който са обложени - вече са го платили данъка.jenshen73 написа:Дори съм надвнесъл отново ДДС върху издадени, но неплатени фактури - на Държавата не и дреме дали са ти платили, по-важно е, че си фактурирал.jenshen73 написа:Мен обаче, като представител на малкия бизнес ме боли яко, щото като искат да ми взимат пари - да го вземат върху реално доказаните МИ доходи..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Обещавам ако почна да се съдя с държавата - да те взема за Юрисконсулт. Та по ред на номерата:1. Не съм на патент, защото надвиших 50 000лв. оборот и трябваше да се регистрирам по ЗДДС, а ако не знаеш - така отпада патентния данък и минаваш на ЗКПО. 1а. Не си наясно с формите на облагане, нямащи нищо с формите на управление - Е/ООД може да е на патент по дейността (дори излиза по-евтино), но до оборот под 50 000. ЕТ - също може да е регистриран по ЗДДС.2. Не е държавата събирателят на моите дългове, а и нийде не съм го упоменал, само казах, че на никой не му пука, че в бизнеса има междуфирмена задлъжнялост.3. Системата за осигуряване/като изключим самоосигуряването/ осигурителния доход се определя на база минимален осигурителен доход за длъжност по КТ при 8 часа работно време - не може в едно и също работно време да съм едновременно и управител и работник.4. Ако управлението на фирмата представлява подписването на декларациите по ДДС, декларацията пред НОИ и веднъж годишно - данъчната декларация - всичкият ми управленски труд възлиза на 2 часа годишно. Съгласен съм да се осигурявам на тях - на максималната осигурителна ставка от 2000лв. при това. 5. Желателно е да се запознаеш наистина с някои текстове за разликите между ЕТ и Е/ООД за да правиш разлика между осигуровки, осигурени и/или осигурители...Steliyan's Life!
Коментар
-
Огромни благодарности за ирелевантните нормативнати разяснения, но не беше нужно мисля.Аз пък останах с впечатлението, че:jenshen73 написа:Регистрирах се по ДДС за да мога да работя с фирми.jenshen73 написа:ЕТ-то стана ЕООД или ООД по ред причини - най-вече отговорностите, а и подтиквано от данъчните власти - станете Е/ООД, че за вас ще е по-добре, ще имате такива и такива облаги.jenshen73 написа:Не е държавата събирателят на моите дългове, а и нийде не съм го упоменал, само казах, че на никой не му пука, че в бизнеса има междуфирмена задлъжнялост.jenshen73 написа:Системата за осигуряване/като изключим самоосигуряването/ осигурителния доход се определя на база минимален осигурителен доход за длъжност по КТ при 8 часа работно време - не може в едно и също работно време да съм едновременно и управител и работник.jenshen73 написа:Желателно е да се запознаеш наистина с някои текстове за разликите между ЕТ и Е/ООД за да правиш разлика между осигуровки, осигурени и/или осигурители....:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар