Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Опростен вид на Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАП

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ivanvanko написа:
    .Важното е колкото можем повече да се съберем
    Що бре ? Като гледам тука във форума сте много народ ,докато само Коцев и Malone са против протеста .
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Даже Malone не е "против". Безразлично му е."Средния бизнес" ще си работи в понеделник, няма време за крякане по площадите и лакърдии после по кафенетата.Единствените представители на реалния "среден бизнес" на площада ще бъдат тези с политически амбиции.
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

Колега Malone, доколкото разбирам си държавен служител. Като такъв какво мислиш за това http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/..._moje_sami_da/ Аз съм твърдо "ЗА". Питам се какво мислят и държавните служители.Иначе относно въпросното указание нямам фирма, така че не взимам отношение.
        Allergic To The Counterfeit

Коментар

С това предложение единственото което ще се случи е да се настроим едни срещу други(частници срещу чиновници)
          ланчия либра 2.4 jtd 150к 2005 г--учебна

Коментар

ivanvanko написа:
            С това предложение единственото което ще се случи е да се настроим едни срещу други(частници срещу чиновници)
            То това е и целта колега - разделяй и владей... Станишев не го биха, ама тия през боя, та накъм анален секс отиват...
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

snake написа:
              jenshen73 написа:
              Темата ако няма кой да я подкрепя и ще си потъне. 15 Март 2010 - пред НАП по градове! В 11 часа!
              А какво точно ще правите? Джангър, лобут над беззащитни данъчни, блокада, мълчаливо присъствие ? Питам съвсем сериозно. Сега се сещам, че понеделник е и последен срок за ДДС-то и ще бъде доста весело в НАП.
              Язък, че те знам къде работиш Последният срок за подаване на декларациите по ЗДДС е 14 число до 23:59:59Аз мислех да си направя молотовка, но жената ме разубеди - звучеше и разумно де - понеже НАП не е дружество, което печели - квото и да строшим/изгорим - ще трябва после ние пак да си го платим с нашите си данъци...Мълачливо присъствие ми се чини ще е моето... знам ли П.П. Вярно, че сега се пада 14ти неделя и крайният срок е изместен на 15
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Malone, братко стягай се и ние с теб да отидем, защото като гледам колко много народ ще има на мълчаливото шествие май само двамата ще си останем в къщи .

Коментар

коцев написа:
                  Malone, братко стягай се и ние с теб да отидем, защото като гледам колко много народ ще има на мълчаливото шествие май само двамата ще си останем в къщи .
                  Аз ще съм на работа, или по точно ще почивам след нощната смяна, а за теб малко се съмнявам да си си в къщи, освен ако сервиза ти не е във или до вас.
                  fiat_fan написа:
                  Колега Malone, доколкото разбирам си държавен служител. Като такъв какво мислиш за това http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/..._moje_sami_da/ Аз съм твърдо "ЗА". Питам се какво мислят и държавните служители.Иначе относно въпросното указание нямам фирма, така че не взимам отношение.
                  Мисля, че Дянков търси популистко решение. Каквото беше и биенето на барабана да се принудят данъчните [ама само данъчните] да си платели глобите от КАТ.На никой не му е приятно да му бъркат в джоба, на мен също.Но ако стане ... сядам на масата с химикала и смятам колко пари мога да изкарвам с няколкото още умения, които имам.Ако мога да изкарвам малко повечко от това, което ми дава държавата, сменям работодателя.Не се чувствам женен нито за Дянков, нито за службата си.Ако сметката не излиза, стоя си на дупето и затягам колана.Варианти има, само трябва човек да седне и да помисли на бистра глава.От друга страна, Дянков би трябвало, а и съм сигурен, че го знае ... държавата трябва да пази служителите си.Който е посегнал на социалните придобивки на основата, която го крепи, добро не е видял. Световна практика, не е регионално явление.10 процента от напусналите или съкратените, започват да се занимават точно с това, с което и преди. Само че от другата страна на барикадата. Защото [повечето] са специалисти в материята, могат да я използват, а и знаят къде конкретната система се пропуква или има възможност да поддаде.Резултата е професионални данъчни измами, професионална контрабанда, професионални криминални престъпления.И най-важното, доходността на тези дейности е в пъти по висока от легалното практикуване на професията.В тази връзка, ... тези служители [в които държавата е инвестирала години наред] са тотално загубени за нея, остават завинаги от другата страна.Дано Дянков осъзнава това.
                  www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                    коцев написа:
                    Аз ще съм на работа, или по точно ще почивам след нощната смяна, а за теб малко се съмнявам да си си в къщи, освен ако сервиза ти не е във или до вас.
                    fiat_fan написа:
                    Мисля, че Дянков търси популистко решение. Каквото беше и биенето на барабана да се принудят данъчните [ама само данъчните] да си платели глобите от КАТ.На никой не му е приятно да му бъркат в джоба, на мен също.Но ако стане ... сядам на масата с химикала и смятам колко пари мога да изкарвам с няколкото още умения, които имам.Ако мога да изкарвам малко повечко от това, което ми дава държавата, сменям работодателя.Не се чувствам женен нито за Дянков, нито за службата си.Ако сметката не излиза, стоя си на дупето и затягам колана.Варианти има, само трябва човек да седне и да помисли на бистра глава.От друга страна, Дянков би трябвало, а и съм сигурен, че го знае ... държавата трябва да пази служителите си.Който е посегнал на социалните придобивки на основата, която го крепи, добро не е видял. Световна практика, не е регионално явление.10 процента от напусналите или съкратените, започват да се занимават точно с това, с което и преди. Само че от другата страна на барикадата. Защото [повечето] са специалисти в материята, могат да я използват, а и знаят къде конкретната система се пропуква или има възможност да поддаде.Резултата е професионални данъчни измами, професионална контрабанда, професионални криминални престъпления.И най-важното, доходността на тези дейности е в пъти по висока от легалното практикуване на професията.В тази връзка, ... тези служители [в които държавата е инвестирала години наред] са тотално загубени за нея, остават завинаги от другата страна.Дано Дянков осъзнава това.
                    Айде айде. Те чакали, раз6ираш ли, да ги уволнят за да минат от другата страна. Който може и му стиска минава доста по-рано. Повечето си ра6отят и от двете страни по едно и също време.По същия начин по който "Дянков би трябвало, а и съм сигурен, че го знае ... държавата трябва да пази служителите си.", 6и тря6валода знае, че като пре..е малкия частен 6изнес, същите тези хора ще минат в сивия сектор (като мен) и няма да види и една стотинка.От това тря6ва да се 6ои повече.6tw, държавата пък какво си пази служителите, много до6ре съм информиран за някой важни сектори, дето заплатата е 400лв.Така не се пазят служители.И нещо много смени тона - значи няма да ти е приятно да си плащаш сам някакви 15-20лв здравни, а на фирмаджиите тря6ва да име приятно да плащат по още 300лв. отгоре ?
                    Ex Fiat 126P
                    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                    Alfa Romeo 147 1.6 TS
                    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Malone,а сега и двамата да се скараме за това последното дето си написал Искам от Дянков да няма никаква милост към държавните служители и да изхвърли поне една трета от тях , защото за нищо не стават .Хич да не се плаши, че ще отидат от другата страна на бариерата . И там ще се си такива мърлячи. :D

Коментар

trace написа:
                        Айде айде. Те чакали, раз6ираш ли, да ги уволнят за да минат от другата страна. Който може и му стиска минава доста по-рано. Повечето си ра6отят и от двете страни по едно и също време.
                        Вярно.Има такива, макар и не "повечето".
                        trace написа:
                        По същия начин по който "Дянков би трябвало, а и съм сигурен, че го знае ... държавата трябва да пази служителите си.", 6и тря6валода знае, че като пре..е малкия частен 6изнес, същите тези хора ще минат в сивия сектор (като мен) и няма да види и една стотинка.От това тря6ва да се 6ои повече.
                        Той и сега не вижда. Аз не помня в кварталния автосервиз да са ми издали касова бележка, не помня да го е правил и техника, който идва в къщи да поправи пералнята или ел. инсталацията, не го прави и гумаджията, нито пък бояджията на колата ми.В тази връзка, малкия бизнес отдавна е в "сивия сектор" и години наред "прее.аваше" държавата.Сега държавата се опитва да си го върне, съвсем справедливо, и започва викането.
                        trace написа:
                        6tw, държавата пък какво си пази служителите, много до6ре съм информиран за някой важни сектори, дето заплатата е 400лв.Така не се пазят служители.
                        Съгласен, но за някои хора е по-добре с 400 лева, отколкото без нищо.
                        trace написа:
                        И нещо много смени тона - значи няма да ти е приятно да си плащаш сам някакви 15-20лв здравни, а на фирмаджиите тря6ва да име приятно да плащат по още 300лв. отгоре ?
                        "Сменил тона"?! Къде?Къде съм написал, че трябва да ви е приятно?Естествено, че няма да се зарадвате на такова решение.Написал съм, че го намирам за уместно това решение, а не че е радостно за вас.Досега малкия бизнес имаше възможност да поскатае някой лев с хитринки, а сега държавата отнема тази възможност.Само че без хитринки, грубичко.Това е проблема на "бизнесмените" от малкия бизнес.
                        коцев написа:
                        Malone,а сега и двамата да се скараме за това последното дето си написал Искам от Дянков да няма никаква милост към държавните служители и да изхвърли поне една трета от тях , защото за нищо не стават .Хич да не се плаши, че ще отидат от другата страна на бариерата . И там ще се си такива мърлячи. :D
                        Няма да се скараме, съгласен съм с теб.Но да се докаже кой и защо не става. С ясни критерии.Не да се уволнят защото същите не се харесват на Коцев.Този е неук, навън. Следващия е мързелив, също навън. Третия [доказано] е непочтен, той също на улицата.Но не и "този служител" навън, защото е извършил ревизия на Коцев и му е начислил данъци, което на Коцев естествено, че няма да му хареса.Като нещо не хареса на бизнеса, пишете. Но не по форумите, а където трябва.И защо точно не ви харесва, защо смятате точно този служител за мърляч.Тази общинска служителка ми е дебела, искам 25 годишна, по-слабичка.Другата, данъчната, има червило до носа, тя също да се смени.
                        www.cyxap.com

Коментар

@Malone: кварталните ти майстори дето не са ти дали бончета - вероятно са си платили прехласваният от теб Патент и ги боли фара дали ще изкарат документално дохода върху, който са обложени - вече са го платили данъка. Мен обаче, като представител на малкия бизнес ме боли яко, щото като искат да ми взимат пари - да го вземат върху реално доказаните МИ доходи. В моята фирма документ се издава за всяка дейност - иначе няма как да си взема дължимото. Дори съм надвнесъл отново ДДС върху издадени, но неплатени фактури - на Държавата не и дреме дали са ти платили, по-важно е, че си фактурирал. И така от началото на годината вече трети месец аз си плащам не двойно ми тройно - за твоята заплата (нали каза, че си държавен служител) и за на Коцев пенсийката. Може да е малко, да не стига и за двама ВИ - но още двама-трима като мен - и сме Ви ги заработили. Ей за това ме боли - щото ПЛАЩАМ редовно и в СРОК, но въпреки това се чудят как да ИСКАТ още. Ясно е, че няма да ги вземат - не и от мен, не и от сега нататък, но ... се пробват...
                          Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
                            @Malone: кварталните ти майстори дето не са ти дали бончета - вероятно са си платили прехласваният от теб Патент и ги боли фара дали ще изкарат документално дохода върху, който са обложени - вече са го платили данъка.
                            Вероятно, може би.Щом те могат така, щом им е лесно, на теб какво ти пречи да си направиш [върнеш] същата организация?Ама ще кажеш ... "аз искам да работя с фирми". Работи, никой няма нищо против, но съответната форма на управление има и съответно облагане. Избираш тази, която подхожда на бизнеса ти, тази която ти носи повече доходи или по малко разходи.
                            jenshen73 написа:
                            Дори съм надвнесъл отново ДДС върху издадени, но неплатени фактури - на Държавата не и дреме дали са ти платили, по-важно е, че си фактурирал.
                            А трябва ли да и дреме?Държавата ли да ти събира парите от клиентите?На мен, като ми забавят заплатата не търся теб [хипотетично], че не си си платил данъците, а търся работодателя си.
                            jenshen73 написа:
                            Мен обаче, като представител на малкия бизнес ме боли яко, щото като искат да ми взимат пари - да го вземат върху реално доказаните МИ доходи.
                            Ти управляваш ли си фирмата или не?Ти лично. Да или Не, само така ми отговори. Без условности.Има ли някой, който я управлява, който взема управленски решения?Ако утре декларираш, че във фирмата ти, тези които работят, работят безплатно, те са много добри приятели, правят го ей така за удоволствие, значи ли, че държавата трябва да приеме това?Това, че ги няма във ведомостите, доказателство ли е, че работят ... ей така ... "за червения кръст"?
                            www.cyxap.com

Коментар

Обещавам ако почна да се съдя с държавата - да те взема за Юрисконсулт. Та по ред на номерата:1. Не съм на патент, защото надвиших 50 000лв. оборот и трябваше да се регистрирам по ЗДДС, а ако не знаеш - така отпада патентния данък и минаваш на ЗКПО. 1а. Не си наясно с формите на облагане, нямащи нищо с формите на управление - Е/ООД може да е на патент по дейността (дори излиза по-евтино), но до оборот под 50 000. ЕТ - също може да е регистриран по ЗДДС.2. Не е държавата събирателят на моите дългове, а и нийде не съм го упоменал, само казах, че на никой не му пука, че в бизнеса има междуфирмена задлъжнялост.3. Системата за осигуряване/като изключим самоосигуряването/ осигурителния доход се определя на база минимален осигурителен доход за длъжност по КТ при 8 часа работно време - не може в едно и също работно време да съм едновременно и управител и работник.4. Ако управлението на фирмата представлява подписването на декларациите по ДДС, декларацията пред НОИ и веднъж годишно - данъчната декларация - всичкият ми управленски труд възлиза на 2 часа годишно. Съгласен съм да се осигурявам на тях - на максималната осигурителна ставка от 2000лв. при това. 5. Желателно е да се запознаеш наистина с някои текстове за разликите между ЕТ и Е/ООД за да правиш разлика между осигуровки, осигурени и/или осигурители...
                              Steliyan's Life!

Коментар

Огромни благодарности за ирелевантните нормативнати разяснения, но не беше нужно мисля.Аз пък останах с впечатлението, че:
                                jenshen73 написа:
                                Регистрирах се по ДДС за да мога да работя с фирми.
                                Пък си мислех, че си се преригистрирал от ЕТ в ООД заради немалката разлика в размера на ДОД [ЕТ] и корпоративния данък [EOOД].Макар и не експерт, дотолкова съм наясно със зависимостта между формата на управление и съответния размер на облагане.Отделно от това, поправи ме ако греша, ET в края на годината довнася осигуровки върху размера на печалбата [до 10 минимални РЗ], а собственика и съдружника в Е/ООД не го правят.Така ли е или не?А мислите ми дойдоха от:
                                jenshen73 написа:
                                ЕТ-то стана ЕООД или ООД по ред причини - най-вече отговорностите, а и подтиквано от данъчните власти - станете Е/ООД, че за вас ще е по-добре, ще имате такива и такива облаги.
                                Ама ... може и да бъркам, нали така?Отговóри ми доста подробно, но за неща, които не съм питал.Питах те: "Ти ли управляваш дружеството или то само се управлява?". Да или Не?
                                jenshen73 написа:
                                Не е държавата събирателят на моите дългове, а и нийде не съм го упоменал, само казах, че на никой не му пука, че в бизнеса има междуфирмена задлъжнялост.
                                Подбирай си клиентите. Или бизнеса.Имам приятели, които се справят доста по-добре от конкурентите си, тъй като имат възможност да чакат/отлагат плащанията за извършените от тях услуги.Да речем, по този начин кредитират клиентите си известно, немалко време.По тази причина са предпочитани партньори.
                                jenshen73 написа:
                                Системата за осигуряване/като изключим самоосигуряването/ осигурителния доход се определя на база минимален осигурителен доход за длъжност по КТ при 8 часа работно време - не може в едно и също работно време да съм едновременно и управител и работник.
                                Четири часа си работник и четири управител. Плащай [си] колкото решиш за това работно време.Докато си "управител" ... нищо не те бърка да помогнеш малко на "работника". Ей така, безвъзмездно.
                                jenshen73 написа:
                                Желателно е да се запознаеш наистина с някои текстове за разликите между ЕТ и Е/ООД за да правиш разлика между осигуровки, осигурени и/или осигурители...
                                С удоволствие, ако ми е нужно ще го направя. Засега мисля, че знам достатъчно за нуждите ми.
                                www.cyxap.com

Коментар

Working...
                                X