Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Опростен вид на Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАП

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Моля ,моля .Коцев също е пролетариат и работи / и също укрива както много други тук таме по някой лев / тъй че не е на държавна ясла . :D Каквото си изкара и като си плати каквото му искат си живутурка с това което му остане . Данъка на апартамента ми ще е над 100лв защото е нов на 10 години и миналата година беше 80лв но тая има повишение както и всичко останало има повишение. :D Мъ шъ ги платя .
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
      Данъка на апартамента ми ще е над 100лв защото е нов на 10 години и миналата година беше 80лв но тая има повишение както и всичко останало има повишение. :D Мъ шъ ги платя .
      Ха, ми ти си свежарка с тия 100лв. На мен на апартамента ми е към 300лв (55-60кв.м), на къщата 900лв. Ама ги плащам де, няма как Както и да е, за момента изцяло съм минал в сивия сектор и така ще бъде. Докато си работех през фирмата ми писна и от непрекъснато изменящи се декларации дето трябва да сеподават и тем подобни, целящи очевидно само да създават работа на счетоводители. Писна ми от простотии и направо ще закривам фирмата, само да изчакам до 15март да видя какво ще стане.
      Ex Fiat 126P
      Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
      Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
      Alfa Romeo 147 1.6 TS
      Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Аз ... аз съм следващият ... Та ми сравняваш викаш пушенето със неравнопоставеността на данъците ? Да поясня - под неравнопоставеност имам в предвид, че се взима повече от дези дето дават, щото не могат да си вземат от тези дето не дават .... Нещо примера много куца ... А за Турция какъв закон .... к’во ?!?!?!?И както винаги се получава ... истината е някъде по средата ... въпроса е дали от ляво или от дясно е средата :D
        Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

jenshen73 написа:
          @profusion: Ти не разбра ли, че долните частници, които пишат в тази и онази теми сме аз и ти?
          Рабрах още от първа страница и а да спра, а да спра, ама все продължавам. Един традиционен заплатаджия никога няма да зацепи за какво реално иде реч. Написах го в Lancia форума, ще го копирам и тук:
          Slav написа:Българите трябва да се научим, че когато гори къщата на съседа рано или късно ще се запали и твоята ако само стоиш и гледаш
          Вземете пример! Коментар на незасегнат.

Коментар

Аз се преориентирам към току що зейналата пазарна яма - предлагам "Дружество по Управление и Контрол"... Смятам, че ще има хляб в тоя бизнес
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Човал в който е имало брашно колкото и да го тупаш той все пуска брашно . :D Така ,че и нас колкото да ни изцеждат все ще пускаме . Ще се наложи малко да слезнем от джиповете и да се повозим на по такива народни колички или пък и малко пеша да повървим

Коментар

коцев написа:
                Човал в който е имало брашно колкото и да го тупаш той все пуска брашно . :D Така ,че и нас колкото да ни изцеждат все ще пускаме . Ще се наложи малко да слезнем от джиповете и да се повозим на по такива народни колички или пък и малко пеша да повървим
                Ти верно обаче още гледаш със затъмнените очила и не схващаш основната картинка - това Указание не събаря собствениците на Джипове, Ламборгини, Бентли и разни яхти - те отдавна не плащат лични данъци, а си имат назначени Управители и служители. Това събаря точно Андрешко-вците, дето с един вол и каручка се опитваме да правим някакъв БВП и не висим на държавната хранилка за помощи при безработица.Всичките ми приятели декларираха: "Затваряме фирмите и минаваме на черно, майната им на НАП и хер Флик".
                Steliyan's Life!

Коментар

Неси хаби нервите човече. Няма дате разберат, някой хора си мислят че парите падат от небето, но дори и от там да падаха, както са ни подкарали пак няма да стигнат След като неможем да бъдем единни , щени оправят по еденично.
                  FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
                  FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
                  FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
                  HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS

Коментар

naco68 написа:
                    Неси хаби нервите човече. Няма дате разберат, някой хора си мислят че парите падат от небето, но дори и от там да падаха, както са ни подкарали пак няма да стигнат След като неможем да бъдем единни , щени оправят по еденично.
                    Шми оправят оная работа с уста. На мен ми писна да се блъскам в каменната стена. Излизам от управлението на собственото си ООД, а от следващия месец, ако това указание продължи да е факт - обявявам процедура по фалит, закривам ООД-то и влизам в сенчестия и тъмен свят на сивата икономика. Хазната, че няма да я напълнят по тоя начин - няма. Киро в една друга тема каза - когато за Финансист №1 имаме комплексиран некадърен счетоводител самохвалко - няма да я бъде...
                    Steliyan's Life!

Коментар

А да ви припомня какво е писал Ботев преди 140 години . :D Пием, пеем буйни песни и механите нам са тесни крещиме хайде на Балкана !Крещим , но щом изтрезнем , забравяме думи , клетви и немеем и се смеем пред народни свети жертви . Сега май е същото . Големи крясъци и писъци във форума а когато трябва да се излезе на площада няма никой. Така ли е ??? Да така е .

Коментар

коцев написа:
                        А да ви припомня какво е писал Ботев преди 140 години . :D Пием, пеем буйни песни и механите нам са тесни крещиме хайде на Балкана !Крещим , но щом изтрезнем , забравяме думи , клетви и немеем и се смеем пред народни свети жертви . Сега май е същото . Големи крясъци и писъци във форума а когато трябва да се излезе на площада няма никой. Така ли е ??? Да така е .
                        На официалната дата на протеста - 15.03.2010 - аз лично ще съм пред НАП Варна. Щом кряскам - си седя зад думите.
                        Steliyan's Life!

Коментар

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2825591Вижте това - ще се ревизира указанието отново.Вижте сега - аз смятам че се опитват да направят нещо за да извадят повече доходи и осигуровки на светло, ама за съжаление го правят по методите на пробите и грешките.Не се сърдете, ама наистина много доходи и осигуровки се крият. И аз не искам цялата ми заплата да се облага, както и на жена ми - ама при нас не може....Иначе е пълно с хора които вадят пари, и то сериозни, а плащат минимални данъци или даже никакви.Апропо - аз не съм на държавна хранилка, не ме почвайте. Нито жена ми. И двамата сме от тия дето гледат тия под нас да си заработят заплатите - на нас за това ни плащат, както и за много други неща. Разлика с вас самонаетите почти няма, само дето малко е елиминиран риска този месец като няма работа - да няма и пари. Да ама ако няколко месеца подред няма работа - веднага се отразява и на фишовете ни - бъдете сигурни в това. Да не говорим че телефоните ни звънят по всяко време за какво ли не. Аз съм по-добре - нагласисл съм си така нещата че поне събота и неделя да ми е относително спокойно, ама при жена ми е ад - бачка се по 12 часа, с разпокъсани почивни дни, нощни смени и каквото ви дойде на ума.
                          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

profusion написа:
                            Работното ми време е от 10:00 до 01:00-03:00 през ноща. Предупреждавам, че има вечери, в които се преспива в офиса. През цялото време се програмира, равносилно е на решаване на задачи по висша математика. Свободен ден - неделя, но не е много сигурно!Да се приготвят за следните плащания:- Двойни осигуровки - СОЛ (420 лв.) + ДУК (~800 лв.) = 1220 лв. x 26% (включени са новите 2%)- 10% данък върху печалбата- Наем офис- Ток, вода, телефони - Интернет- Счетоводител- СОТ- Персонал... хм, колко ли са разходите? Трудно ми е да ги сметна в момента...- Фирмен автомобил - няма как винаги да стигаш до клиентите пеша, особено когато са в друг град- Още една камара плащания, които всеки месец изникват от нищото
                            В Италия се запознах с едно семейство, програмисти, от твоята черга.И една-две вечери прекарах с тях, пред телевизора, да пием вино със салсиче и да ги слушам как викат срещу "Милан".Та те, работят в жилището си, четири стаи, от кооято едната е кабинет да го наречем.Ток, вода, телефони, те са си в къщи.Интернет, един. Само в къщи.СОТ, не знам, мисля, че нямат. СОТ-а е в съседния апартамент, един бивш карабинери на около 70 години.Счетоводител имат, 160 евро на месец.Персонал нямат. Програмисти, секретарки, чистачки, не. Успяват сами да свършат работата.Фирмен автомобил нямат. Карат си личните. Той караше един ML, а тя SMART.До Рим [30 км.] и в Рим пътуват с обществения транспорт заради ужасния трафик и свързаните с това разходи.Данъци плащат и то немалко, правя си сметката по мен. На моя работодател, за 1500 евро заплата му струвах около 430 евро към държавата.Работят абсолютно законно, тъй като там Guardia di finanza не прощава.И печелят добре.Само че, едва ли много хора, освен най-близките им познати и клиентите им знаят, че това семейство има бизнес.Живеят толкова добре, колкото живее и един държавен служител малко над средното ниво. Не им липсва нищо, но не искат и повече отколкото им прилича на размера на бизнеса.Питаш: "Колко хиляди лева на месец трябва да се изкарат за да се покрие целия този разход В УСЛОВИЯ НА КРИЗА, че да се достигне някаква реална печалба?"Ще ти отговоря следното: Замисли се колко трябва да съкратиш ненужните ти "представителни", имиджови разходи за да успяваш да печелиш добре и да си покриваш задълженията към държавата.Ако си програмист, нужен ли ти е офис?Секретарка?Фирмен автомобил?Не можеш да се видиш с клиентите, използвайки личния автомобил?А защо не използваш обществен транспорт за да отидеш до друг град? Нещо срамно ли има?Съветвам те да пречетеш книгата на Джонатан Мантъл - "Бенетон, семейството, бизнесът, марката".Има какво да научиш, относно създаването и правенето на бизнес и какво струва, особено в условията на криза [в случая, следвоенна]. Като няма пари за автомобил, автобус, ако и за това не стигат ... велосипед. Ама затова Лучано Бенетон и семейството му са това, което са сега.Не мислиш ли, че наема за офиса и разходите ти за фирмения автомобил ще покрият не само задълженията ти към държавата, а и задълженията на още две лъскави "фирми" като твоята?
                            profusion написа:
                            Ще побързам да отговоря на въпроса защо аз не желая да хвана мотиката - защото от 15-годишен инвестирам в това, което съм и винаги съм искал да бъда. С какво съм сгрешил в случая, че държавата по всевъзможен начин ме кара да фалирам и да отнема това, което съм изкарал или това, КОЕТО НЕ СЪМ ИЗКАРАЛ, вместо по някакъв начин да ме стимулира? Ммм? Не е ли нормално точно такива като нас да бъдат стимулирани?Пък и да реша да я хвана, нали трябва да има и други като мен, на които да прекопая! А с новите безумия ще изчезнат 80% от моя сектор. В държавните предприятия няма място за 6-7 милиона души, прав ли съм?
                            Грешиш в това, че искаш много бързо да станеш такъв какъвто си си мечтал да станеш. Грешиш също, че макар и още да не си станал, искаш пред околните да изглеждаш такъв.На всеки държавата отнема част от това, което е изкарал. И умния човек би трябвало да живее и управлява бизнеса си с това, което му остава, а не да протестира, че държавата му отнема възможността да прави приятни и лъскави, но ненужни разходи.С "новите безумия" ще изчезнат не 80, а 2-3% от твоя сектор. От които половината ще са неработещи фирми.Съвсем искрено желая, ти да не си от тях, да не си от най бавните, тези които ги настига мечката.
                            profusion написа:
                            Нали разбирате, че в момента, в който казвате, че сме андрешковци, тарикати, мързеливци и други тем подобни, губя самообладание, вбесявам се и ме карате да зарежа добрия тон!
                            Подобни квалификации не съм използвал. Написах само, че бизнеса не е непременно свързан с богатството. Поне не в началото. Дадох ти пример с книгата по-горе.
                            profusion написа:
                            Вчера не случайно споменах, че протеста се органзира от счетоводителите. Защо ли? Сигурно, защото всички те са андрешковци, мързеливци и тарикати с павилиони.
                            Протеста [вероятно] се организира от счетоводители, които също са решили да се преригистрират преди време и сега им идва изненадващо, че държавата спира кранчето.В интерес на истината, има доста коментари по темата и достатъчно счетоводители има, които са доста по-умерени в мненията си, да не кажа, че одобряват донякъде решението.Няма нищо по хубаво от ясните правила, това е тяхното мнение.@jenshen73Специално се обръщам към тебе, защото имам по специално отношение, в положителен аспект, а и ще ми идваш на гости все пак. Подчертавам, че съм позитивен, ще ти кажа същото и на масата пред салатата и ракиите.Никой на света не обича данъците, нито в САЩ, нито в Швеция, нито на остров Тамбукту. По несправедливо нещо от това няма.Работиш и плащаш за това, че работиш. Пушиш цигари и плащаш акциз на държавата, че се тровиш.Но така или иначе, държавата от това се издържа, държава без данъци не може.И държавата е решила, че като работиш нещо определено, тя трябва да вземе нещо от печалбата ти.Ако не можеш да спечелиш толкова, колкото държавата иска, сменяш работата, почваш такава, за която иска по-малко.Или сменяш държавата, отиваш там, където няма данъци. Острови, бол.Обще взето, стремиш се да не си последния в групата, гонена от мечката, за трети път го пиша.Но изисква усилия.И стига с тоя мотив.Всеки псевдо фирмаджия ме купува, продава и ми плаща заплатата. И ако него го нямало, държавата ще свърши. Това не се е случвало и няма да се случи, бъди сигурен.Малките рибки ще са изядени от средните, а от средните ще оцелеят тези, които са по умни и бързи от големите хищници.Трябва да има равновесие, което в момента няма. Пазарните правила в България засега са само фраза и може би е дошло времето това да се промени.Ако остана гладен, моята е лесна. Отварям гардероба, там са ми "ламаринените" обувки, гащеризоните и инструментите. И глава на раменете имам, както и две ръце.Ще ти направя банята като за списание за две седмица и за работата ще ти взема поне 900 лева.Плюс вечеря, като свършим, за да се наприказваме.Като не е твоята, ще е друга, гладен няма да остана.
                            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                            www.cyxap.com

Коментар

Да си посрещам клиентите вкъщи викаш? Да си взема и работниците ли вкъщи? :D Да ме пращаш да чета книги за бизнеса, а да ми предлагаш това... МНОООГО НЕСЕРИОЗНО! Ма ти изобщо не си наясно как стоят нещата, нали? :DЛичният ми автомобил се ползва и като фирмен автомобил. Изписа 1 тон текст за офиса и автомобила, а отговора ми се събра в две изречения. Нямаше нужда да се хабиш толкова. Типичен държавен служител - много говори, работа по същество не върши

Коментар

profusion написа:
                                Да си посрещам клиентите вкъщи викаш? Да си взема и работницте ли вкъщи? :D Да ме пращаш да чета книги за бизнеса, а да ми предлагаш това... МНОООГО НЕСЕРИОЗНО! Ма ти изобщо не си наясно как стоят нещата, нали? :DЛичният ми автомобил се ползва и като фирмен автомобил. Изписа 1 тон текст за офиса и автомобила, а отговора ми се събра в две изречения. Нямаше нужда да се хабиш толкова.
                                Нужен ти е офис, за да представиш портфолиото си?Софтуера, който си създал и създаваш? Ако не се лъжа, сме 2010 година и живеем в богата информационна среда.Аз бих се задоволил да видя какво си направил за други, както и да прочета мнението им. Да ми изпратиш демо, да го видя он-лайн.Не ми е нужно да те виждам лично, още повече пък да идвам в офиса ти. Не продаваш фаянсови плочки в showroom, а софтуер.Работниците ти? Програмисти ли са или шивачки?Има 1534 примера за организация на работата в софтуерни фирми, които нямат и тоалетна под наем.Имам колега, който организираше работата на подобна фирма, за създаване на софтуер за медицински хардуер. Над 3 000 програмисти работеха разпределени във всеки часови пояс.И примерно когато на американците им свършеше работното време, всичко се изпращаше в координационното звено, което го изпращаше на българите и румънците да речем. Естествено половината от написаното е коментар. Останалото, кода.И така ... 24 часа. 3000 човека, без офис, секретарки, климатици и офис оборудване.Това е един прост пример.В специална зала ли работят петте или двадесет и петте ти работника?Не е ли по добре за разходите ти, всеки да си работи в къщи, а ти, ако си най добрия от тях, да координираш и контролираш работата им също от къщи? Тeamwork software, колкото искаш.Няма нужда да се пренасят тухли от едно място на друго, софтуера си е софтуер, както казах живеем в информационната 2010 година.Не мислиш ли, че не държавата ти е виновна, а липсата на оптимизирано управление на разходите ти?И съм сигурен, че знаеш как трябва да бъде, мислил си го, но не го правиш. Защото е по "фИешън" да се представиш пред клиентите си с офис, с технически сътрудник[чка] и стая с цъкащи по клавиатурата младежи.Не се сърди, но не очаквам да ми отговориш.
                                .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                                www.cyxap.com

Коментар

Working...
                                X