Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Опростен вид на Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАП

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Immortal написа:
    Коцев, ясно е, че не става дума за оборот, а за печалба. Като се знаят цените на големите хипер-маркети, едва ли печелят много кварталните магазинчета.Аз също чисто не изкарвам повече от 700-800 лв на месец (понякога повече, понякога много по-малко, това е средно на годишна база), но не искам да работя за същите пари, че и по-малко на някой, дето не знае какво иска. Предпочитам сам да съм си шеф, да си спя до колкото искам, да работя колкото си искам на ден (случва се да работя и по 20 ч, но се случва и по 0 ).
    Ама като искаш така Дидо, ще си плащаш гяволъка, това е идеята. Бизнеса изисква разходи, изисква и усилия, и ... ако не можеш да ги поемеш, хващаш мотиката или работиш за някой който го може и може да си посрещне разходите.Не искате ли утре да се вдигне протест, че държавата ви принуждава да водите счетоводство, респективно да плащате на счетоводител, а не можете да изкарате пари за да му платите?
    Immortal написа:
    В моето село има 7 магазина за хранителни стоки. При условие, че селото ми има около 1500 жители, а градът е само на 3 км и на 2-3 минути с кола, и 90% от хората работят в града, и съответно си пазарят в града, колко мислиш изкарва едно такова магазинче на месец?!?
    Какво е виновна държавата за това?Дай да не им иска данъци, защото им е по лесно вместо да работят в супермаркета, са предпочели да ... "съм си шеф, да си спя до колкото искам, да работя колкото си искам на ден".Не може и "оня докрая и душата в рая", няма как да стане.
    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
    www.cyxap.com

Коментар

Бе и аз другата седмица заминавам зад граница...ма така като гледам накъде вървят нещата, бая ще се замисля, дали да се връщам.

Коментар

Malone, далеч съм от мисълта да не се плащат данъци или осигуровки. Ама нека да е с мярка бе, джанъм. Не може да изкараш 1000 лв и да ти взимат 700 под различна форма. Бах мааму и държава, и чудо!Аз държавата не я долюбвам от край време, ама сега вече хептен я разлюбих. ТО бива бива, ама...btw - прочете ли приказката за султана?

Коментар

Българина е жилав, упорит и не на последно място - умен.Има защо да сме оцелели и ще оцелеем, но когато открито и нагло ни тъпчат трябва да върнем "жеста" както подобава
          == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

@Immortal: Дидо, тия на държавната хранилка изобщо ги давай на "skip", щото като спре частният бизнес да плаща - съвсем ще я овапцат - сега овапцаха докторите, утре - пенсионерите, че и без това са взимали твърде дълго, а вдругиден - и тия дето чакат на бюджета. Е тогава ще ги питам кво толкоз реваха срещу нас? И разни работяги дето шефовете им напъват мишци ведно с тях - и те ще почнат да мучат "Е па що стана и не вечеряхме". Твърде малко хора разбират сериозността на проблема, аз за мен съм го измислил - най-лесно е да обявя процедура по фалит и ... да си търся колая, но въпреки това - съм се нагодил.Хора, особено тия дето не схващате кво ви се пее - дори Е/ООД-та, регистрирани, но неизвършващи дейност по ред причини (Собственик на държавна хранилка например) пак собствениците (управителите) им трябва да се осигуряват, защото за да подадат ГДД - трябва да са я подписали, а това е вид УПРАВСТВО. С думи прости - държавата прави секс с нас - частниците, но тоя секс - в най-скоро време ще даде плод, който ще ви загорчи и на ВАС...
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

@ImmortalАз я знам, от времето, когато ти си бил в деЦката градина. Исках да кажа Дидо, че умния човек ще си направи сметка, че да си предприемач ще ти струва да речем ... минимум 700 лева на месец + малко други разходи. За счетоводител, за други разходи по администрирането и ... така.И ако не може да върже сметките, по добре да не се захваща.Ама не, понеже вижда, че комшията Дидо изкарва 700 лева за да се издържа + 700 лева да си плати разходите, айде и той така.И ако станат много маймуните на клона, много предприемачи и малко работа, държавата е виновна, а не липсата на далновидност и елементарни икономически познания.Конкуренцията не дава резултат при идеални условия, а при трудни такива, в агресивна среда.Ще останат по-кадърните и/или предлагащи по добър продукт. И като останат по малко, ще има работа за всички. Респективно и пари за издръжка на бизнеса.Малък цитат ще си позволя. Един от любимите ми е:- Както се казва в Дарвинизма, само видовете, които еволюират и адаптират към променящите се условия ще оцелеят. На останалите, неспособните, им е предопределено да умрат.- Майк внимавай, пропагандираш социален дарвинизъм.- Не пропагандирам социален дарвинизъм, свидетел съм на такъв в настоящето. Ако сте в лагер в гората и ви нападне мечка, не е нужно да сте по-бърз от мечката.Просто трябва да сте по-бърз от най-бавния от групата.Та ... jenshen73, бъди спокоен, ако си най-бания, по бързи от теб ще има.Бизнеса е съществувал, каквото и да се е случвало в България. Но явно е дошло времето да се броят пилците. Който може, може. Който не ... знам ли ... ще работи за този първия. И няма да мисли за плосък, патентен или друг вид данък, спокоен живот.
              www.cyxap.com

Коментар

сега овапцаха докторите
                Сутринта като гледах новините видях самите доктори как се бяха пък те овапцали
                Фиат Панда 1.2 2006година
                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Не знам колко се бяха овапцали, ама много лесно им решиха проблема - айде с 2% нагоре здравните осигуровки и готово.Да му мислят тия с деветте кожи.

Коментар

Лекарите не ги мислете. Вижте ТАЗИ статия, а имайте предвид, че тя е от 2007 година. А и основната заплата е само една част от приходите на един лекар.
                    www.cyxap.com

Коментар

коцев написа:
                      По данни на митницата миналата година над 5 милиона българи са пътували зад граница .Пък уж нямали пари ? Айде следващата критика очаквам .
                      Това пък нищо не значи - първо няма как 5 мил. българи да са пътували, а 5 мил. пъти може би.Второ има ли статистика хора с какви доходи са пътували и по-важното - от къде до къде.Например имам познати в гр. Гоце Делчев дето ходят през ден на риба в Гърция щото им е на 30км.Това за пътуване ли го броите.За конкуренцията - предпочитам да си купя пирони от близката железарийка, отколкотода бия 15км. до Практикер примерно. Така че, Коцев, никакво спестяване на бензин няма да има.
                      Ex Fiat 126P
                      Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                      Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                      Alfa Romeo 147 1.6 TS
                      Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Ми и те като нас реват за пари, а ги вършат едни дето не са за пред хора . :D Ама ще се завърти кривака и в това съсловие .И там разни докторчета си живутуркаха в едни малки болнички с по един два прегледа на ден и нададоха вой обаче май няма да ги огрее. Настава време когато всеки трябва да си заработи заплатата а не да я получи наготово.Много съм мразил и в момента пак я мразя администрацията но няма накъде . На времето в държавния сервиз на 30 техника имахме 12 човека администрация . Ние им изкарвахме парите и им завиждахме..Дойде демокрацията и ние техниците напуснахме и си направихме собствени сервизи . Тогава писарушките пък взеха да ни завиждат. Казват: вие имате занаят и ще работите ами ние какво да работим ? Ми мотиката стои свободна :D Хващайте дръжката и в брезната да копате . :D Така е и сега . Имало към 20-30 процента замразени фирми ООДта . Ми като са замразени размразявайте ги и ги отпишете , а ако искате да ги имате пък да не извършвате дейност то плащайте си . :D Няма ец, няма мец. Или , или . :D :D :D
                        Например имам познати в гр. Гоце Делчев дето ходят през ден на риба в Гърция щото им е на 30км
                        Ми като имат пари да ходят всеки ден да си купуват риба от Гърция значи имат и пари да си платят и по солидни вноски в бюджета .
                        предпочитам да си купя пирони от близката железарийка, отколкото да бия 15км. до Практикер примерно
                        Ами то тогава излиза че и кварталните магазинчета са на далавера щом всеки предпочита вместо да ходи надалече да си купи всичко от магазини близки до дома му . Тогава какво е това пищене, че магазинчетата едвам кретали щом имат доста клиенти . :D

Коментар

Хубаво си чатите, ако може по някое време някой да каже:
                          ogi28b написа:
                          Какви са практиките в ЕС по същите тези въпроси ?
                          (И моля пишете само в едната тема, какъв е смисъла да има 2 теми за 1 и също ?! Одеве цъкам на втората тема, чета чета, после се връщам и цъкам на първата. През това време втората станала първа и дежа-вю...)

Коментар

Malone написа:
                            Дай да не им иска данъци, защото им е по лесно вместо да работят в супермаркета, са предпочели да ... "съм си шеф, да си спя до колкото искам, да работя колкото си искам на ден".
                            Каня Malone и другаря Коцев да дойдат да ме заменят на работното ми място за по 1 месец. Да се пробват.Работното ми време е от 10:00 до 01:00-03:00 през ноща. Предупреждавам, че има вечери, в които се преспива в офиса. През цялото време се програмира, равносилно е на решаване на задачи по висша математика. Свободен ден - неделя, но не е много сигурно!Да се приготвят за следните плащания:- Двойни осигуровки - СОЛ (420 лв.) + ДУК (~800 лв.) = 1220 лв. x 26% (включени са новите 2%)- 10% данък върху печалбата- Наем офис- Ток, вода, телефони - Интернет- Счетоводител- СОТ- Персонал... хм, колко ли са разходите? Трудно ми е да ги сметна в момента...- Фирмен автомобил - няма как винаги да стигаш до клиентите пеша, особено когато са в друг град- Още една камара плащания, които всеки месец изникват от нищото(Разходите за дома няма да включа, смятам, имате представа за тях?)* Всичките разходи се изискват от дейността. Не мога да спестя нито един!Колко хиляди лева на месец трябва да се изкарат за да се покрие целия този разход В УСЛОВИЯ НА КРИЗА, че да се достигне някаква реална печалба? Още ли си мислите за онези 300 лв?Да се обзаложим ли кой пръв ще хване мотиката? Ммм,... чакай, забравих, вие вече сте направили своя избор - хванали сте я. Ще побързам да отговоря на въпроса защо аз не желая да хвана мотиката - защото от 15-годишен инвестирам в това, което съм и винаги съм искал да бъда. С какво съм сгрешил в случая, че държавата по всевъзможен начин ме кара да фалирам и да отнема това, което съм изкарал или това, КОЕТО НЕ СЪМ ИЗКАРАЛ, вместо по някакъв начин да ме стимулира? Ммм? Не е ли нормално точно такива като нас да бъдат стимулирани?Пък и да реша да я хвана, нали трябва да има и други като мен, на които да прекопая! А с новите безумия ще изчезнат 80% от моя сектор. В държавните предприятия няма място за 6-7 милиона души, прав ли съм?Нали разбирате, че в момента, в който казвате, че сме андрешковци, тарикати, мързеливци и други тем подобни, губя самообладание, вбесявам се и ме карате да зарежа добрия тон! Не всички протестиращи сме павилиончета за семки. Много взе да се изкривява темата с това твърдение. Вчера не случайно споменах, че протеста се органзира от счетоводителите. Защо ли? Сигурно, защото всички те са андрешковци, мързеливци и тарикати с павилиони.

Коментар

Нека се има в предвид ,че това което го пиша не е моя лична логика а просто за да има сблъсък на мненията го пиша все едно аз съм издал това нареждане. :D Разбирате ли , че и аз с моята пенсия от 220лв и на съпругата ми от 120лв сме за никъде и че и аз като вас продължавам да работя от сутрин до вечер и в събота, за да подържам едно средно ниво на животуркане. На голия ми тумбак и чифте пищови съм сложил . Две коли , две застрафовки гражданска , две винетки и не ми стигали парите ? Ми няма да стигнат .Никой не ми е виновен. Но си плащам като поп де що трябва да се плаща . Няма на тримесечие ,няма на полугодие . Всичко съм си платил за цялата година и на двете коли .Сега да ми пратят колко е данъка за апартамента отивам одма и него да платя.Държавата се крепи на данъците , а държавата това сме ние . :D :D :D

Коментар

@profusion: Ти не разбра ли, че долните частници, които пишат в тази и онази теми сме аз и ти? Аз и ти мрънкаме, що трябва да плащаме двойно и тройно за нещо, което реално НЕ СМЕ получили? Дори някои хора, незапознати с данъчното облагане измислиха, че сме регистрирали ООД-та за да се оттървем от патентния данък. Като ООД - съм плащал дори и патент. Регистрирах се по ДДС за да мога да работя с фирми. Доизравнявах една година спрямо патента - надвнасяйки АВАНСОВО данък печалба по финансовия резултат от прежната година - пак като ООД. Ама пак писах и пак никой явно не схваща - пичовете дето са бачкерчета (оги28б), дето са на държавното (малоне & коцев) - ако НИЕ от частния сектор СПРЕМ да плащаме ИЗДРЪЖКАТА на държавата - кво ще папкате вие бе? От де ще додат паричките за заплатки & пенсийка? От кривата круша? Или Коцев ще запоиш на черно 2-4 транзистора и ще захлебиш? Оги, нищо против теб нямам, но не си наясно с данъчното облагане - данъци по ЦЯЛ свят без българия се дължат ВЪРХУ получено възнаграждение, а не върху ПРЕДПОЛАГАЕМО получено. Документално ПО ЦЕЛИЯ БЯЛ свят се доказва какво си получил, а в САЩ - дори ти приспадат данъци за кафенцето с гаджето, ако си пазиш бончето... Понял?@Коцев: Данъка на апартамента на майка ми е 4.20, такса смет - над 120лв. И кво? Плаща се веднъж годишно. Реването е заради получаващото се двойно облагане. Докторите го втасаха щото и там вратичка как да точат от здравната каса...
                                Steliyan's Life!
                                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                                X