Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Опростен вид на Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАП

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Опростен вид на Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАП

Тук ви пускам какво точно следва от Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАП в опростен ВИД, който както иска да си го тълкува:
    Скъпи мои клиенти,Една седмица отлагах да ви напиша това писмо с надеждата, че не трябва да го правя, но за съжаление тези надежди не се оправдаха. Поводът е поредното безумно указание на НАП относно размера на осигуровките, които трябва да внасяте.До миналата седмица повечето от вас като управители на фирми се осигуряваха за положения от тях труд във фирмите си като самоосигуряващи се лица. До миналата година плащахте по 75 лева месечно, а от началото на тази - по 115 лева осигуровки.Миналия петък обаче НАП публикуваха писмено указание, че всеки, който е управител на фирма, трябва да се осигурява като такъв независимо дали получава доходи от фирмата или не. На практика това означава, че фирмата ви може да е на загуба, вие да се опитвате да преживеете кризата, взимате заеми и т.н., но всеки месец трябва да внасяте в държавата минимум 270 лева, а в някои случаи и повече!Още по-лошо е, ако имате две фирми - например една регистрирана по ДДС и една нерегистрирана. Тогава ще трябва да внасяте по 270 лв. за всяка една от тях. - общо 540 лв. на месец!Всички решихме, че НАП са се объркали и ще се коригират бързо, но за съжаление последвалата "корекция" още повече влоши нещата.Според новото указание от този петък всички вие, които сте имали "неблагоразумието" да работите сами в дружеството си, без да наемате други служители, освен че трябва да внасяте 270 лева за управленската си дейност, трябва всеки месец да внасяте още 115 лева за всеки вид труд, различен от управление.Ето един пример какво означава това - ако вие имате малко квартално магазинче от 10 квадрата общо, сам сте магазинер в него и имате месечен оборот от 300 лева, трябва да дадете целия си оборот + незнайно откъде да намерите още 85 лева, за да покриете осигуровките ви от 385 лева. И накрая на месеца ще сте работили нахалост и ще сте задлъжнели само защото НАП смятат, че трябва да си напълнят бюджета на ваш гръб!Това обаче не е всичко. Указанието на НАП, независимо че е издадено на 26.02, важи със задна дата от 01.01 - т.е ще трябва да платите още 770 лева за януари и февруари!Вариантите ви са следните:1. Ако имате щастието да имате работници - казвате ми да ви спра самоосигуряването за 115 лв. месечно и почвате да внасяте по 270 лв + 70 данък ., като твърдите, че не полагате никакъв друг труд освен това да управлявате.2. Ако имате нещастието да нямате работници - ми казвате, че нямате против да внасяте по 385 лв., и спазваме указанието.3. Не правите абсолютно нищо и се включвате в националния протест с надеждата управниците ни да се усетят, че така ще убият малкия и средния бизнес в България. Това е линк към подписка против новото указание. Моля подкрепете я! Ако указанието не се промени обаче, ще трябва да си понесете евентуалните глоби за неспазването му. Ето и линк към facebook група Това е писмо на Националната асоциация на българския бизнес. Ако указанието не се промени, сигурно ще има национален протест на 15.03.Приканвам ви да изразите своя глас срещу поредното безумие на данъчното ни законодателство! И да ми се обадите, за да зная дали да предприемам действие за промяна във вашето осигуряване.Вече има няколко случая на запитване към методолози на НАП с въпроса, дали за неработещо дружество подписването на ГДД, ГФО и плащането на таксата за ТР представлява дейност на управителя и отговорът е твърдо ДА.
    Не ми остава друго освен да подкрепя едно неофициално излязло пред мен предложение - направо да си превеждаме заплатите на Бойко Борисов и неговата ГЕРБ
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Според новото указание от този петък всички вие, които сте имали "неблагоразумието" да работите сами в дружеството си, без да наемате други служители, освен че трябва да внасяте 270 лева за управленската си дейност, трябва всеки месец да внасяте още 115 лева за всеки вид труд, различен от управление.
    Специално за другаря Коцев.

Коментар

Бъзикате се !!!!!!!
      LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

Коментар

Изобщо даже НЕ се бъзикат

Коментар

АМИ НИКОЙ ДА НЕ ВНАСЯ нека това да бъде протеста !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Немогат да глобят цялата държава !!!!!!!!!! Айде да не се правим на балъци и да се оставяме да ни ебават те трябва да играят по нашата свирка щото " Глас народен глас Божи "
          LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

Коментар

Аз съм сигурен, че Той ще оправи нещата... Просто още не е разбрал за тази несправедливост...
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

А дали това нее началото на края 681- ??????????????????????????????????????????????( Извинетеме за черногледството , ама каточели отдавна трябваше да сме забравени. Явно сме упорито племе
              FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
              FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
              FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
              HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS

Коментар

Честито на всички управители на неработещи фирми:http://www.odit.info/?s=6&i=204816&f=3

Коментар

Ето един пример какво означава това - ако вие имате малко квартално магазинче от 10 квадрата общо, сам сте магазинер в него и имате месечен оборот от 300 лева, трябва да дадете целия си оборот + незнайно откъде да намерите още 85 лева, за да покриете осигуровките ви от 385 лева. И накрая на месеца ще сте работили нахалост и ще сте задлъжнели само защото НАП смятат, че трябва да си напълнят бюджета на ваш гръб!
                  Някой поздравяваше др.Коцев . :D Благодаря за поздравленията . Обаче ако имате квартално магазинче с 300лв месечен оборот направо му слагайте кепенците и се хващайте в мотиката . Дори държавата да не ви иска и стотинка данък и вноски то как с 300лв ще издържаш семейство ????? Че по 10 лв ли на ден ще ми прави оборот това магазинче ??????? Когато се пише нещо нека да се пише както трябва . Пак там по горе се дава пример ако имаш две фирми ООДта и си сам и нямаш персионал ,то трябвало да плащаш двойно вноски . Ми ще плащаш за чий дявол са ти пък и две еднолични фирми като не можеш само едната да обслужваш ????Айде да видя следващия дето ще се изцепи пак срещу Коцев . :D :D
                  Фиат Панда 1.2 2006година
                  Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Едно не мога да разбера - защо не ходите да протестирате за това, че огромен процент от частния бизнес укрива доходи, не плаща осигуровки, уволнява млади жени, на които предстои да родят? А когато ви бръкнат в джоба - тогава вой до небето? Сега - вярно че това УКАЗАНИЕ е пълно безумие, но има куп други безумия, срещу които не надигате глас, щото не ви бъркат в джоба. Тъй като това пряко не ме засяга, работя на трудов договор, и плащам осигуровки върху пълния размер на възнаграждението ми, и не съм следил вече N на брой теми по въпроса подробно. Но дали някъде някой е споделил какви са практиките в ЕС по същите тези въпроси ?

Коментар

Ха-ха-ха... Коцев, да се надяваме, че заради годините все още не можеш да разбереш за какво точно става дума.Постове, показващи неуважение към колега не се толерират.Модераторски екип на фиат-бг.орг

Коментар

Коцев, ясно е, че не става дума за оборот, а за печалба. Като се знаят цените на големите хипер-маркети, едва ли печелят много кварталните магазинчета.Аз също чисто не изкарвам повече от 700-800 лв на месец (понякога повече, понякога много по-малко, това е средно на годишна база), но не искам да работя за същите пари, че и по-малко на някой, дето не знае какво иска. Предпочитам сам да съм си шеф, да си спя до колкото искам, да работя колкото си искам на ден (случва се да работя и по 20 ч, но се случва и по 0 ). То дупе знае 2 и 200. Като има - има, като няма - няма. Да не мислиш, че една продавачка в голям супермаркет взима повече от 300 лв (поне я Ямбол, предполагам и в Ловеч)? Е защо да седи под камерите и да я дебнат на всяка крачка, като може за същите пари да си има собствено магазинче? Парите ще са същите, но поне няма да има шефове на главата.В моето село има 7 магазина за хранителни стоки. При условие, че селото ми има около 1500 жители, а градът е само на 3 км и на 2-3 минути с кола, и 90% от хората работят в града, и съответно си пазарят в града, колко мислиш изкарва едно такова магазинче на месец?!?

Коментар

Когато бях съдебен кандидат (стажант в съда) - тогава този задължителен стаж беше със срок 1 год.положението беше сходно - този стаж не се заплащаше, но ти искаха да си плащаш осигуровки - и здравни и социални.Приравняваха ни на статута на самоосигуряващите се, без някой да се интересува дали имаш доходи.Че даже и Булстат си имах... Пародии колкото щеш... Така, че това не е прецедент.
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

profusion написа:
                            Честито на всички управители на неработещи фирми:http://www.odit.info/?s=6&i=204816&f=3
                            Има в този линк една много хубава приказка - за султана и раята. Прочетете я.Аз вече съм на момента с яденето и пиенето. За вас не знам.

Коментар

Тъй , тъй прав си .Ама правителството се загрижи за всинца ни като поиска да се забрани пушенето на обществени места . Видя се какъв вой нададоха всички че с това им се бъркали в кефа да си павкат цигари .Значи имат пари да дават по над 100лв на месец за цигари, а нямат пари за осигуровки. А бой де . Ама правителството отстъпи защото всички са пушачи. В Турция може да действа такъв закон а у нас не може .Айде олам . :D По горе пак някой беше написал че повече от 80% от фирмите са за търговия и сега имало спад на приходите им . Ами не може 20% работещи произвеждащи фирми да хранят 80% търговци . Нека пооредеят търговците и се хванат в мотиките да произвеждат. Да сте видели циганин да работи и произвежда нещо ? Не . Всичките са търговци Браво , браво на правителството само така изкъсо да ни подхване та да се научим и малко пеша да ходим / че ходенето пеша е полезно за здравето / да поспестим някой лев и от бензин Ами така е момчета . Социализъма го строихме с бригади , сега вие капитализма също с работа и пак с работа трябва да си го построите . За пари не обелвайте и дума . :D По данни на митницата миналата година над 5 милиона българи са пътували зад граница .Пък уж нямали пари ? Айде следващата критика очаквам .
                              Фиат Панда 1.2 2006година
                              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Working...
                              X