Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Малко разяснения за начинаещи - що е то въртящ момент?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

dikanio написа:
    Конкретно при Браво, с това ужасно разпределелние на тежестта върху шасито, задните спирачки почти не участват при спиране, и последнта грижа е дали имат ABS и на задните колелета. При Пунто сигурно е същото. А бе въобще, на ФИАТ-те не им е силата в спирането и завиването :D
    Конкретно при Браво с EBD не си прав. Там разпределението на спирачното усилие не е механично с кантар, а е електронно посредством датчиците за АБС и съответно спирачките са по-ефективни.

Коментар

dikanio написа:
      Конкретно при Браво, с това ужасно разпределелние на тежестта върху шасито, задните спирачки почти не участват при спиране, и последнта грижа е дали имат ABS и на задните колелета. При Пунто сигурно е същото. А бе въобще, на ФИАТ-те не им е силата в спирането и завиването :D
      аз мн мн не разбирам, но съм карала стари фиат-и и спирачката кове здравои чистак нови- още по-здраво
      Punto Sporting 1.2 16V 85 h.p. - ex, but first in my heart
      AudiLina A3 1.8 20V 125 h.p. - NOW DRIVING

Коментар

ogi28b написа:
        Ха, че то всяка Брава/о, с изключение на Браво ХГТ 2.0, ако има АБС - то той е точно така - 2 дискови , и 2 барабанни. Датчикът е вкаран при лагера на главината, и там следи въртенето на едно нещо. Самите дискове и барабани са си монтирани там, и не си пречат едно на друго.На колегата Pecho Бравата имаше АБС, моята също има, а отзад са все с барабани, като се видим, може да легнеш да надникнеш
        Аз не казвам, че няма ABS изобщо - забравяш, че съм карал "Bravo" Просто си мисля, че има ABS само на предните търкала

Коментар

PREDATORst написа:
          Sev написа:
          PREDATORst написа:
          mims написа:
          а туй Nm как се произнася-- нютон метър нещо си или съм далеч от истината?
          Точно Нютон-метър се казва.А на колегата над теб:Точно стойноста на нютон-метрите е истинската мощност и ресурс на мотора.Конски сили може да получиш и от незначителни промени по колата си
          конските сили зависят от въртящия момент
          Не точно и не винаги.Можеш да вдигнеш конските сили и въртящия момент да си остане същия или промяната да е незначителна.Чети повече модературу
          Ами добре де, обясни ми как ако нормална кола имам да речем 100кс при 6000 оборота и стана пишман рейсър, сложа разни филтри, гърнета, лепенки по стъклата, и по някаква случайност направя да имам 110кс пак при 6000 оборота, то как бих запазил въртящия момент непроменен в случая
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

За мен най-лесното за представяне обяснение на въртящ момент е: мощност за един оборот на двигателя.

Коментар

Kuku написа:
              ogi28b написа:
              Ха, че то всяка Брава/о, с изключение на Браво ХГТ 2.0, ако има АБС - то той е точно така - 2 дискови , и 2 барабанни. Датчикът е вкаран при лагера на главината, и там следи въртенето на едно нещо. Самите дискове и барабани са си монтирани там, и не си пречат едно на друго.На колегата Pecho Бравата имаше АБС, моята също има, а отзад са все с барабани, като се видим, може да легнеш да надникнеш
              Аз не казвам, че няма ABS изобщо - забравяш, че съм карал "Bravo" Просто си мисля, че има ABS само на предните търкала
              Цъ, и на задни има! Имам пресен случай от преди няколко месеца, когато колата ми спираше предимно със задните колела и да АБС работи и на тях.
              www.CarProfi-BG.com
              Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
              Зареждане и ремонт на автоклиматици.
              Най-атрактивните цени в София!

Коментар

Working...
              X