Че ще отида - ще отида. Че съм виновен - виновен съм. Че няма да си платя глобата - няма да си платя. Въпроса наистина е как да се размине най-безболезнено случката, без викане и караници, без актове за хиляди левове, без съдилища и т.н.Яд ме е не за друго, а защото с няколко съседи вършим разни неща около блока, които са работа на общината, пък после ни глобяват Ако общината я глобяваха за НЕсвършената работа, дали щеше да има проблем с дърветата около блока?!Все тая де, утре ще пиша, след посещението в общината.....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отрязах дърво пред блока - получих.... нещо-си :)
Collapse
X
-
Ае стига бе !Аз тази седмица си купих резачка от метро Ferros Tools и като си отидох на село я подпалих и от мерак орязах всички по-ниски клони на дървото на тротоара че висяха ниско и като се разлисти немога да мушна колата под него !!! Ся да не дойдат да ме глобят????LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.
Коментар
-
maxuel82 написа:Ае стига бе !Аз тази седмица си купих резачка от метро Ferros Tools и като си отидох на село я подпалих и от мерак орязах всички по-ниски клони на дървото на тротоара че висяха ниско и като се разлисти немога да мушна колата под него !!! Ся да не дойдат да ме глобят????ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Orcinus
Преди около 30 години баща ми е посадил край родната ми къща, в двора, две ранни череши и една джанка. Преди десетина години една съседка, на която джанката и пречеше "да и се виждала къщата", я поля с нафта, та дървото замина. После поля и едната череша, пак с нафта, та и тя изсъхна. Баща ми отряза и двете дървета. Не са го търсили досега, ама той си "поговори" със съседката . После засади няколко нови дръвчета - прасова, кайсия, слива...Интересно ми е, а при злонамерено убиване на дърветата дали не може да се търси някаква отговорност. Имаме и един лешник, на който комшиите отдавна му се "гласят" да го убиват...
Коментар
-
trace написа:Плочките няма за какво да ги сменят, те няма да се счупят а се разместват и там повечене могат да се сложат заради корените. За подкастрянето и останалите неща съм съгласен.Но от друга страна орех да ти расте до къщата не е най-добрата идея..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Ходих в общината Пред мен имаше двама души с глоба за паркиране върху тревни площи.Дойде моя ред и господина ме пита дали съм за същото....-Не, аз съм за отрязано дърво.Погледна той бележката и заяви -Това е лошо, глобата е от 1000лв. до 5000лв. за орех..... ако написаното тук е вярно!А има ли изобщо такова отрязано дърво?-Има! Казвам аз - обаче нямам никаква представа, кой го е отрязал, още по-малко пък майка ми!Аз собственоръчно отрязах преди два-три месеца един клон от дърво пред блока, докато този отрязан орех се намира зад блока, но предполагам някой ме е видял, че режа клона от онова дърво и е решил да ме натопи за отрязания орех. Странното тук е, че вие не търсите мен, а майка ми и то за нещо, което се е случило преди близо една година?! А и освен това ние не живеем в 17-ти апартамент. Допълвам аз, сочейки бележката...-Как преди една година?!-Ами така, ореха го забелязахме, че е отрязан през Април-Май миналата година!-Нещо ми фалшивее тая работа на мен! Заявява господина и пак поглежда бележката.Нещо има нередно тук.... Елате пак в сряда, когато са тук инспекторите и ще се разберете с човека, който отговаря за вашия район!-Добре, но искам да предупредя, че госпожата пак няма да има възможност да дойде и ще дойда аз.-Няма проблем за това, важното е да изясним случая, защото нещо ми е много фалшиво това....-Как няма да е фалшиво - казвам аз - нелогично е 63 годишна жена да реже орех зад блока!-Да, това ми е ясно, за това е най-добре да говорите с инспектора в сряда, защото той отговаря за вашия район и е наясно съм случая. Но толкова късно да ви търсят - има нещо фалшиво.Подписа се, че съм се явил и си тръгнах -Благодаря. Приятен ден!-Приятен ден!
Коментар
-
Пределно ясно е, че нещо са се ошашавили. Само не ми е ясно ти, защо ги лъжеш?Kuku написа:Колеги, преди около една година, по време на пролетното почистване около блока, с двама съседи отрязахме едно дърво - саморасъл орех......Второ, бележката е адресирана до майка ми, при положение, че аз отрязах дървото, а не тя...Kuku написа:...Казвам аз - обаче нямам никаква представа, кой го е отрязал, още по-малко пък майка ми!Аз собственоръчно отрязах преди два-три месеца един клон от дърво пред блока, докато този отрязан орех се намира зад блока, но предполагам някой ме е видял, че режа клона от онова дърво и е решил да ме натопи за отрязания орех.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Айде сега за един орех Кики да си продаде Грандето, че да си плати глобата Аз собственоръчно отрязах 2 ореха, на същото място построих гараж. Това в двора ми. А ги е засадил дядо ми.(Същевременно засадих други 3, които вече правят добра сянка на по-подходящо място)Наистина няма по-добра сянка от ореховата. И какъв мирис има само...
Коментар
-
Immortal написа:Айде сега за един орех Кики да си продаде Грандето, че да си плати глобата Аз собственоръчно отрязах 2 ореха, на същото място построих гараж. Това в двора ми. А ги е засадил дядо ми.(Същевременно засадих други 3, които вече правят добра сянка на по-подходящо място)Наистина няма по-добра сянка от ореховата. И какъв мирис има само...ex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa написа:Внимавай,че ще го прочете Владим и ще те линчува и полее с катран и пера Колеги,стига с тоя криворазбран закон,защото отдавна е доказано,че тук такъв не се спазва...Убийци,изнасилвачи и мародери стоят на свобода,защото си плащат на когото трябва,а бай ти Иван отрязал едно дърво или застрелял кучето на комшията влязло в неговия двор и го осъждаме да плати глоба,за която работи цяла година!!!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар