Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отрязах дърво пред блока - получих.... нещо-си :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Че ще отида - ще отида. Че съм виновен - виновен съм. Че няма да си платя глобата - няма да си платя. Въпроса наистина е как да се размине най-безболезнено случката, без викане и караници, без актове за хиляди левове, без съдилища и т.н.Яд ме е не за друго, а защото с няколко съседи вършим разни неща около блока, които са работа на общината, пък после ни глобяват Ако общината я глобяваха за НЕсвършената работа, дали щеше да има проблем с дърветата около блока?!Все тая де, утре ще пиша, след посещението в общината.....

Коментар

Ае стига бе !Аз тази седмица си купих резачка от метро Ferros Tools и като си отидох на село я подпалих и от мерак орязах всички по-ниски клони на дървото на тротоара че висяха ниско и като се разлисти немога да мушна колата под него !!! Ся да не дойдат да ме глобят????
      LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

Коментар

maxuel82 написа:
        Ае стига бе !Аз тази седмица си купих резачка от метро Ferros Tools и като си отидох на село я подпалих и от мерак орязах всички по-ниски клони на дървото на тротоара че висяха ниско и като се разлисти немога да мушна колата под него !!! Ся да не дойдат да ме глобят????
        На село е друго,вервай ми Обаче има едни такива "типични" гражданя дошли от "Долно Нанагорнище" и се обаждат в общината единствено за да ти направят мръсно! При нас ги има същите-типични дъртаци,с пет байпаса,стоящи си вкъщи и чакащи с някой да се заяждат,това им е като спорт.
        ex.Мареа ТД100

Коментар

Напълно съм съгласен с теб :D то ние ако не си го вкараме по съседски няма кой !!! И аз на това разчитам че е на село и няма да има проблем
          LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

Коментар

Преди около 30 години баща ми е посадил край родната ми къща, в двора, две ранни череши и една джанка. Преди десетина години една съседка, на която джанката и пречеше "да и се виждала къщата", я поля с нафта, та дървото замина. После поля и едната череша, пак с нафта, та и тя изсъхна. Баща ми отряза и двете дървета. Не са го търсили досега, ама той си "поговори" със съседката . После засади няколко нови дръвчета - прасова, кайсия, слива...Интересно ми е, а при злонамерено убиване на дърветата дали не може да се търси някаква отговорност. Имаме и един лешник, на който комшиите отдавна му се "гласят" да го убиват...

Коментар

trace написа:
              Плочките няма за какво да ги сменят, те няма да се счупят а се разместват и там повечене могат да се сложат заради корените. За подкастрянето и останалите неща съм съгласен.Но от друга страна орех да ти расте до къщата не е най-добрата идея.
              Недей така, виждали сме подобни операции. Нямам лесовъдни познания, но в бившия ми квартал, където живеят родителите ми имаше около километър тротоари, които бяха като развълнувано море, надигнати, липсващи плочки. Корените на дърветата бяха повдигнали всичко.Та не знам от общината ли, от газаджиите ли, дойдоха парици и когато полагаха тръби за газ, фирма "подряза" всички корени, които повдигаха тротоара и друга фирма направи нови тротоари, с нови плочки.Има-няма 4-5 години от тогава, едно дърво не е изсъхнало от премахването на част от корените и си имаме нови и здрави тротоари.Та същото не е било неизпълнимо и при Kuku, но е избързал, не е съобразил първо да мине по стандартния ред. Едва ли щеше да има някакъв ефект, но пък сега щеше да има основание да излезе по-лесно от ситуацията.А за ореха какво имаш предвид? Какво му е лошото?По добра сянка от ореховата няма по нашите ширини мисля.
              .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
              www.cyxap.com

Коментар

Ходих в общината Пред мен имаше двама души с глоба за паркиране върху тревни площи.Дойде моя ред и господина ме пита дали съм за същото....-Не, аз съм за отрязано дърво.Погледна той бележката и заяви -Това е лошо, глобата е от 1000лв. до 5000лв. за орех..... ако написаното тук е вярно!А има ли изобщо такова отрязано дърво?-Има! Казвам аз - обаче нямам никаква представа, кой го е отрязал, още по-малко пък майка ми!Аз собственоръчно отрязах преди два-три месеца един клон от дърво пред блока, докато този отрязан орех се намира зад блока, но предполагам някой ме е видял, че режа клона от онова дърво и е решил да ме натопи за отрязания орех. Странното тук е, че вие не търсите мен, а майка ми и то за нещо, което се е случило преди близо една година?! А и освен това ние не живеем в 17-ти апартамент. Допълвам аз, сочейки бележката...-Как преди една година?!-Ами така, ореха го забелязахме, че е отрязан през Април-Май миналата година!-Нещо ми фалшивее тая работа на мен! Заявява господина и пак поглежда бележката.Нещо има нередно тук.... Елате пак в сряда, когато са тук инспекторите и ще се разберете с човека, който отговаря за вашия район!-Добре, но искам да предупредя, че госпожата пак няма да има възможност да дойде и ще дойда аз.-Няма проблем за това, важното е да изясним случая, защото нещо ми е много фалшиво това....-Как няма да е фалшиво - казвам аз - нелогично е 63 годишна жена да реже орех зад блока!-Да, това ми е ясно, за това е най-добре да говорите с инспектора в сряда, защото той отговаря за вашия район и е наясно съм случая. Но толкова късно да ви търсят - има нещо фалшиво.Подписа се, че съм се явил и си тръгнах -Благодаря. Приятен ден!-Приятен ден!

Коментар

Пределно ясно е, че нещо са се ошашавили. Само не ми е ясно ти, защо ги лъжеш?
                  Kuku написа:
                  Колеги, преди около една година, по време на пролетното почистване около блока, с двама съседи отрязахме едно дърво - саморасъл орех......Второ, бележката е адресирана до майка ми, при положение, че аз отрязах дървото, а не тя...
                  Kuku написа:
                  ...Казвам аз - обаче нямам никаква представа, кой го е отрязал, още по-малко пък майка ми!Аз собственоръчно отрязах преди два-три месеца един клон от дърво пред блока, докато този отрязан орех се намира зад блока, но предполагам някой ме е видял, че режа клона от онова дърво и е решил да ме натопи за отрязания орех.
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Явно ще се оправят нещата, ама внимавай че Google индексира
                    00' Bravo 105 JTD

Коментар

Айде сега за един орех Кики да си продаде Грандето, че да си плати глобата Аз собственоръчно отрязах 2 ореха, на същото място построих гараж. Това в двора ми. А ги е засадил дядо ми.(Същевременно засадих други 3, които вече правят добра сянка на по-подходящо място)Наистина няма по-добра сянка от ореховата. И какъв мирис има само...

Коментар

Кой ше даде толкова пари за тая кочинка Лъжа ги, Владим, защото нямам намерение да плащам глобата и искам да разбера, какво знаят те

Коментар

nikolce написа:
                          Явно ще се оправят нещата, ама внимавай че Google индексира
                          не знам за чичко Гугъл, ама ако карат некоя фиатка тези от Зелените системи
                          Fiat Punto 1.1-Синята птица
                          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Immortal написа:
                            Айде сега за един орех Кики да си продаде Грандето, че да си плати глобата Аз собственоръчно отрязах 2 ореха, на същото място построих гараж. Това в двора ми. А ги е засадил дядо ми.(Същевременно засадих други 3, които вече правят добра сянка на по-подходящо място)Наистина няма по-добра сянка от ореховата. И какъв мирис има само...
                            Внимавай,че ще го прочете Владим и ще те линчува и полее с катран и пера Колеги,стига с тоя криворазбран закон,защото отдавна е доказано,че тук такъв не се спазва...Убийци,изнасилвачи и мародери стоят на свобода,защото си плащат на когото трябва,а бай ти Иван отрязал едно дърво или застрелял кучето на комшията влязло в неговия двор и го осъждаме да плати глоба,за която работи цяла година!!!
                            ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
                              Внимавай,че ще го прочете Владим и ще те линчува и полее с катран и пера Колеги,стига с тоя криворазбран закон,защото отдавна е доказано,че тук такъв не се спазва...Убийци,изнасилвачи и мародери стоят на свобода,защото си плащат на когото трябва,а бай ти Иван отрязал едно дърво или застрелял кучето на комшията влязло в неговия двор и го осъждаме да плати глоба,за която работи цяла година!!!
                              Законите са едни за всички и са създадени за да бъдат спазвани! Това, че гладно дете откраднало вафла лежи в зандана, или Кики е платил солена глоба за отрязано дърво, докато нарко босове се разхождат по джапанки е Хонолулу е съвсем друга тема! Докато все гледаме да минем метър покрай закона не осъзнаваме май, че така се прецакваме сами себе си. Скоро няма да се оправим... :D За мен добрият пример е да спазваш законите, а не да вършиш обратното.
                              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Владим, аз не мисля, че съм извършил нещо нередно - ДА, в разрез със закона е, НО погледнато от друга гледна точка, това може да бъде един показателен пример за безсмислен закон!Последното е само ПРИМЕР - не се хващай за думата

Коментар

Working...
                                X