Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отрязах дърво пред блока - получих.... нещо-си :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Никога няма да се оправим в тая държава Всеки се оплаква как никой нищо не прави в тая държава е безхаберие, а като тръгнат да правят нещо винаги се тръгва на контра и гледаме как да се разминем!Нищо не ти е пречело да минеш в общината и да поискаш разрешение за премахване на дървото тъй като пречи и руши жилищна сграда!
    Lancia Kappa 2.4JTD
    Lancia Dedra Integrale 2.0 S.W.
    Fiat Croma 2.0 i.e. - ex.

Коментар

Кики, следващия път като ходиш до тоалетна искай разрешение

Коментар

Ако живееше в къща и бе отрязъл саморасъл, или нарочно засаден орех, никой нищо не би ти казал. А иначе режеш ли дърво пред блока, или в гората... разбира се, че подлежиш на санкиции. А това, колко дървета се погубват с незаконна сеч вече е друга тема. В крайна сметка извода е, че си извършил нарушение, за което инститициите са реагирали адекватно, което според мен е повече от нормално да се случи.
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

coolboby написа:
          Пфф,ако тръгне да разчиства храстите около блока си,трябва сигурно да иска разрешение от Президента..Направо ми е смешно..И разликата между това да отсечеш дърво в гората и дърво пред блока ти,което повдига плочките и влиза у вас ,като си отвориш прозорците е огромна..
          Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

liverpool235 написа:
            coolboby написа:
            Пфф,ако тръгне да разчиства храстите около блока си,трябва сигурно да иска разрешение от Президента..Направо ми е смешно..И разликата между това да отсечеш дърво в гората и дърво пред блока ти,което повдига плочките и влиза у вас ,като си отвориш прозорците е огромна..
            разликата е да отсечеш дърво и да отсечеш орех!първо почети малко закони - после приказвай....
            Fiat Punto 1.1-Синята птица
            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

На мене ми е интересно кво се захванахте сега за едно дърво? Ей такава ни е цялата куха държава,като тоя спор -дребнава,смешна,цинична! Тия олигофрени цели горски масиви нарязаха и копче не им казаха,защото им се плаща под масата,а човечеца отрязва едно дърво,пречещо и опасно и дай сега да му разгоним фамилията!Трябвало е да нарежеш дървото на дръвца за печката и после да ги раздадеш на комшиите,да мирясатм,защото съм уверен,че тия идиоти са ти подляли вода.
              ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
                На мене ми е интересно кво се захванахте сега за едно дърво? Ей такава ни е цялата куха държава,като тоя спор -дребнава,смешна,цинична! Тия олигофрени цели горски масиви нарязаха и копче не им казаха,защото им се плаща под масата,а човечеца отрязва едно дърво,пречещо и опасно и дай сега да му разгоним фамилията!Трябвало е да нарежеш дървото на дръвца за печката и после да ги раздадеш на комшиите,да мирясатм,защото съм уверен,че тия идиоти са ти подляли вода.
                Напълно съм съгласен!
                Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

Хора, най-големият проблем е - това е населен район, не разбирате ли? Кой ще поеме отговорността ако стане злополука? Колегата може да твърди, че е опитен дърворезач и може така да е, но същото си мислят и половината цигани които правят гола сеч. Значи за вас няма да е проблем утре да започнат да гътат дърветата по тротоарите на цяла София с каруците си. И вие и вашите деца да си ходите между падащи дървета напълно спокойни защото те са "опитни"... Не го вярвам.Усилията на всички трябва да бъдат насочени към това да накараме институциите да работят вместо да се оправяме сами. Иначе какво ще ме спре утре да взема и да започна да раздавам правосъдие с ловната пушка, защото полицията не работи?! За това им се плаща на институциите - да си вършат работата.Кики, един друг въпрос - какво направи с материала от отрязаното дърво? FYI - ореха е много скъп.
                  Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
                  ----------------------------
                  Ignorance is a bliss

Коментар

...

vvvasilev написа:
                    Хора, най-големият проблем е - това е населен район, не разбирате ли? Кой ще поеме отговорността ако стане злополука? Колегата може да твърди, че е опитен дърворезач и може така да е, но същото си мислят и половината цигани които правят гола сеч. Значи за вас няма да е проблем утре да започнат да гътат дърветата по тротоарите на цяла София с каруците си. И вие и вашите деца да си ходите между падащи дървета напълно спокойни защото те са "опитни"... Не го вярвам.Усилията на всички трябва да бъдат насочени към това да накараме институциите да работят вместо да се оправяме сами. Иначе какво ще ме спре утре да взема и да започна да раздавам правосъдие с ловната пушка, защото полицията не работи?! За това им се плаща на институциите - да си вършат работата.Кики, един друг въпрос - какво направи с материала от отрязаното дърво? FYI - ореха е много скъп.
                    Във всеки случай НЕ Общината поема отговорност, ако стане слополука!!! Защото дори да подадеш писмено заявление, никой от Общината няма да дойде да ти го отреже, а ще ти издадат разрешение да го отрежеш СОБСТВЕНОРЪЧНО СЪС СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА И ЗА СВОЯ СМЕТКА!
                    Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
                    Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

Re: ...

karloson написа:
                      Във всеки случай НЕ Общината поема отговорност, ако стане слополука!!! Защото дори да подадеш писмено заявление, никой от Общината няма да дойде да ти го отреже, а ще ти издадат разрешение да го отрежеш СОБСТВЕНОРЪЧНО СЪС СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА И ЗА СВОЯ СМЕТКА!
                      Не съм съгласен - лично мен са ме питали дали имам необходимите колани и стълби за такава дейност, защото имам познати по институциите. Питаха ме дали съм заинтересован фирмата ми да се заеме с тази дейност като подизпълнител.Друг случай - в близост до апартамента ми имаше храсти които пречеха на видимостта на кръстовището. След като се обадих - изпратиха хора и на другия ден общината ги махна. Без връзки - нормален сигнал. Незнам дали беше заради квартала, но много бързо реагираха.
                      Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
                      Ignorance is a bliss

Коментар

Malone написа:
                        Плочките се сменят за една седмица, а дървото расте с години.Можеше просто да го подкастрите, на плочките майната им, сменят се.
                        Плочките няма за какво да ги сменят, те няма да се счупят а се разместват и там повечене могат да се сложат заради корените. За подкастрянето и останалите неща съм съгласен.Но от друга страна орех да ти расте до къщата не е най-добрата идея.
                        Ex Fiat 126P
                        Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                        Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                        Alfa Romeo 147 1.6 TS
                        Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

...

Не знам, ама в двора на блока имаме една голяма стара акация, на която три пъти и режем стари изгнили клони. И трите пъти с разрешение на общината (има една бабка в блока, която има време да ходи да се разправя), и трите пъти с повелята "дървото си е във вашия двор, оправяйте се сами"... Та, викам едно циганче, което се катери и реже... Иначе дървото е точно до оградата, на ъгъла на две улици, корените му са надигнали плочките и малко остава да съборят оградата, а ако падне, не знам какво ще стане, защото е високо колкото блока (4 етажа)...
                          Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
                          Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

Това хич не си е шега работа, особено ако те застрашава по някакъв начин, ако ще и златен орех да е. Това е все едно да те нападне хищник, защитен от закона и ти да стоиш мирно. А дали хищникът знае, че и ти си защитен от закона, едва ли...Преди две седмици при един от снеговалежите се отчупи клон с дължина повече от 10 метра и диаметър над метър и падна в/у една кола на паркинга на МГУ-то. Няма смисъл да казвам какви бяха пораженията - ровърчето отиваше на боклука. Е тогава кой е виновен. Ректорът, че не е съблюдавал ли за тия неща? Ми ако имаше човек в колата? Таванът на колата беше смачкан до нивото на таблото... И ние имаме един поизгнил орех в квартала и ако почне да застрашава живота на децата, които си играят, естествено ще го отрежем, пък после ако ще и папата да ме мъмри...
                            www.CarProfi-BG.com
                            Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
                            Зареждане и ремонт на автоклиматици.
                            Най-атрактивните цени в София!

Коментар

Обществото се гради на правила. Ако не ги спазваме - нещата отиват на самоуправство. И точно това поведение- никой да не се съобразява с другите и да се има за най-най, ни е направило на циганите на Европа. Само в Бг всеки преправя апартаменти, бута стени и т.н. без да му пука, че може да срути целия блок. Нима асансьорите без осветление са по-малко опасни? А когато домоуправителя иска пари я за покрив, я за асансьор, се циганят за по 2 лв. Жалка картинка сме, казвам ви. Хората отдавна са го разбрали - че българина разбира само от лошо. Може да бъде управляван само с тояга. Добре, че на новите блокове, собствениците нямат право да променят фасади, градинки дори нито общите части. Че иначе от самоинициативи...
                              Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
                              Ignorance is a bliss

Коментар

@vvvasilev абсолютно съгласен съм с теб! По темата днес от 19.30 в bTV репортерите гледайте "Врата в полето". Побеснях като видях по телевизията десетките паркирали автомобили в зелените площи около Метро по повод отварянето на новият Аутлет център! Такава масова глупост не бях срещал от откриването на Баумакс, когато народа се изби за да получи безплатна жълта кофа!?!? Та в задръстването на Цариградско се натресох и аз в опита си да стигна до Практикер. В навалицата постепенно отбих вдясно и се спасих на детелината на Младост. Та мисълта ми е, къде са общинарите в събота за да глобяват солено газещите тревата? Питам и знам отговора - събота хората си почиват!? Само балъците като мен работят събота, или неделя!
                                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
                                X