Те няма как да докажат, че аз съм го отрязал, но те реално и не търсят мен, а привикват майка ми с тая бележка което е най-непонятното за мен.Какъв съм аз и за кво се боря, при положение, че те търсят друг човек - за какво отивам аз?!С майка ми няма как да отида, защото тя ще се притесни и ще си плати глобата....П.П."Явяването Ви е задължително. При неявяване се счита за отказ и се дава ход на предписанието - следва АКТ 1000лв."
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отрязах дърво пред блока - получих.... нещо-си :)
Collapse
X
-
може ли да ми обясни някой защо у нас сме такива страхливци? Кой ще го глоби и как ще си събере глобата? Никакво добро,отиваш и им вдигаш скандал,те само от това разбират. БОБИ,да там работят хора,но като ме погледнат с оня поглед тип"кво ми пука за твоя проблем,на тоя лист пиши и ми се махни от главата" ,как да реагирам? Няма такава държава,няма такъв страх-ТИКВИ ли сме? ...че вмсто да мислим,стоим и треперим след всяко своеволие на държавата и нейните служители.Да отрязал е дървото,да на своя глава,ако не беше какво щяха да направят? Ще му кажат пиши,ще заебат жалбата в някое чекмеНЕКЕдже и дотам...а дървото ще подкопае тротоара,после пътя,ще падне клон върху нечий автомобил,ще падне дървото право върху терасите след някоя буря и после ще има да се чудят хорицата как да си оправят собствеността.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
С две ръце подкрепям danchojn. @ Paralesa,приятелю, как щеше да реагираш ако рязайки дървото беше паднало и ранило твой близък? По същия начин ли щеше да мислиш? В града дърветата се режат със стълби защото се почват от горе на долу. Аз самият имам опит в това отношение защото от баща ми ми остана цех за дървопреработка тук в Ботевград. Имам виетнамки и докато беше жив той, съм ходил за материал. Едно дърво като тръгне - няма спиране, и колкото и да си сигурен на къде ще падне, се случват изненади. Лично съм изпитвал, как короната като се закачи на нещо целия ствол се изстрелва назад с огромна сила. Един наш работник пострада жестоко режейки усукан клон. Цялото дърво лежеше на него, и в момента в който той го сряза и освободи напрежението - клона се заби в бедрото му. С тези неща шега не бива. П.С. Виетнамките в момента се ползват само за off road тръпки, и смятам че всяко дърво е ценно.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
-
Kuku - няколко неща ми се струват абсурдни! Първо - грешките по "призовката". Второ - ако не отидеш се давало ход на дрън-дрън. Освен ако не са ти го връчили с обратна разписка, тогава ти винаги можеш да кажеш че не си получил поканата. Освен това - като отидеш там - кажи - аз тогава бях за гъби, не съм бил там. И веднага казваш че са били някои други, да речем полюцая. То така могат на всеки да му връчват разни бележки за щяло и нещяло. Ако нямат доказателства, и не си хванат докато го режеш - може и те да ходат за гъби.Мисля че е редно да ти покажат план на озеленяването, в който фигурира въпросното дърво, и после - свидетели, които са те видели да го режеш. Ако изобщо има обвинение към теб де.
Коментар
-
Кофти ще бъде ако някой е снимал, ОБАЧЕ снимките извън СРС не са доказателство и без друго Освен това, колегите от Алфа-форума правилно се сетиха да попитат, дали има изходящ номер и как е стигнала до мен тази бележка.....Няма изходящ номер и я намерих отгоре върху таблото с пощенските кутии
Коментар
-
Е да ама и там стигнаха до мойта теза нали ... слушай изпатилия са ... те пичовете седят там по цял ден жулят кафета и се чудят с кой да се заядат ... Като отидеш и като им се развикаш едно стабилно стабилно ... повече няма да те закачат, да им е по-спокойничко така ... как ще си викат те ... С боби няма да споря, щото явно не си е имал работа с общинариFiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
Послушай съвет от препатил. Не им се връзвай да ходиш и да се разправяш с тях. Пък и щом са объркали адреза стрелят на посоки. Не си ти и толкова. Докато не докажат, че си ти не си виновен. Пък после има други чалъми те да доказват че на това място е имало дърво, а не изсъхал храст който те е трябвало да премахнат по задължение. Да не продължавам ще се сетиш сам. Но до там няма да се стигне щото нали знаеш една работа проточи ли се пиши я умрела. То ще трябват свидетелски показания рзпознаване и ................... я камилата я камиларя.
Коментар
-
Кики, според мен най-добре да идеш и с човешки тон да отричаш, че си ти, до последно.Станала е някаква грешка, да имаше там един орех, някой го отряза, но не знам кой...май едни цигани с една каруца се навъртаха там и така...Няма как да докажат, че си бил ти, и съответно можеш да обжалваш до дупка, каквото и да се опитват да ти лепнат.Иначе като нищо да ти лепнат един акт за илядо лева и няма отърване...ще го плащаш с лихвите.
Коментар
-
Точно така смятам да направя - отивам и казвам, че майка ми не живее тук от 2 години, а си е на вилата и аз не знам изобщо за какво става дума. Видял съм, че дървото го няма в един прекрасен юлски ден, когато съм се прибрал от работа и толкова..... примерно Ето една снимка на дънера - 23см. диаметър.За съжаление от този ъгъл не се вижда как са надигнати и пропаднали плочките на тротоара, а и то наистина е малко, но след време щеше да стане сериозно, освен това клоните му вече влизаха в балконите
Коментар
-
Аз също съм против рязането на дървета.Има случаи обаче, в които е неизбежно да се отреже някое дърво. Според мен разумното решение в случая е преди да се отреже дървото да се засадят две нови на подходящите места== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
А някога садил ли си дръвче Kuku?Според мен, не е било редно да го режеш. Или поне не така, без да уведомиш общината, поне да се увериш, че нищо няма да направят по "жалбата" ти.Дървото е хубаво нещо и е редно да се пази. Плочките се сменят за една седмица, а дървото расте с години.Можеше просто да го подкастрите, на плочките майната им, сменят се.Сега иди до пазара, купи едно дръвче, а може и две, и ги засади пак там. Поне съвестта ти ще е чиста. Всяка година с жена ми, за Коледа, си купуваме елха, но в саксия, и като минат празниците, натоварвам я в колата и с калпазанина, кака му и жена ми я засаждаме някъде, където решим..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
@Malone: А ние си имаме изкуствена За момента - 10 години ни служи вярно. Но пък тази пролет за лозето имам 3 плодни дръвчета да сея, една липа и една върба... Обичам да си пия бирата на сянка ...Дай мнение и по моята тема де, моля!Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар