Kuku написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отрязах дърво пред блока - получих.... нещо-си :)
Collapse
X
-
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
-
Моето мнение е обратно на вашето . Не дърпайте дявола за опашката . След като има подаден сигнал че е отрязан орех и то точно от това лице, значи някой е видял кой го е резал и той е подал жалбата .Тъй ,че ще намерят свидетели на рязането . А те не са били един или двама .Допуснали сте грешка, но поради незнание и с по любезен тон би могло нещо да се измисли . А могат да тръснат глобата на целия блок и тогава веднага ще се намерят баш резачите за нула време . Понеже съм все по поговорките ,то ето ти една : добрата дума железни врати отваря.
Коментар
-
коцев написа:Моето мнение е обратно на вашето . Не дърпайте дявола за опашката . След като има подаден сигнал че е отрязан орех и то точно от това лице, значи някой е видял кой го е резал и той е подал жалбата .Тъй ,че ще намерят свидетели на рязането . А те не са били един или двама .Допуснали сте грешка, но поради незнание и с по любезен тон би могло нещо да се измисли . А могат да тръснат глобата на целия блок и тогава веднага ще се намерят баш резачите за нула време . Понеже съм все по поговорките ,то ето ти една : добрата дума железни врати отваря.
Коментар
-
Дидко , в случая нещата са ясни. Колегата дори сам си признава, че с още двама съседи са го отсекли .Защо трябва да се тръгва по най лошия начин за решаване на тоя проблем . Най ме е яд когато колеги са нарушили нещо и то умишлено ,било седнали пили зад волана и като ги хванат почнат да питат как да извъртят нещата така та да се изкарат, че не са нарушители или че не са употребили алкохол . Ами след като има нарушение на правилата и закона то следва и наказание. Вече от оторизираните лица зависи да кажат имало ли е умисъл при извършване на нарушението или е направено от незнание. Така си ги представям нещата от моя гледна точка .
Коментар
-
Кики, ако имаш познат адвокат, следващият път иди с него в общината и ги заплашете със съд.Съвсем сериозно ти го казвам.Кажи им, че ако наистина искат да те глобяват, трябва първо в съда да докажат обвинението си. Щото утре можеш да пуснеш жалба, подписана от 5 човека, че служителят в общината е отрязал 5 ореха и вие сте го видели.То така ако ставало...бах ти и държавата дето я имаме...
Коментар
-
Според мен също е редно да идеш с адвокат следващият път за да разберете точно, какво искат от теб и да не ти губят времето. А това, че ти трябва да им кажеш, кой е отрязал ореха... наистина звучи смехотворно Това, че им спестяваш истината вече го коментирахме... :PFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
коцев написа:Дидко , в случая нещата са ясни. Колегата дори сам си признава, че с още двама съседи са го отсекли .Защо трябва да се тръгва по най лошия начин за решаване на тоя проблем . Най ме е яд когато колеги са нарушили нещо и то умишлено ,било седнали пили зад волана и като ги хванат почнат да питат как да извъртят нещата така та да се изкарат, че не са нарушители или че не са употребили алкохол . Ами след като има нарушение на правилата и закона то следва и наказание. Вече от оторизираните лица зависи да кажат имало ли е умисъл при извършване на нарушението или е направено от незнание. Така си ги представям нещата от моя гледна точка .
Коментар
-
Дидо, защо се учудваш. В България винаги е имало ХОРА и хора. Грозно и гадно, но факт.Manowar - Татко
Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко
Коментар
-
Колеги, преди около една година, по време на пролетното почистване около блока, с двама съседи отрязахме едно дърво - саморасъл орех, който беше започнал да надига плочките на тротоара, а клоните му влизаха в балконите на първи и втори етаж
Коментар
-
Абе аз едно нещо не мога да разбера-докога бе българи с тоя робски манталитет? Коцев го разбирам,възрастта му е такава,че е свикнал да го тъпчат и да се примирява...просто при най Тошо си беше така(не искам никой да се обиди,просто отбелязвам как виждам аз нещата) Но млади хора,да се оставят да ги тъпчат- Тая държава ще продължава все по-зле да върви.....То бива държавна простотия,ама туй нащо си е направо НЕКАДЪРНОСТ ...Вчера го гледам Бойко(на който симпатизирах,за когото гласувах и все още си мисля,че това бе единствения възможен избор) как подскача в едно изявление като "нестинарка" и завърта нещата. "ааааабееее алллланкооолу" що ни плашиш,че ще си ходиш? Ами тръгвай си като не ти изнася! Лекарските протести били"извиване на ръце" и щяло да му писне и да си подаде оставката- БЕЗСИЛИЕ ДЪРЖАВНО! Това виждам в тези думи аз. А не само безсилие ами и некадърност(Бойко тук не го намесвам,смятам,че тий не влиза в числото на некадърните) се стеле в държавната администрация и общинските такива. Най-големите тъпаци и дебили влизат в общинските администрации,да мухат кюфтета и да перат нечии пари...и от време на време се накой самозабравил се случайно изпуснат тъпук,като тоя "колегата" дето се прави на мускетар,мислейки си,че ще оправи нещо,но като опре ножа о кокала и почваме " нощни смени да караме" Е не става така-няма да я бъде тая държава в това и положение....А какво е то ви обясни вече Immortal - две натрушени коли и 6-тима пострадали струват двойно по-малко от един отсечен орех. Още 10 години така и един орех ще се равнява на 10 човешки живота Натам сме тръгнали с малоумието на държавната и общонската администрация.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Колега , какво ти е виновна възраста ми ? :D Значи човек над 60 години го отпиши , така ли ? Както във всяка област , във всяко стадо си има мърша , така е и в администрацията. И в нея има хора които за съжаление са болшинство и са пълни боклуци , но има и свестни .И аз не ми харесва администрацията както работи, но като искаме нещо да се промени нека протестирме против действията и. Сега в случая какво ти е виновна администрацията ? Получили са сигнал / не дай боже който го е пратил да е направил и снимки при рязането / че има отрязано дърво от еди кой си и те са длъжни да проверят сигнала . Е и какво е виновна тук администрацията ? Те не са измислили колко ще е глобата за такова нарушение а е измислена от други хора . Целта сега е как по най безболезнен начин да се разреши спора така че колегата да не пострада финансово . Щом го има в закона това правило ,че нямаш право да режеш дърво без разрешение какво повече да ровим .Ами ако този който е подал сигнала има зъб на колегата и рече да продължи с оплакването си и по нагоре какво правим ?От двете злини нека да се избере по малката . Тоест с по разумни приказки и действия да се размине колегата от наказание.Когато човек тръгне с рогата напред не се получава най правилното решение за него .А вече който иска да се пише патриот и да не свежда глава пред безумните решения нека оглави било подписка било някакви протесни действия спрямо това да се налагат такива солени глоби за отсичането на едно дърво.Не става дума за конкретния случай а за в бъдеще . Всички се възмущаваме от глутниците кучета по улиците, но пак има един недодялан закон за защита на животните и нищо не можеш да направиш . Та срещу такива недомислени закони трябва да се обединим и да направим усилие нещо да променим . В такъв случай пиши ме и мен в първите редици , но сега в конкретния случай не съм на ваша страна .
Коментар
-
коцев написа:Колега , какво ти е виновна възраста ми ? :D Значи човек над 60 години го отпиши , така ли ? Както във всяка област , във всяко стадо си има мърша , така е и в администрацията. И в нея има хора които за съжаление са болшинство и са пълни боклуци , но има и свестни .И аз не ми харесва администрацията както работи, но като искаме нещо да се промени нека протестирме против действията и. Сега в случая какво ти е виновна администрацията ? Получили са сигнал / не дай боже който го е пратил да е направил и снимки при рязането / че има отрязано дърво от еди кой си и те са длъжни да проверят сигнала . Е и какво е виновна тук администрацията ? Те не са измислили колко ще е глобата за такова нарушение а е измислена от други хора . Целта сега е как по най безболезнен начин да се разреши спора така че колегата да не пострада финансово . Щом го има в закона това правило ,че нямаш право да режеш дърво без разрешение какво повече да ровим .Ами ако този който е подал сигнала има зъб на колегата и рече да продължи с оплакването си и по нагоре какво правим ?От двете злини нека да се избере по малката . Тоест с по разумни приказки и действия да се размине колегата от наказание.Когато човек тръгне с рогата напред не се получава най правилното решение за него .А вече който иска да се пише патриот и да не свежда глава пред безумните решения нека оглави било подписка било някакви протесни действия спрямо това да се налагат такива солени глоби за отсичането на едно дърво.Не става дума за конкретния случай а за в бъдеще . Всички се възмущаваме от глутниците кучета по улиците, но пак има един недодялан закон за защита на животните и нищо не можеш да направиш . Та срещу такива недомислени закони трябва да се обединим и да направим усилие нещо да променим . В такъв случай пиши ме и мен в първите редици , но сега в конкретния случай не съм на ваша страна .Код:Като каза за кучетата аз застрелях 3 пред блока демонстративно с въздушна пушка!Чакам ги да ме повикат към 1 година.Всеки ден влизам в пререкания с комшиите от половината блок които ги хранят,пак са се събрали 4-5 псета.Ми да взема аз да се оплача от комшиите които разпръскат храна около блока и животински отпадъци,дали ще ги глоби некой или ще вземат некви мерки!???Едва ли.Стопли ли се ги почвам псетата наново,тва е
Bravo 1.2 16v
Lancia Dedra 1.8 16v
Suzuki GSXR250R
Коментар
-
първо - чувствам се лично засегнат от поста на колегата paralesa за по-горният пост и го докладвах на модераторите!после... Кики сигурно го мрази некой комшия и затова е цялата работа.Кики - всички дървета трябва да са описани и заведени в регистър - вид, височина, къде се намират и т.н. ако го няма този регистър или дървото го няма там - не знам как ще докажат, че там е имало дърво...п.п. мноо се ядосвам некой като вземе да ми реве тука или по принцип - примерно - много дупки по пътищата и т.н. тея от общината не си гледат работата, а някой като почне да си гледа работата като хората - що така бе Миме....Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
donnna, и ти си прав, като Коцев по-горе.Никой не оспорва вината на Кики, най-малко той - сам си е признал.Ама си признайте и вие, че такава малоумна глоба от 5000 лв (това е едногодишна средна заплата) няма как нормален български гражданин да я плати.Не напразно дадох пример с вчерашното дело в съда - за доста по-сериозни законо-нарушения се дават много по-малки наказания, и то след съдебни дела, на които всички страни могат да докажат твърденията си (или не), и обвиненият има право да се защити.Не е нормално някой си да напише един донос, (било то и верен), и само на база това да се налага такава огромна парична глоба - равностойна на присъда.Сигурен съм, че ако глобата беше стотина лв, Кики щеше да си я плати, без да мрънка, защото и самия той осъзнава вината си.Идеята е, как сега Кики да не плаща това малоумие... а че е сгрешил - в това мисля, че всички сме съгласни.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар