Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отрязах дърво пред блока - получих.... нещо-си :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Отрязах дърво пред блока - получих.... нещо-си :)

Колеги, преди около една година, по време на пролетното почистване около блока, с двама съседи отрязахме едно дърво - саморасъл орех, който беше започнал да надига плочките на тротоара, а клоните му влизаха в балконите на първи и втори етаж.Днес получих.... не знам как да го нарека, защото на бележката не пише "покана", "призовка" или нещо такова, а просто "Столична Община, До еди-кой-си, живущ еди-къде-си, да се яви еди-кога-си на еди-какъв-си адрес в отдел "Инспекторат" във връзка с отрязан орех (дърво) намиращ се до бл.Х." Сега, първо са ми объркали апартамента и то не с нещо близко - вместо 25 са написали 17 Дали от 17-ти апартамент не идва жалбата и нещо да са объркални цифрите в общината. В 17-ти апартамент живее полюцай Второ, бележката е адресирана до майка ми, при положение, че аз отрязах дървото, а не тя.Трето, не бях сам, а с още двама съседи - довечера ще проверя дали и те са получили Четвърто, преди два-три месеца, пак със същите двама съседи отрязахме един огромен клон на друго дърво, което застрашително достигаше до балконите на четвъртия етаж и явно сега и за него ще трябва да очаквам "бележка" Аз ще отида в понеделник да им върна бележката и да им кажа, че има още две дървета за рязане.... само да се затопли малко времето Въпроса ми е, някой да се е слбъквал с подобен проблем?Да не започнат да ми пращат разни скокливици от общината, че ще им връча резачката с веригата напред

С дърветата и общината шега не бива. Спомням си дядо ми лека му пръст беше окастрил на липата пред къщата клоните и искаха да го глобяват от общината. Той 40 години го гледа това дърво и му подрязва короната те тръгнали глоби да налагат.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Призовките идват от отдел Екология на общината и не е задължително да е по сигнал. Те си имат инспектори, които проверяват строителни обекти и имат райони на оглед. Може просто да са говорили с домоуправителя и да са разбрали за теб. Официално никой няма право да сече просто така. Процедурата е - подаваш сигнал и от въпросния отдел идват и правят оценка. Ако е необходимо се вика подвижна стълба и след обезопасяване се реже.А да не говорим, че л__ната са още по-дълбоки, заради това че дървото е орех. Те са защитени от закона. Дори ореха в двора ми да поискам да си отрежа, който баща ми е садил, ми трябва разрешение от общината.
      Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
      ----------------------------
      Ignorance is a bliss

Коментар

Кики ... моя съвет е - иди ... обаче иди като каубоя Джо ... на тия ако им говориш като човек не разбират ... иди и почни да им се караш ... за кво те занимават ... работа нямаш ли си та ще ти губят времето ... не стига че си им свършил работата да отрежеш дървото ... е такива нек’ви там ... просто не прави грешката да се държиш като човек
        Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Ичкин, и те са хора и те си вършат работата. Няма смисъл да влизаш с лошо. Първо с лекия тон и ако не виждаш разбиране и получиш висок тон от тях, тогава настръхваш и ти срещу тях.Та и аз имам същия проблем. Дърво близо 3-4 метра расте на гърба на гаража ми. Знам ли какво може да стане с гаража, но в най-скоро време мисля това дърво да изчезне. Може би и аз трябва да се обърна към подходящите ЕКО не знам си какви там, но има такъв момент, че гаража ми е незаконен.

Коментар

Според мен работата идва от това, че обикновения орех Juglans regia е защитен вид и мисля, че е в "Червената книга на България".

Коментар

coolboby написа:
              че гаража ми е незаконен.
              Защо не го озакониш? Ако имаш мерак - пиши, мога да ти пратя чертежи на моя гараж!

Коментар

Миналата година ми се наложи да отрежа 2 изсъхнали клона на една кисела джанка пред къщи, та писах официално заявление да общината. Еколога дойде на проверка, резюлира заявлението и кмета издаде заповед за рязане на мои разноски. Ако трябваше да бъде на разноски на общината щях аз да изсъхна преди джанката. Та такава е процедурата. А ти как си се осмелил на своя глава да режеш и то не какво да е, а орех... Искрено ти пожелавам да ти се размине! А пак тоя номер, за който те подстрекава колегата Ichkin изобщо не вярвам, че ще мине.
                Peugeot 301
                Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Humppa написа:
                  coolboby написа:
                  Защо не го озакониш? Ако имаш мерак - пиши, мога да ти пратя чертежи на моя гараж!
                  Извинявам се - не е потемата, но видях поста и не се сдържах. Колега Humppa, доколкото съм запознат, такова понятие "узаконяване" в ЗУТ /Закон за устройство на териториите/ не съществува. Имаше някакъв срок за узаконяване, който изтече преди години и той се прилагаше само за строежи, които могат да се приведат в рамките на закона или имаха незначителни отклонения. Във втория случай се издаваха удостоверения за търпимост. Сега незаконни строежи се ПРЕМАХВАТ.
                  Peugeot 301
                  Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

venco67 написа:
                    Humppa написа:
                    coolboby написа:
                    Извинявам се - не е потемата, но видях поста и не се сдържах. Колега Humppa, доколкото съм запознат, такова понятие "узаконяване" в ЗУТ /Закон за устройство на териториите/ не съществува. Имаше някакъв срок за узаконяване, който изтече преди години и той се прилагаше само за строежи, които могат да се приведат в рамките на закона или имаха незначителни отклонения. Във втория случай се издаваха удостоверения за търпимост. Сега незаконни строежи се ПРЕМАХВАТ.
                    По ЗУТ има възможност за "възстановяване на строителни книжа", което по реда на ЗТСУ му казваха узаконяване. Естествено при условие, че се касае за строеж, а не за преместваем обект. Е и още няколко условия.Удостоверението за търпимост е първият, макар и незадължителен етап от тази порцедура.
                    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Re: Отрязах дърво пред блока - получих.... нещо-си

Kuku написа:
                      Да не започнат да ми пращат разни скокливици от общината, че ще им връча резачката с веригата напред
                      Как ще докажат че ти си го отрязал? Ако не ги подсетиш с резачката де. Минали са некви, казали, че са общински резачи и са го отрязали, ако има снимков материал в който си с резачката, си им държал ’струмента, щот са били общиснки. Иначе процедурата е толкова шибана, че има да ни затрупват клони и дървета докато сме живи, сега започва, досещаш се какви разходи има по отрязване на някои дървета - къде стойността на поне 4-5 коли от тия, форумните.
                      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

По доста улици в София са орязали клоните на дърветата до дъно. Оставили са само основата. Това било направено поради това, че опирали в жиците и сградите.
                        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

coolboby написа:
                          Та и аз имам същия проблем. Дърво близо 3-4 метра расте на гърба на гаража ми. Знам ли какво може да стане с гаража, но в най-скоро време мисля това дърво да изчезне. Може би и аз трябва да се обърна към подходящите ЕКО не знам си какви там, но има такъв момент, че гаража ми е незаконен.
                          Колега докато е още малко вземи и разтвори в топла вода сол и го поливай няколко седмици и мисля, че ще изсъхне и няма да расте повече :D.Понеже цветята в саксия като ги поливаш с топла вода и вътре разтворена сол изсъхват.Знам го от личен опит .

Ex: Fiat Brava 1.4 12V 80 к.с. 1997г.

Коментар

До 50 хил. лева глоба ще броят фирми, които отрежат ценен вид дърво. Това гласи проектът на наредба за зелената система на столицата. Физическите лица пък ще се бъркат с 5000 лева, а ако растението е с висока стойност, санкцията ще удря 25 хил. лева. Не че искам да ви плаша ...... източник http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2006-11-12&article=167697[/url]

Коментар

Аз лично съм против рязането на дърветата. Огромно дърво отрязаха, защото не се виждал светофара. А проклетия светофар - стълба му, можеше да се измести с 0.5м и всичко да си дойде на място. Не знам до кога така!
                              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Working...
                              X