Дано да се намерят разумни хора, и да оправят тази БЕЗУМИЦА . Иначе хлопвам кюпенците и се нареждам на опашката за соц.помощи, но много ми е чудно от къде ще ги плащат Много простотия има в това БЛАТО. А дали вече нее време даго напускаме, след като дори няма как и да работиш.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Собственици на Е/ООД - Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАП?
Collapse
X
-
СТАНОВИЩЕОТНАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕСПРЕДСЕДАТЕЛСВЕТЛОЗАР НИКОЛОВДО:Г-Н СИМЕОН ДЯНКОВВИЦЕПРИМИЕР И МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕОТНОСНО:Указание 24-00-7/25.02.2010 наНАЦИОНАЛНАТА АГЕНЦИЯ ПО ПРИХОДИТЕУважаеми г-н СИМЕОН ДЯНКОВ,В период на тежка финансова и икономическа криза , при изключително трудни икономически условия в България, при които работи българския бизнес, при огромната междуфирмена задлъжнялост над 240 млрд лева, при задлъжнялост на държавата към бизнеса над 1 милиард лева и при перманентно невъзстановяване в законовите срокове на данъчен кредит от страна на държавата, Вие разчитате да излезем от кризата само с ограничаване на бюджетните разходите.При една изключително силна агресивна политика на чуждестранните банки, насочена към умишлено унищожаване на малките и средни предприятия, Вие категорично отказвате да се намесите и да защитите българския бизнес.При постоянно намаляща покупателна способност на населението, бързи темпове на увеличаване на безработицата, спад на приходите на фирмите, загуба на международни пазари, едностранно увеличаване на лихвените проценти от страна на кретидните институции, Вие предприемате мерки , която поставят българският бизнес при непосилни изисквания , които го унищожават и насочвате цялата държавна машина срещу малкото оцеляващи малки и средни предприятия, които работят легално.Вие не предприемате нито една антикризисна мярка за увеличаване приходите на средните и малки предприятия , която да стимулира вътрешното потребление. Не предприемате мерки за подобряване на бизнес средата в страната, за намаляне на лихвените проценти на банките до размери близки до тези в другите държави членки на Европейския съюз - не по-високи от 4%, за осигуряване на директно нисколихвено дългосрочно кредитиране от Българска Банка за Развитие на малките и средни предприятия .Уважаеми г-н Дянков,Не е възможно да съществува държава без приходна част. А тя се формира само когато са на лице малки и средни предприятия, които да имат икономически и финансови условия да функционират. Какво направихте Вие за да съществуват малките и средни предприятия?Ние видяхме колко много неща предприехте за да затрудните максимално функционирането на българския бизнес.Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ПО ПРИХОДИТЕ е поредния удар, който нанасяте върху малкото оцеляващи в кризата работещи фирми, състоящи се от двама- трима съдружника, освободили служителите си поради невъзможност да заплащат труда им и съвместяващи по няколко длъжности за да могат да съществуват.Указание 24 -00-7/ 25.02.2010 на НАП година задължава всички вписани в регистрите управители на дружества да се осигуряват, като такива, без оглед на това дали съществува договор за възлагане на управление със съответния управител и дали е уговорено управителя да изпълнява функциите си без възнаграждение. Указанието изисква да се дължат и внасят вноски във фондовете на ДОО за недължими и неначислими доходи. Задължавате собствениците на еднолични дружества, управители сами на себе си и работещи в собственото си дружество да се осигуряват и внасят във фондовете на ДОО вноски едновременно по две основания - по договор за управление и контрол и като самоосигуряващи се лица.Указанието противоречи на Конституцията на Република България и на влезли в сила решения на Върховен административен съд третиращи материята.Укзание на НАП 24-00-7/25.02.2010 е абсолютно в синхрон с провежданата от вас политика на УНИЩОЖАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ПРЕДПРИЕМАЧЕСКИ ДУХ, която води до фалити на хиляди малки фирми и стотици хиляди безработни.Настояваме Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАП да бъде отменено ВЕДНАГА в противен случа ще излезем на протест на 15 март 2010 г..05.03.2010г.С уважение:Светлозар НиколовПредседателНАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС
Коментар
-
profusion написа:И не само... кой работодател ще продължи да плаща заплатата на свой работник, ако не може да си плати многократно увеличените осигуровки? Никой! Съответно работникът ще бъде съкратен!Тея не разбират ли, че унищожават бизнеса на ЕДИНСТВЕНИТЕ ХОРА ОСТАНАЛИ В ТАЗИ СТРАНА!Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Аз нямам нищо общо с този проблем - нито пряко, нито косвено, но не съм от хората, които само гледат докато гори къщата на съседа и категорично ще СЪМ на този протест, ако не се вземат мерки от смешния ни министър== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Интересно ми е, коя е причината семейното предприятие, наречено "квартална бакалия" да е ООД или ЕООД?Не е ли по логично да е ЕТ, а не "First Private Bakaliya Overseas Corporation Inc." ЕООДПредполагам, че причините ET да станат ООД или ЕООД са финансови изгоди. И ако тогава сте търсили по-изгодното икономическо решение, защо сега сте против държавата да се опитва да защити своите финансови интереси.Не казвам кой е крив и кой прав, просто питам защо "така" да може, а "иначе" да не може..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Окончателно!Светлозар Николов:Уважаеми колеги,Нека заедно да организираме обществен натиск за моментална отмяна на това Указание. Аз съм юрист с над седем години юридически стаж и икономист и съм се убедил, че по този начин се решават много бързо проблемите. Протеста ще го организираме, само от вас очакваме да ни потвърдите всички които ще присъствате със сигурност!На 15.03.2010 г. в гр.София, пред Министерството на финанситеначало на протеста 11 часа. Край 13 часа.Потвърдете в рубриката Събития!Благодаря ви!
Коментар
-
VFTI написа:Kuku написа:Не!ДУК не може да е на 4 часа.В ООД и двамата съдружници са с трудов договор на 4 часа
Alfa Romeo 155 1.8 8v MY Sport 95'
Alfa Romeo 155 T.SPARK 2.0 8V 92' & Браво 1.6 98'
Добло 02' 1.9 D- ех
Добло 06' 1.3 Mjet -ех
Коментар
-
Malone написа:Интересно ми е, коя е причината семейното предприятие, наречено "квартална бакалия" да е ООД или ЕООД?Не е ли по логично да е ЕТ, а не "First Private Bakaliya Overseas Corporation Inc." ЕООДПредполагам, че причините ET да станат ООД или ЕООД са финансови изгоди. И ако тогава сте търсили по-изгодното икономическо решение, защо сега сте против държавата да се опитва да защити своите финансови интереси.Не казвам кой е крив и кой прав, просто питам защо "така" да може, а "иначе" да не може.
Коментар
-
Като се точат да събират по два пъти осигуровка от 1 лице, дали ще са съгласни да му изплащат и по 2 пенсии като му дойде времето!?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар