Мой приятел работи в Гърция... След като там го осигуряваха - когат пърия път се върна с намерение да не ходи повече (след 2 години), е подписал декларация, че няма да ползва гръцка пенсия и са му върнали всички внесени от работодателя му осигуровки до стотинка. След това обаче размисли и пак замина, като вече се осигурява там за пенсия. Въпреки това, ако почине преди да се пенсионира, всички натрупани пари, барабар с лихвите ще ги изплатят на наследниците му.У нас ще ги изплатят на 20 мързеливи цигани, но не и на наследниците. За това говоря.Там осигуровките са лични, парите са си твои (у нас е подобно с допълнителното пенсионно осигуряване, но не и с основното). А у нас са просто още един данък.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Собственици на Е/ООД - Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАП?
Collapse
X
-
@Коцев: Ти наистина не разбираш за какво иде реч, нали? Хайде да ти го поясня ред по ред, че явно над 60 години като станат хората и е трудно да анализират:1. Аз СИ плащам редовно здравни и социални осигуровки върху ДОСЕГАШНИЯТ определен от ДЪРЖАВАТА минимум от (за тази година) 420лв. 2. Аз плащам редовно здравни и социални осигуровки върху реалната заплата на ВСИЧКИ мои служители, включая и заплатите им.3. Директорът на НАП изведнъж решава, че аз КАТО собственик, съдружник и управител в ООД трябва да се осигурявам и като управител - т.е. независимо, че аз НЕ получавам възнаграждение в ролята си на такъв - аз дължа СОЦИАЛНИ осигуровки ВТОРИ Път. 4. Ясна ли ти е думата ДВОЙНО осигуряване?5. Никакъв не ми е проблема да УВОЛНЯ служителите си, да обявя процедура по ФАЛИТ и да съдя НАП за всички материални и морални щети, които ми причинява нейния директор? 6. Наясно ли си, че предвид малоумното Указание - НАП ще загуби делото и всички разходи включая възстановяването на МОИТЕ пари ще бъде за сметка на държавата, а това в общия случай сме всички ние - данъкоплатците? 7. Наясно ли си, че с това малоумно Указание - една камара тарикати ще започнат да съдят НАП за надвзети осигуровки, пропуснати ползи и морални щети и ще искат ОВЪЗМЕЗДЯВАНЕ, което така или иначе ще бъде присъдено от съда, а тези ПАРИ пак излизат от и без това окъсания данъкоплатски джоб? Форумите са хубаво нещо, кръстени са на едни площади в РИМ, където всеки е можел да изкаже мнение, но това не е означавало, че всеко мнение е правилно или релевантно на обсъжданата тема. Още един път искам да НАПИША: Указание 24-00-7/25.02.2010 на Директора на НАП НЕ касае измамниците и големите "шефове", а засяга изцяло МАЛКИЯТ и Средният бизнес - малките Е/ООД-та, които се състоят от човек или два...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Immortal написа:Както знаете, съм вещо лице в съда. От миналата година, за да ти изплатят възнагражденията, трябва да имаш Булстат, т.е. да се регистрираш като самоосигуряващ се. Това автоматично означава, че дължиш осигуровки за осигурителния праг.Хубаво, само че от съда ти пускат по някоя и друга експертиза през 2-3 месеца, от които общата сума на възнагражденията през годината не могат да покрият задължителните вноски за осигуровки.Immortal написа:И donnna, не си прав за 100-те лева осигуровки. Да, плащаме по 100 лв (в края на годината доплащаме до пълния размер на доходите), но ги плащаме поне 35-40 години, а после взимаме пенсия по 5-6 години.Immortal написа:Без да влагам нищо лично в това, което ще напиша, искам да обърнете внимание, че всички писали в темата в защита на държавата са държавни служители. На заплата. Не виждам нито един човек (с изкл.на Коцев), който реално и наистина изкарва пари за държавата (т.е. създава БВП), да защитава това решение на НАП.jenshen73 написа:Още един път искам да НАПИША: Указание 24-00-7/25.02.2010 на Директора на НАП НЕ касае измамниците и големите "шефове", а засяга изцяло МАЛКИЯТ и Средният бизнес - малките Е/ООД-та, които се състоят от човек или два....:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:Е и?Какво ти е виновна държавата, че всеки втори е решил да става вещо лице и няма достатъчно работа за всички?Сменяш дейността, напъваш се и търсиш свободна ниша. Или се напъваш да докажеш, че си най добрия.Държавата тази работа няма как да я свърши вместо теб.Malone написа:Кое те кара да мислиш, че държавните служители не плащат, и то доста повече от 100 лева на месец на държавата? При същите условия и продължителност на живота.Malone написа:Това откъде ти дойде на ума?Кое те кара да мислиш, че само работата на "търговците" носи пари на държавата?И не защитаваме решението на НАП, а се питаме защо да е редно ЕТ да използват "удари под кръста" [от ЕТ към ЕООД за избягване на патентния данък и др.], а държавата да не може да принуди хитреца [в съвсем позитивен смисъл] да си плати спестения данък под друга форма.Убеди ме в това и ще те чакам пред вас, за да те взема и да сме на първия ред на протеста.
Коментар
-
@Malone: От 2005 година не плащам патентен данък, но плащам по-солен хонорар на счетоводителя си - воденето на фирма по ДДС струва доста повече от това на фирма по патент. Всъщност - регистрирайки се утре като ЕТ и веднага след това своеволно по ДДС - аз избягвам АВТОМАТИЧНО плащането на патент. Явно това ти е материя, която не владееш - регистрацията на Е/ООД не те спасява от патента, ако дейноста ти е такава. ДДС-то обаче - да.Всъщност като се замисля? За какво ми е това ДДС? И без това крайния клиент е все надупен - ще си пусна пак ЕТ-то, ще уволня персонала и ... майната му на Директора на НАП..., нали?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Malone написа:Кое те кара да мислиш, че държавните служители не плащат, и то доста повече от 100 лева на месец на държавата? При същите условия и продължителност на живота.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Дублиран пост, по моя вина..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Immortal написа:И сам да си вещо лице по тази специалност, и най-добрият да си - пак не излизат сметките.Immortal написа:Държавните служители НЕ ПЛАЩАТ нищо. Просто получават от държавата по-малко. Държавата им казва - заплатата ви е 500 лв, но ще взимате 400, щото 100 от тях ще остават в хазната.Immortal написа:Всеки, който регистрира ЕООД не е престъпник и не прави това с цел да укрива доходи, а за да работи.Immortal написа:Не виждам защо наричаш "хитрец" този, който яде баницата, а не този, който му я дава.А в личен план - явно не съм от "хитреците", щом още си стоя с ЕТ.trace написа:Я чети тука и се образовай малко. А най-добре спри да коментираш нещо от което очевидно не разбираши нямаш никаква идея за какво става въпрос. Явно няма и да разбереш, така че не се мъчи..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone, разликата между осигуровките на държавните служители и тези на "частниците" (обобщавам ЕТ, ЕООД, ООД) е следната:-ти - като държавен служител, като се хващаш на работа, не питаш колко ще ти е брутната заплата, а колко ще получаваш чисто. Парите, които държавата изобщо не ти дава, или, както ти предлагаш, да ти ги даде и после да ги върнеш са пари така или иначе вече влезли в бюджета.-частникът - парите, които внася в държавата, не са пари от държавата, а пари, които той е изкарал с труд, физически или умствен. И не ги е взел в общия случай от бюджета, а от друг такъв като него "частник". От същите тези негови пари идват и "платените" от теб осигуровки.Утре държавата, Malone, може да каже - я да вземем да удържим на Malone 2 пъти осигуровки - веднъж като служител на Митницата, и втори път като инженер (примерно). Дали ще ти хареса?
Коментар
-
Malone написа:Или според теб е по добре държавата да ми ги даде, а после аз да ги внеса пак там откъдето са дошли.Празни счетоводни обороти, от единия джоб в другия.Само че при мен няма начин да шмекерувам, не мислиш ли?Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Указанието си е указание, ама спора за какво е Който има ЕТ е супер.Който има ООД - може да мине метър.Който има ЕООД - клецане през двойния шев на дънките.Който има фирма и работи в нея на две длъжности - двоен секс.Ако това ще ви успокои - и пенсионер-управителите са на същото дередже.И да си спорите, и да не си спорите - тЕ тАва е....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар