Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Собственици на Е/ООД - Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАП?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Максуел, осра темата на колегата с глупостите си!

Коментар

Но да ме карат да плащам осигуровки ВЪРХУ ДОХОД КОЙТО НЕ СЪМ ПОЛУЧИЛ или да се осигурявам за всяка извършена дейност поотделно - СОЛ + управител, програмист, хигиенист, секретар, консуматор на въздух и т.н., ще ме извиняват много! По-голяма простотия не е раждана никога
      Що ми се струва ,че се пишат неща ей тъй да се нагнетявя обстановката . Откъде го измислихте че ще се плаща за всички тия длъжности ако се изпълняват от един човек ? Или така ни е изгодно . :D
      Фиат Панда 1.2 2006година
      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Аз пък ще копна един мой друг пост... Таа нали и аз съм адрешко и разбираш трябва да съм цял живот чирак иначе да го духам с моята тъпа фирма където едвам изкарва по 500-600лв....Ама някои хора грам не могат да мислят и само се бият в гърдите, а реално НЕ осъзнават че става въпрос за РЕКЕТ!!! .... Ама явно сте все баровци и не осъзнавате колкото хора ще пострадат от това решение за осигуровките и какво се цели....Ей ви два моя поста за размисъл пък който квото иска да си цвъка в тая тема и мисли...
        Колега,не се засягай но ако са проблем 400 лева за осигуровки наистина май този бизнес е на издихание и реално можеш да се ориентираш към работа за някой на хубава заплата.
        Отговор:
        Ааа не се обиждам...Ама ако мога да изкарам 600лв. от собствената си фирма, без да имам шеф на главата и без НЯКОЙ да ми мрънка, юрка, работното ми време да е когато аз реша и т.н. ЗАЩО НЕ- за мен пък са достатъчни!?!?? Ама не ще изкарам 600 пък от тях правитеслвото ще ми още 300лв.(в момента 100лв. си ги вземат та не ги слагам)....Еее не трябва да става... Или още по-хубаво изкарвам си едни 600лв. на месец от моята си дейност и бачкам при някой друг на твърдата заплата?!?! Или не всички трявба да изкарваме по 1000лв. месечно и да им давам 400лв. осигуровки че да ми останат 600?!? Аз ли съм най-глупавия?Ааа и нещо друго... ДАЙ МИ САМО ЕДИН човек който по ЧЕСТЕН начин с много малко лев е стигнал средната класа в България с частен бизнес и ОЩЕ ПЪРВИЯ месец е имал възможността да покрие 400лв. осигуровки...Щото аз познавам хора които са почнали малък бизнес и в момента са средна класа и живеят спокойно, ама почнаха с месечни разходи от по 40лв. за фирмата, а НЕ 400лв...Малко трудно ааа??Щото все си мисля, че бизнесмен не се става за 1 ден а трябва време... Тоест както пишеше и във вестника в момента убиват дребния бизнес...Отделно че както казах, ако за някои 500-600лв. са малка заплата то за много хора са един приличен доход и ако имат възможност да си ги изкарат и похарчат после в тая тъпа БГ икономика не виждам грам лошо...
        Иииииииииииии
        Кoлега а не смяташ ли, че липсата на възможности за развитие на малкия бизнес води само до монопол. А от там всички знаем какво следва... Защото аз примерно като съм си направил фирма не съм я направил с мисълта, че цял живот ще ми изкарва едни 600лв., а тя ще се развие разшири и ще стигне едни по-големи доходи, персонал и т.н..Сега се получава ситуацията, че тези които са направили нещо вече никой не може да ги догони...А другите с крадените пари изобщо не им дреме. И в един момент както казах имаме монопол и на всеки 2 месеца увеличение на тока...Другото е че от това не губя само аз моята фирма примерно, а и моя счетоводител губи клиент, заради което пък той уволнява някой от работниците си...Винаги съм гледал да си трая на тема политика, пристрастия и т.н. ама нещата започват яко да излизат от контрол.

Alfa Romeo 155 1.8 8v MY Sport 95'
        Alfa Romeo 155 T.SPARK 2.0 8V 92' & Браво 1.6 98'
        Добло 02' 1.9 D- ех
        Добло 06' 1.3 Mjet -ех

Коментар

kiro_of_the_day написа:
          maxuel82 написа:
          добре де никой не ми отговори аз като си плащам само здарвните осигуровки и не плащам социалните и не съм регистрирал фирмата ми в НАП какво ще стане ! Вече 16месеца съм така и нямам намерение да плащам излишните според мен социални осигуровки ? Фирмата ми е ЕООД и е само с един служител т.е. АЗ ???
          Рано или късно ще те спипат и ще си платиш всичко до стотинка с лихвите. За такива като теб трябва да има и наказателна отговорност.
          Ей това е един от големите проблеми. Не може наказанието да бъде плащане на дължимото. Ако не си си платил това, което дължиш, трябва да платиш тройно след като те хванат. А тук се получава "Що да плащам сега? Ще платя ако ме хванат, нали и без това няма да е повече."
          Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

http://www.odit.info/?s=3&c=3Има достатъчно четиво. Само за сведение - инициаторите за протеста, както и всичко около организацията е дело на счетоводителите.

Коментар

tomny написа:
              Максуел, осра темата на колегата с глупостите си!
              Да прав си ! ИЗВИНЯВАМ СЕ !!! Просто немога да си позволя да плащам такива осигуровки затова се ядосвам Ядосвам се и на хората които се примиряват и си мълчат ! ами ако това наистина стане и аз като изкарам 600-700лв и ще трябва да платя 350лв осигуровки къде отивам !!! Отивам за партони ка АК-47 и оттам ясно в София на едно място! Защото няма да имам друг избор !ей така стават лошите работи когато човек превърти ! Отново се извинявам на -jenshen73- повече няма да пиша !!!
              LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

Коментар

donnnaТи си много далече от истината , но от първото ти мнение се опитах даси държа езика зад зъбите , разбери неразумни юроде тебе щете захване колелото на втория оборот защото е неизбежно. Едва ли за някого е чудно. защо вече двадесет години нямаме пазач на казана
                FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
                FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
                FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
                HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS

Коментар

коцев написа:
                  Но да ме карат да плащам осигуровки ВЪРХУ ДОХОД КОЙТО НЕ СЪМ ПОЛУЧИЛ или да се осигурявам за всяка извършена дейност поотделно - СОЛ + управител, програмист, хигиенист, секретар, консуматор на въздух и т.н., ще ме извиняват много! По-голяма простотия не е раждана никога
                  Що ми се струва ,че се пишат неща ей тъй да се нагнетявя обстановката . Откъде го измислихте че ще се плаща за всички тия длъжности ако се изпълняват от един човек ? Или така ни е изгодно . :D
                  Не сме го измислили - намери указанието и го прочети. Указанието е името на темата. Ако си регистриран ЕООД и си единствен Управител и Служител - се осигуряваш веднъж като Управител по Договор за Управление и Контрол по минималната ставка за дейността на фирмата и веднъж като Самоосигуряващо Лице - това в общия случай е дължими осигуровки върху минимум (за търговска дейност) 1220лв/месец. Това на един частник са му минус 340лв. от бюджета. До сега управителите на малките Е/ООД-та бяха с договори за управление и контрол без заплащане, защото е мега тъпо едно ЕООД от един човек да е има и управител и служител и да си отчислява заплати и за двете. Понеже много хора на заплата не са наясно, ще дам пример - парите във една фирма идват от дейността и - от клиенти (частни лица и/или фирми). В тази куча криза - клиентите предпочитат да правят всичко друго, но не и да плащат. Ропота по темата е "Защо да се плащат данъци върху неполучени възнаграждения?"...?@maxuel82: От началото на 2010 без Указанието от 25.02.2010 твоите осигуровки са минимум 120лв/месец, дължими са, ако не се осигуряваш на друго място и не си подал декларация за което. След Указанието от 25.02.2010 ако фирмата ти се занимава основно с търговия (като 80% от фирмите в БГ) и е ЕООД - дължиш горе посочената от мен сума от 340лв./месец.
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

като ви стяга чепика - пререгистрирате се пак като ЕТ и готово... га ядохти кифтетата ни ривахти, нали???що да плащам данъци и осигуровки като мога да не плащам? аз тъй я разбирам вашата логика....
                    Fiat Punto 1.1-Синята птица
                    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
                      като ви стяга чепика - пререгистрирате се пак като ЕТ и готово... га ядохти кифтетата ни ривахти, нали???що да плащам данъци и осигуровки като мога да не плащам? аз тъй я разбирам вашата логика....
                      Не разбираш логиката пич, злобееш. Да не би да си останал безработен нещо??? Креативна критика приемам, но чиста злоба - не. Имам ЕТ и нищо не ми пречи да го "отворя". Данъчната тежест ще бъде пак същата, дори като се замисля - и по-малка. Все пак ще се осигурявам на длъжността на която го правя и сега, ще си плащам данъците на реалната печалба както го правя и сега и ще изравнявам в края на годината ако има какво - повярвай ми - от края на 2008ма година НЯМА нищо за изравняване.Темата не е "Дайте да се пререгистрираме като ЕТ", а е "Какво ще се прави с глупостите на НАП". И ако не си останал безработен - следващият път като шефа ти каже - "Отиди да свършиш работата на колегата си" му кажи - на шефа си де "Я си гледай работата, не ме осигуряваш и за тази дейност". Искам да видя още колко време ще си служител там...
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Предлагам ви да спрете. Не се ли разбра, че 2-3-ма в момента доволно протриват ръце и си викат - "Нахендриха ли ви го сега, а? Нека Ви е!". Това мислене ни е докарало положението, в което се намира страната. Мисленето на традиционните комплексари и злобари. Мисленето, заради което гърците ни наричат ТЪПИ ЗАДНИЦИ.

Коментар

Те гърците са цъфнали и завързали сега в момента. Ще им излезе и на тях през носа това дето го плюскаха гьотере толкова години . :D

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                            maxuel82 написа:
                            добре де никой не ми отговори аз като си плащам само здарвните осигуровки и не плащам социалните и не съм регистрирал фирмата ми в НАП какво ще стане ! Вече 16месеца съм така и нямам намерение да плащам излишните според мен социални осигуровки ? Фирмата ми е ЕООД и е само с един служител т.е. АЗ ???
                            Рано или късно ще те спипат и ще си платиш всичко до стотинка с лихвите. За такива като теб трябва да има и наказателна отговорност.
                            Не е съвсем така. За неплатени осигуровки има давност 5 год. След това ще вземат на магарето оная работа.Малко встрани от темата, но и не съвсем - друг подобен проблем:Както знаете, съм вещо лице в съда. От миналата година, за да ти изплатят възнагражденията, трябва да имаш Булстат, т.е. да се регистрираш като самоосигуряващ се. Това автоматично означава, че дължиш осигуровки за осигурителния праг.Хубаво, само че от съда ти пускат по някоя и друга експертиза през 2-3 месеца, от които общата сума на възнагражденията през годината не могат да покрият задължителните вноски за осигуровки.Не познавам колега - вещо лице, който да си плаща осигуровките...Аз засега минавам с Булстата на ЕТ-то, счетоводителката на съда много добре знае, че е незаконно, но си затваря очите. И donnna,‌ не си прав за 100-те лева осигуровки. Да, плащаме по 100 лв (в края на годината доплащаме до пълния размер на доходите), но ги плащаме поне 35-40 години, а после взимаме пенсия по 5-6 години. Средната продължителност на живота на мъжете в БГ е 69 години. При пенсионна възраст 65 год. - средният мъж пенсионер взима 4 години пенсия. Проста аритметика: 40 години по 100 лв по 12 месеца - 48000. Без да смятаме натрупаните лихви, би трябвало после да получаваме 4 години по 12000лв на година или по 1000 лв на месец пенсия. Знам, че не така се смята, но все пак е нещо показателно. Даваш 48000 лв през живота си на държавата, а после получаваш не повече от 1/3 от тях. Това НЕ Е осигурителна система, а ОБИР, и всеки, който се е докоснал до истинските осигурителни системи в Европа знае това.Едно време населението е "пъшкало" от турския данък десятък, според който били длъжни да дават 10% от всичко изкарано на Империята. А сега родната ни държава ни взима 70% от изкараните пари, и ние си траем. Че и някои я защитават.Без да влагам нищо лично в това, което ще напиша, искам да обърнете внимание, че всички писали в темата в защита на държавата са държавни служители. На заплата. Не виждам нито един човек (с изкл.на Коцев), който реално и наистина изкарва пари за държавата (т.е. създава БВП), да защитава това решение на НАП.

Коментар

Дидко , това че доста хора получават пенсиите малко години след пенсионирането защото отиват в отвъдното не значи че тия пари които през годините си ги внасял трябва да си ги получиш всичките . Ако е така то би следвало да се спре с тия вноски и който стане нетрудоспособен сам да си се оправя . Един пример.Какво да кажа аз като от 1967 година всяка година съм правил задължителните застраховки по колите си и за тия 40 години не съм вземал 1лв обещетение ?Значи съм спонсорирал такива дето си удрят колите по няколко пъти в годината . И не се сърдя . Такъв е закона . Та така е и с вноските за осигурителен стаж. Всички внасяме и едни ползват повече а други може и лев да не вземат.По вашата логика и аз така постъпих със съпругата през мътните времена на 1997 година и няколко години не я осигурявах . Обаче тая есен като навърши 60 години и подаде документите там си излезе черно на бяло ,че има пропуснати години и хоп пенсионираха я със 140лв .И тя така казваше преди 13 години че я достигнала 60 години я не по добре да си ги взима на ръка парите и така правихме .Сега си сърбаме попарата и не се сърдим на никого.С осигуровките и здравната вноска шега не бива .

Коментар

Ето една статийка по въпроса от в-к Седмична поща.http://store2.data.bg/trace/Pics/temp/ukaz24-00-7.jpg
                                Ex Fiat 126P
                                Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                                Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                                Alfa Romeo 147 1.6 TS
                                Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Working...
                                X