Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Собственици на Е/ООД - Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАП?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Собственици на Е/ООД - Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАП?

И какво мислите колеги по темата с новото Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАП???Това е поредното безумие на новото правителство оглавено от пожарникаря. Според това Указание, всички собственици на ЕООД/ООД, които са Управители на същите следва да се осигуряват и като такива. Духовете на живо и в Интернет са доста разбунени, а само в нашия форум - няма нищо
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Споко колега! :D Има решение на Върховния съд което категорично отхвърля тезата на НАП. Решението е много дълго за обяснение. Утре ако ти трябва ще ти дам номера на това решение да го изчетеш. И затова собствениците на ЕООД не са длъжни да се осигуряват по договора за управление и контрол който е написан при създаването му. Така че могат да се осигуряват и като самооусигоряващи се . :D

Коментар

Ами поредната грижа за частния бизнес! Yellow_Flash_Colorz_PDT_22 Няма значение, че си осигурен за всичко на друго основание - щом си
      ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Всичката информация е добре дошла в публичното пространство. Очаквам номера на нормативния докумен упоменат от колегата по-горе!
        Steliyan's Life!

Коментар

Явно всички във Фиат-Форум България сме толкова яко богати или работим за някой друг, че нямаме мнение за втората риза, която данъчните искат да ни вземат.
          Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
            Явно всички във Фиат-Форум България сме толкова яко богати или работим за някой друг, че нямаме мнение за втората риза, която данъчните искат да ни вземат.
            Нито едното, нито другото при мен. Аз съм ЕТ и засега не ме засяга.Иначе подкрепям справедливия ви гняв и подписвам петицията веднага!

Коментар

Какво да се коментира като всичко е трудно за разбиране . Слушах преди няколко дни единия Дамбовец който казваше, че печелбата за миналата година му е била 80 милиона лева .Хубаво , халал да са му . Обаче остава открит въпроса какви заплати са получавали работниците му и дали не са били осигурявани върху минималната работна заплата ? И ако е така не следва ли тоя милионер да потърка наровете в затвора няколко години заради укриване на доходи ??? Да имаш печалба от 80 милиона а в същото време работниците на Кримиковци да излизат на протести, че не са си получавали заплатите не е ли престъпление ? Тъй, че щом получаваш повече , ще плащаш и повече .Това се отнася и за футболистите . Като им пъкнаха заплатите по колко хиляди са, то нека си внесат и вноските както се полага. Те това е моя коментар.
              Фиат Панда 1.2 2006година
              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Той коментара ти никак не е лош, а и честно казано - нямам нищо против него. Но я си задай въпроса и от другата камбанария - съседната бакалия, семейство Х, които работят като ООД. Изкарват по около 1000-1500лв/месец печалба от която до сега са плащали осигуровки като самоосигуряващи се върху минимума от 420лв. Това прави средно 270лв/месец. Сега изведнъж единият от тях трябва да се осигурява двойно за същата дейност - като управител и като самоосигуряващ се - и това е все за една и съща дейност - бакалската... Та от тези 1000-1500лв. като извадиш 270лв./месец - е едно, но като изкараш 600лв. - става коренно различно, не мислиш ли???Иначе - никой не споменава Дамбовците-Мамбовците и разни подобни. Тази промяна (указание на директора на НАП) ще затрие дребния бизнес, който до сега е работил на ръба на оцеляването. Аз самият съм 100% склонен да отчтиам 100% от финансовият си оборот, а накрая на годината да си платя върху реалната печалба, а не върху "приравнителен" минимум. Ако съм изкарал 80 милиона - ще си платя 8 милиона корпоративен данък, ще се осигуря на максимума от 2000лв. Но какво да обяснявам - докато гледате в на съседа паничката - са ви взели и кръпките от задника....
                Steliyan's Life!

Коментар

Аз в темата за Бойко казах, че тепърва ще се нагледаме на небивалици.... а на вас не ви се вярваше Цитирам си мнението от друг форум, за да прочетат и тук колегите.ДА, възможно е да има управител на трудов договор с 4-часов работен ден.За съжаление това е вратичка САМО при ООД, защото при ЕООД управителя не може да сключва трудов договор сам със себе си и трябва да управлява посредством договор за управление и контрол.За хората, които ще попитат, как така можеш да склюваш договор за управление и контрол сам със себе си, а трудов договор не можеш - отговора е, че трудов договор се сключва по Кодекса на Труда (при ООД се прави между двамата управители, а при ЕООД управителя е само един), а договора за управление и контрол се сключва по Търговския Закон

Коментар

Аз имам фирма ама не съм подавал декларация в НАП и си перкам така без да плащам! "Да ме фанат за тръбътъ" Ходя си внасям само здравните осигуровки и за сега нямам проблем! Сам съм във фирмата нямам работници а и не виждам смисъл да плащам социални осигуровки на база 420 лв!
                    LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

Коментар

Т.е. ако има 2ма съдружници в ООД-то - могат да сключат ДУК с единия на 4 часа, а другия да е работник в криза пак на 4 часа?
                      Steliyan's Life!

Коментар

Не!ДУК не може да е на 4 часа.В ООД и двамата съдружници са с трудов договор на 4 часа

Коментар

В групата във Facebook вече тръгна приказка за организирането на протест. Инфо за събитието се надяваме да получим скоро. Линк към групата:http://www.facebook.com/group.php?gi...единете се!

Коментар

4o4kata написа:
                            Споко колега! :D Има решение на Върховния съд което категорично отхвърля тезата на НАП. Решението е много дълго за обяснение. Утре ако ти трябва ще ти дам номера на това решение да го изчетеш. И затова собствениците на ЕООД не са длъжни да се осигуряват по договора за управление и контрол който е написан при създаването му. Така че могат да се осигуряват и като самооусигоряващи се . :D
                            дай да го видим това решение!
                            В сервиза съм!

Коментар

Kuku написа:
                              Не!ДУК не може да е на 4 часа.В ООД и двамата съдружници са с трудов договор на 4 часа
                              При 2ма човека в ООД...Управител и съдружникСъдружника длъжен ли е да се осигурява изобщо, при положение че работи на 8 часов трудов договор към друга фирма. Или с тази промяна вече и той е длъжен и как точно ще стане, при положение че той работи към друга фирма и реално към ООД-то има задължението да внесе капитал и да получи дивиденти от дейноста на фирмата?""НАП търси всякакви възможности за набавяне на пари за бюджета и някой висш държавен чиновник се е сетил, че съдружниците в ООД могат да бъдат притиснати да внасят още повече осигуровки"

Alfa Romeo 155 1.8 8v MY Sport 95'
                              Alfa Romeo 155 T.SPARK 2.0 8V 92' & Браво 1.6 98'
                              Добло 02' 1.9 D- ех
                              Добло 06' 1.3 Mjet -ех

Коментар

Working...
                              X