Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моля за съвет относно плъзгаща дограма.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

van_dal написа:
    Такъв вид врата се прави с механизъм тип SKB на български фолксваген, като цяло изработката на профила не е различна от един обикновен прозорец, разликата идва в обкова, който при СКБ обхваща цялото крило и има заключване от всяка една страна, следователно има максимално добро уплътняване. Мога да ти препоръчам обков единствено МАКО-Австрия, защото това предлагам и в интерес на истината е най-добрия на нашия пазар, друго добро е РОТО и Сегения, но сегенията е много относителна като качество, откакто почнаха производство в Турция. Не знам дали си запознат с цените, може и да не те бъркат парите, но обкова излиза около 600лв. като дограмаджията е много вероятно да те натовари още, а самата дограма си е колкото би излязло и едноосно отваряне. Имаме много продадени такива механизми и до сега проблем при каретките(лагерите за плъзгането) не е имало, така че за домашна употреба не се притеснявай ще ти работят чинно. Ако те интересува още питай!
    Благодаря ти колега. Би ли ми казал + и - на тази система. Изхождайки чисто технически. Имаш ли идея коя фирма в Бургас би ми свършила работа. Що се касае за цената: Не съм очаквал да е евтина. Светлия ми отвор е 210 х 220 см. В главата ми се върти хилядарка. Можеш ли все пак да ми кажеш ориентировъчна цена за да съм подкован при оферирането. Благодаря ти предварително.
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Ами честно казано ние не сме производител на дограма, но мога да проверя за ВТ колко би излязла такава поръчка. Като цяло ти казвам, това е много добър вариант за отваряне на една врата, защото няма да ти пречи, дръпва се леко напред и се плъзга настрани, е това е неудобното, че пък ти остава фиксирана другата половина, но пък има кипване(падане на крилото по вертикала) което е много удобно за проветряване. Утре ще звънна на колегите в Бургас и ще питам да ми препоръчат някоя фирма там, защото не съм запознат с пазара в Бургас, но предполагам ще мога да те ориентирам за нещо добро след като приказвам с тях
      --Старата ръжда любов не хваща!--
      156 sportwagon 1,9 jtd 115
      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

ntodorov написа:
        van_dal написа:
        Такъв вид врата се прави с механизъм тип SKB на български фолксваген, като цяло изработката на профила не е различна от един обикновен прозорец, разликата идва в обкова, който при СКБ обхваща цялото крило и има заключване от всяка една страна, следователно има максимално добро уплътняване. Мога да ти препоръчам обков единствено МАКО-Австрия, защото това предлагам и в интерес на истината е най-добрия на нашия пазар, друго добро е РОТО и Сегения, но сегенията е много относителна като качество, откакто почнаха производство в Турция. Не знам дали си запознат с цените, може и да не те бъркат парите, но обкова излиза около 600лв. като дограмаджията е много вероятно да те натовари още, а самата дограма си е колкото би излязло и едноосно отваряне. Имаме много продадени такива механизми и до сега проблем при каретките(лагерите за плъзгането) не е имало, така че за домашна употреба не се притеснявай ще ти работят чинно. Ако те интересува още питай!
        Благодаря ти колега. Би ли ми казал + и - на тази система. Изхождайки чисто технически. Имаш ли идея коя фирма в Бургас би ми свършила работа. Що се касае за цената: Не съм очаквал да е евтина. Светлия ми отвор е 210 х 220 см. В главата ми се върти хилядарка. Можеш ли все пак да ми кажеш ориентировъчна цена за да съм подкован при оферирането. Благодаря ти предварително.
        Приготви си повече от хилядарка(дограма+обков).До преди година се занимавах с дограма и тогава цените на такъв обков бяха над 500лв в зависимост от размера.Ако искаш ще те упътя къде в Бургас може да питаш за цена на самият обков,ще ти даде насока за цялостната цена.Ще ти пратя инфото на ЛС.
        FIAT FORUM BULGARIA
        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

van_dal написа:
          Абе колега добре, че продаваш Мако ... нищо лошо не казвам, щото и аз в нас съм с мако, ама ... за Сигения в мое присъствие нищо да не чувам ! За хората буквално измислили всички новости в обкова ... не разрешавам
          Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Ichkin написа:
            Абе колега добре, че продаваш Мако ... нищо лошо не казвам, щото и аз в нас съм с мако, ама ... за Сигения в мое присъствие нищо да не чувам ! За хората буквално измислили всички новости в обкова ... не разрешавам
            Като цяло обкова, който се произвежда в момента в германия няма нищо общо на вид с този тук, както и ГУ, дори и Мако са с нов вид и различни системи, старите които се продават у нас в Западна Европа не се предлагат. Като цяло обкова на Сегения е много хубав, но този в Германия.

Коментар

Колеги,нека да не отварям нова тема,но искам да попитам за мнението ви относно Алуминиевите профили с термомост. Не е ли по-добър вариант,отколкото пластмаса? Един приятел работещ във фирма за дограма ме наплаши за изкривени дограми от неправилен монтаж (лятно време изложени на слънце пластмасата се измятала)
              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Каквото и да се прави алуминия си е студен профил, а хубавите системи са скъпи, излиза почти двойно да си направиш алуминиева дограма с хубав термомост и с хубав обков. ПВЦ профилите си се влиаят от температурите спор няма, през лятото се раздуват, по-скъпите профили от Германия са по-устойчиви съответно. Има голямо значение как се монтират ПВЦ дограмите, защото са си по-меки от алуминия и се влиаят на раздуването на пяната, на свиването на винтовете и т.н.

Коментар

И двата вида дограма (ПВЦ И АЛ) се раздуват от топлото,за това им се правят вентилационни отвори които да намаляват раздуването.За три години опит в производството на дограма съм се убедил че всичко е въпрос на качествена изработка и монтаж,виждал съм качествени профили съсипани от неправилен монтаж и не добре монтиран обков.То не са провисвания,то не са чукания в насрещниците,то не са спестявания на 2-3 лева за една осигурителка за комбинирано отваряне......Ей това на снимката колко от вас го имат монтирано на комбинирано отваряне?
                  FIAT FORUM BULGARIA
                  Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Working...
                  X