Колеги интересува ме някой има ли идея удачни ли са тези врати със системи тип плъзгане. Ще монтирам у дома като преход от хола към терасата. Съпругата ми ги е виждала в някакъв хотел, но не може да ми обясни в подробности. Има ли някой монтирана такава дограма. Моля да споделитеПС: Знаех си, че пак Фолксваген ще е замесен: Ето за какво иде речhttp://www.rollplast.com/read.php?cCat=1_38&id=88Смятам да ползвам евентуално услугите на същата фирма. Насочете ме в правилния път. :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моля за съвет относно плъзгаща дограма.
Collapse
X
-
Дам ... както някои вече знаят ... с т’ва се занимавах последно и ... Като влезе Трокала в България, бях първият скептик за него - но и първият, който си сложи в къщи да я тества Моя съвет е - накарай ги да ти я направят, но си намери друг да монтира ... поне в София момчетата на Ролпласт са ... неадекватници ... Може да си намериш и фирма, която предлага Трокал ... друга фирма ... Тъй като само Светлин вкарва трокал в България, значи, че те ще са направили дограмата ... а ще ти я монтират пичовете от другата фирма ... Поне за софия ... изработката им е много доволна ... за парите, за които го правят просто са пушка ... има тук-таме малки издънки, ама винаги се случва ... За Бургас не мога да знам със сигурност ... моя съвет остава да не им ползваш монтажа ...Fiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
-
Re: Моля за съвет относно плъзгаща дограма.
ntodorov написа:Колеги интересува ме някой има ли идея удачни ли са тези врати със системи тип плъзгане. Ще монтирам у дома като преход от хола към терасата. Съпругата ми ги е виждала в някакъв хотел, но не може да ми обясни в подробности. Има ли някой монтирана такава дограма. Моля да споделитеПС: Знаех си, че пак Фолксваген ще е замесен: Ето за какво иде речhttp://www.rollplast.com/read.php?cCat=1_38&id=88Смятам да ползвам евентуално услугите на същата фирма. Насочете ме в правилния път. :DAктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Интересува ме дали са надеждни и дали уплътняват добре. Доколкото разбирам- те са двупозиционни и всяка позиция изпълнява отделни функции - плъзгане и затваряне с уплътняване. Мога ли да се доверя на такъв тип врата, като преходна с външните атмосферни условия.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov,спокойно можеш да се довериш на вратите тип Фолксваген,уплътняват перфектно.Кофти варианта за преходна врата с външни атмосферни условия е алуминиево плъзгане.Там уплътнението е трагично.Профила Трокал е добър,но разгледай и оферти със Саламандър и Алфакан.Също много добри профили.Също така се поинтересувай с какъв обков ще бъде прозореца ти.С кофти обков качествения профил се обезмисля ...и послушай Ичкин за монтажа от друга фирмаFiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!
Коментар
-
ogi28b написа:Една жена на пазара я чух да казва, че е чула по радиото, че тези врати нямат добро уплътнение. Ама не знам дали е вярно. Ако терасата ти не е "усвоена", а жената е била права - едва ли е най-доброто решение да е плъзгаща врата.A17DTС/S
Коментар
-
Аз от дограма не разбирам много,но знам едно от опита си с пвц-та и алуминки... Като слагаш дограма,кажи им на ония специално в долния ляв или десен ъгъл да ти оставят една малка тръбичка с диаметър не повече от дебелината на палец,защото ничие жилище не е проектирано в крак с новите технолии и все някога ще се наложи да се прекара кабел! Ако сега си мислиш ,че е излишно,просто ме послушай и го направи,защото след време ще ти дойде нещо на ум и ще трябва да дупчиш я стената,я дограмата.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa написа:Аз от дограма не разбирам много,но знам едно от опита си с пвц-та и алуминки... Като слагаш дограма,кажи им на ония специално в долния ляв или десен ъгъл да ти оставят една малка тръбичка с диаметър не повече от дебелината на палец,защото ничие жилище не е проектирано в крак с новите технолии и все някога ще се наложи да се прекара кабел! Ако сега си мислиш ,че е излишно,просто ме послушай и го направи,защото след време ще ти дойде нещо на ум и ще трябва да дупчиш я стената,я дограмата.Fiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
Не, Ichkin нищо излишно не казваш. Събирам всякакви мнения. Доколкото разбирам и ти имаш такъв тип плъзгащо-отваряема (бля-бля) врата и си доволен. Не разбирам и не съм в час с дограмите и качеството им. Нищо не ми говорят марките дограми. Жилището си го купих с дограма на, която не знам името, но съм доволен. За съжаление в манталитета ни е да доизкусуряваме нещо и аз не правя изключение...Казвате - да купувам Фолксваген ? :D ПС: Чакам още мнения. Не си мислете, че са спам. Всичко ми е полезно.A17DTС/S
Коментар
-
Според мен за употреба в домашни условия този тип врата е много добър вариант. Моите кумци имат такава у тях. Прегражда кухнята и трапезарията. Доста пести място и много добре изглежда. От друга страна и бакалията до нас е с плъзгаща се врата и е една мъка отварянето. Имам чувството, че ще падне някой път. Преди едвам се и плъзгаше, но явно й смениха ролките. Сега само скрибуца. Но там има фактори като отваряне по няколкостотин пъти на ден, вода, пясък и мърсотия. Тези фактори нямат такава тежест за употреба в дома.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
Колеги, вече ме интересува някой който е боравил с такава врата. Аз даже не съм я виждал. Жена ми мрънка за такъв тип отваряне и ме е убедила, че е нещо практично. Нейните наблюдения са от хотел в Албена. Има ли някой идея на какъв принцип е. За незнаещите ( като мен ) ще уточня, че това не е обикновена плъзгаща дограма ( такива имам бол в къщи ), това е дограма, която има уплътнителните качества на затварящата се врата и функционалността на плъзгащата дограма. Пак по думите на жена ми: Абориген - не можел да я отвори без наръчник :D . Тоест тя била двупозиционна:Вратата се издърпвала и чак тогава се приплъзвала в желаната посока, имала и механизъм за уплътняване към дограмата. Това са по женските обяснения. И ме навиват за у дома, като преходна врата с атмосферните условия на терасата ми. Аз се навивам заради голямата отваряема площ. Някой има ли преки наблюдения за Фолксвагена ?A17DTС/S
Коментар
-
Такъв вид врата се прави с механизъм тип SKB на български фолксваген, като цяло изработката на профила не е различна от един обикновен прозорец, разликата идва в обкова, който при СКБ обхваща цялото крило и има заключване от всяка една страна, следователно има максимално добро уплътняване. Мога да ти препоръчам обков единствено МАКО-Австрия, защото това предлагам и в интерес на истината е най-добрия на нашия пазар, друго добро е РОТО и Сегения, но сегенията е много относителна като качество, откакто почнаха производство в Турция. Не знам дали си запознат с цените, може и да не те бъркат парите, но обкова излиза около 600лв. като дограмаджията е много вероятно да те натовари още, а самата дограма си е колкото би излязло и едноосно отваряне. Имаме много продадени такива механизми и до сега проблем при каретките(лагерите за плъзгането) не е имало, така че за домашна употреба не се притеснявай ще ти работят чинно. Ако те интересува още питай!--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар