Някой знае ли нещо по въпроса с глобите(актове) за паркиране в тревна площ.Пише в наредбата глоба до 500лв. Беше оставена бележка на предното стъкло за глоба, която ако не се плати в срок следва акт 500 лв. Сега дойде препоръчано писмо за акт от "Столичен инспекторат"- трябва да се вземе наказателното постановление в 7-дневен срок. Какво може да се направи в случая, ако се обжалва може ли да се намали нещо глобата? Някой ако е патил нека сподели ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Паркиране в тревна площ...
Collapse
X
-
jordan85 написа:Обжалвай НП, така поне ще ти намалят глобата на минималното, да кажем ако глобата е от 100-500лв и те ти треснат глоба 500 като обжалваш може и на 100 да я смъкнешA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:...в Бургас акта е около 300 лв. за паркиране в зелени площи.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Vladim написа:Чак пък 500лв... едва ли. Отивай да си взимаш постановлението и плащай на време.Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
-
Повдигам темата, тъй като и аз съм получил "честитка"(констативен протокол под чистачките). Не оспорвам, че съм спрял неправилно(върху зелана площ). Въпроса ми е колко е глобата, ако отида в тридневия срок? Има написан адрес, но не и телефон. През гоогле намерих телефона, но разбира се не е правилния. Прехвърлиха ме към друг, на който пък никой не вдига. Идеи?
Коментар
-
vital написа:Повдигам темата, тъй като и аз съм получил "честитка". Не оспорвам, че съм спрял неправилно(върху зелана площ). Въпроса ми е колко е глобата, ако отида в тридневия срок? Има написан адрес, но не и телефон. През гоогле намерих телефона, но разбира се не е правилния. Прехвърлиха ме към друг, на който пък никой не вдига. Идеи?Lancia Delta 1.6 i.e.
Коментар
-
Не се изразих правилно(ще се поправя по-горе). Имам констативен протокол под чистачките. Мисля, че се ориентирах в раздела санкции на Наредбата: http://www.sofiacouncil.bg/?page=ordinance&id=55На пръв поглед ще ми вземат до 50лв, което е доста успокоително на фона 500лв.
Коментар
-
Като отидеш ще ти напишат Акт. Така че ... помисли.Акта се съставя в присъствието на нарушителя.Когато нарушителят е известен, но не може да се намери или след покана не се яви за съставяне на акта, актът се съставя и в негово отсъствие.Но АКО Е ИЗВЕСТЕН. А в случая не е.Не е законосъобразно да съставят акт на собственика на автомобила по регистрация, защото нямат доказателства, че точно той е управлявал и паркирал превозното средство. Нарушител е този, който е паркирал, а не превозното средство или по подразбиране собственика.Доколкото разбрах ти не си бил там в момента на съставяне на констативния протокол, такъв не ти е връчен лично.Отидеш ли, няма после какво да обжалваш, ти си нарушителя щом си прибрал и прочел констативния протокол. Или ще те принудят да обясняваш кой точно е управлявал превозното средство по това време. Ако не отидеш, оставяш ги без доказан нарушител.Не знам дали си струва за 50 лева, малко объркано го написах, но помисли.Акта, ако ти го напишат така, ще падне в съда веднага, но все си е главоболие, губене на време..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Докато четях, ми хрумна мисълта - какво ли ще стане, ако всеки път човек като паркира по този начин (на забранено място), си сваля регистрационните номера? Предният излиза за секунди, задният също, ако е махната пломбата или е направена на винтче (не е трудно да се направи).На кого ще напишат глобата?!?Знам че е незаконно, ама е незаконно и да се спира в градинките
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар