Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кривили ли сте джанта/Пукали гума скоро?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

А ударен картер брои ли се.На един мост на подбалканския път близо до Гурково
    ланчия либра 2.4 jtd 150к 2005 г--учебна

Коментар

Два пъти съм кривил джанта и един път съм пукал гума.
      Уважавам тези,които ме уважават!
      Clube do Marea!

Коментар

donnna написа:
        в този ред на мисли - някой скоро изправял ли е метална джанта и колко му е струвало удоволствието...че на моите летни гуми едната джанта е крива точно от дупка през миналият октомври...
        Зависи как е ударена, но общо взето се изправя с два чука - единия се подлага на кривото място и с другия се удря отгоре.
        Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

А машинното е 10тина 15 лева ...
          Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

ogi28b написа:
            Не го приемайте като заяждане, но един лек въпрос имам: Ако на мястото на дупката в която спукахте джанта или сте изкривили гума, стоеше ДЕТЕ ?!
            Отговора е лек и бърз, колега, ела да караш из Варна в дъжд и ще ти стане ясно защо съм с 2 гуми с балони, а съм изправял всички джанти с чука.
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

тези последните дни уцелих много дупки с това продължително валене и днес резултата беше на яве 1 крива джанта и 2 разбити гуми добре че идва пролет махнах зимните гуми яд ме е зимни гуми за 3 месеца и край с тях съсипах ги
              Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
              FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

vaskoni_1980 написа:
                тези последните дни уцелих много дупки с това продължително валене и днес резултата беше на яве 1 крива джанта и 2 разбити гуми добре че идва пролет махнах зимните гуми яд ме е зимни гуми за 3 месеца и край с тях съсипах ги
                Майстор си за тва.А инъче наистина си има доста хубави дупчици към 10-тина санта дълбоки и метър някъде широки.
                FIAT BRAVO 1.6
                FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Проклехте ме, нали ?! Тази вечер така хубаво налетях в една огромна дупка, че все още не ми е много ясно как точно се разминах с нищо. Хем знаех че някъде там има дупка, и все пак не можах да я избегна ! Карах с максималната разрешена за пътя скорост - 50 км/ч. В момента в който я видях, а бях достатъчно далече - натиснах спирачки, но хлъзгавият път не ми позволи да спра навреме ! В случая вината беше 100 % моя ! Карах с по-висока скорост, от тази, която ми позволява безопасно спиране. Ако там имаше дете - щях да го блъсна! Ако имаше бетонен стълб - щях да го блъсна ! Така че приказвайте си каквото искате - за спукана гума и крива джанта вината е не 100, а 200 % на шофьора, че кара с несъобразена с условията скорост. Както и аз тази вечер.Тази дупка ми послужи като урок, и малко след това успях да заобиколя няколко други, защото вече карах по-бавничко. Айде със здраве, и по-внимателно !

Коментар

Вината не е 100% на шофьора и никой не може да ме убеди в това. Личен пример 1: В едната посока на кварталната уличка пред блока има толкова много дупки, че избягването им е невъзможно. Лошото е, че размера и дълбочината им непрекъснато се увеличават. Една дъждовна сутрин излизам с Бравото и решавам все пак да мина оттам защото иначе е много обиколно и ще закъснея. Минавам с 2-3 км/ч на полусъединител и това което се чу бе "хррррруууууп" и дотам. Колата легна на предната броня. Напред очевидно не можеше, затова леко задна и се измъкнах пак със познатия звук "хррррууууп". Няколко дни по-късно, забелязах, че на единия камък в дупката имаше различни цветове боя - жълта, синя (вероятно моята) и други багри от дъгата. Е аз ли съм виновен за това?! Личен пример 2: Качвам се по планински път Банско-х. Вихрен. Тесен с кръпки, голям наклон и завои често над 90 градуса. Поведението ми е следното: плътно в дясно до банкета на завоите, като поддържам достатъчна скорост (около 30 км/ч на втора предавка), че да не спра и да закъсам на песачливият път (пясъка е останал от зимата). В стърмно изкачване на завой виждам, че отгоре идва Камаз, от строежите на пистите!. В първия момент преценявам, че ще се разминем безопасно, но се оказва, че моето платно има ОГРОМНА дупка в която се стоварвам със страшна сила, защото очевидно не е разумно да вляза срещу Камаза. Е пак ли аз съм виновен?! Плащам си данъци, винетка и застраховки - искам качествена услуга, т.е. здрави пътища. Не е нормално 60% от вниманието ми при шофиране да е ангажирано със следене на настилката за неравности, пропадания и дупки, вместо да следя по-внимателно пътната обстановка (движение, знаци, маркировка и др.).
                    Fiat Bravo TD 100, 1998 г.
                    Ауди 80 1.6, 101 кс, 1994 г.

Коментар

Аз съм кривил джанти и то не веднъж. Гума не съм пукал, но когато джаснеш джантата и борда, от двете и страни се огъне...все едно си спукал гумата, щото си издиша от там.И не съм съгласен с ogi28b, просто защото дупките са доста по-незабележими, а и нямат "работа" по пътищата за разлика от децата. Примерно на магистрала с каква скорост трябва да се движим , ако има дупки, а те дефакто са там.Има и нещо друго: какво означава да се съобразим с пътната обстановка, пътя и така нататък? Някой знае ли какво означава "пътна настилка",защото надали някъде присъства в описанието, обстоятелството "дупки".
                      Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                      Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                      http://www.keepfighting.ms

Коментар

ogi28b написа:
                        Проклехте ме, нали ?! Тази вечер така хубаво налетях в една огромна дупка, че все още не ми е много ясно как точно се разминах с нищо. Хем знаех че някъде там има дупка, и все пак не можах да я избегна ! Карах с максималната разрешена за пътя скорост - 50 км/ч. В момента в който я видях, а бях достатъчно далече - натиснах спирачки, но хлъзгавият път не ми позволи да спра навреме ! В случая вината беше 100 % моя ! Карах с по-висока скорост, от тази, която ми позволява безопасно спиране. Ако там имаше дете - щях да го блъсна! Ако имаше бетонен стълб - щях да го блъсна ! Така че приказвайте си каквото искате - за спукана гума и крива джанта вината е не 100, а 200 % на шофьора, че кара с несъобразена с условията скорост. Както и аз тази вечер.Тази дупка ми послужи като урок, и малко след това успях да заобиколя няколко други, защото вече карах по-бавничко. Айде със здраве, и по-внимателно !
                        Оги,ти си знаел за дупката и си карал с разрешената скорост и съзнаваш че вината е твоя.А тези които не знаят за нея и се движат с разрешената скорост?И аз се нацелих в една дупка на 2 март,костваше ми изкривена джанта, счупен тас, 17 лева за изправяне и провалена вечер.Добре че не пукнах страничният борд на новата ми гума за 100 лева.И всичко това става при движение с 30-40 км.Ама сигурно аз съм си виновен.Кой ми е крив че имало дупка на пътя.
                        FIAT FORUM BULGARIA
                        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Аз пък снощи паркирам и изведнъж едната гума хлътна в дупка. Оказа се, че е потънала поне 20 см в дупка, покрита със сняг и няма излизане. Въртях се, мотах се и викнах приятел да ме дръпне, защото излизането беше невъзможно. След като ме издърпа се оказа, че дупката е отводнителна шахта с липсващ капак. Стъпих да проверя дълбочината и потънах до средата на бедрото, без да усетя дъно. Добре, че бях с опела, който е с 15"-ки, и гумата е заклинила на входа на шахтата, защото 13"ките на Фиата щяха да си потънат, докато картера опре. Късмет
                          преди - TIPO
                          сега - VOLVO XC60

Коментар

Аз гума от дупка един път съм пукал, добре че беше на 100 метра пред нас. Ама джантите... скоро не съм ги изправял (можеби от около 3 месеца). Не че не са криви отдавна вече, ама нямя смисъл. Ще почакам да пооправят дупките малко поне или ако преди това не се наложи да се ходи на извънградско. Грешни пари са това по тея дупки, днеска и изправиш, утре пак на зарчета...

Коментар

ogi28b написа:
                              Ти да не си от ония общинари,дето парите от данъците си ги прибират в джобовете??? Щото не спря да говориш,как само шофьора е виновен.Да те питам обаче нещо,на тия дупки там ли им е мястото? Ня пътя вероятно трябва да има безброй дупки според теб и това е НОРМАЛНО...замисли преди да ставаш смешен в очите на останалите,моля те! Ти дори в умопомрачението си,бясно следвайки една кривоизмислена своя теория,не усети какво си изстрелял в тоя си пост...
                              Ако имаше бетонен стълб - щях да го блъсна
                              вероятно и на бетонния стълб там му е мястото по средата на улицата? Моля те,стига вече с тия комизми. ДУПКИ ПО ПЪТИщАТА НЕ ТРЯБВА ДА ИМА...А да и стиога вече с тая измишльотина на КАТ "несъобразена скорост" !!! Няма такова понятие в закона. То според теб и кат излиза,че ние обикновените шофьори(не безгрешните като пътните полицаи и теб) трябва да се съобразяваме и с постоянно излизащите дупки по улиците,вместо общината да се захване да ги запълни Шокиран съм как може някой да мисли така. Отговори ми само на един въпрос,останалите ти коментари няма да ги чета ТАМ ЛИ ИМ, Е МЯСТОТО НА ДУПКИТЕ???
                              ex.Мареа ТД100

Коментар

krasio_79bs написа:
                                И аз се нацелих в една дупка на 2 март,костваше ми изкривена джанта, счупен тас, 17 лева за изправяне и провалена вечер.Добре че не пукнах страничният борд на новата ми гума за 100 лева.И всичко това става при движение с 30-40 км.Ама сигурно аз съм си виновен.Кой ми е крив че имало дупка на пътя.
                                Задавам много точен, ясен и конкретен въпрос, и ще помоля за също толкова точен и ясен отговор:Защо не спря преди да нацелиш дупката ?

Коментар

Working...
                                X