Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кривили ли сте джанта/Пукали гума скоро?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Каква беше причината да минеш през дупката ?

Коментар

Есента спуках гума в една от пресечките на "Илиенско шосе". За да стигнеш до голяма част от фирмичките в района трябва да минеш по офроуйд трасета. Та в една такава малка уличка криволичейки с пълен ляв до пълен десен ( с не повече от 10км/ч) съм минал върху дъскичка с два пирона и единия попадна в моята предна дясна гума.
      Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

За скромните ми 2г. шьофьорски стаж и 50х.км. не бях пукал гума,нито бях изкревял джанта.Но преди два дни сцепих едната (задна лява) гума.Незнам дали е крива джантата,но ми стига че гумата беше нова лятна (около20жил.км.) и сега ми се налага за лятото да си купя не две нови а четири.А си имам и винетка,и гражданска,и данъка на колата е платен,и всичко друго което си дължа на държавата.А тя кога ще даде на нас това за което си плащаме?ПС: Не съм карал с несъобразена скорост!

Fiat Brava SX 1.4 12V 1997

Коментар

Аз за това си купувам гуми само втора употреба да не ме е яд след това. Като се има предвид района, в който живея тук след всеки сняг или дъжд се отварят огромни кратери. Колкото и да внимавам все се случава да уцеля някой.
          Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

mitenceto89 написа:
            ПС: Не съм карал с несъобразена скорост!
            Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Според мен логиката на Оги е кристално ясна - има участък с дупки - ако трябва, караш и с 2 км/ч, за да го преминеш безопасно за теб и колата. Минаваш през дупка, защото не си я видял - карал си с несъобразена скорост. Дали трябва да има дупка на това място, или по-вероятно да не трябва да има, е вече съвсем друг въпрос - изначалното положение е съобразената скорост.
              Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

sugarboy написа:
                Според мен логиката на Оги е кристално ясна - има участък с дупки - ако трябва, караш и с 2 км/ч, за да го преминеш безопасно за теб и колата. Минаваш през дупка, защото не си я видял - карал си с несъобразена скорост. Дали трябва да има дупка на това място, или по-вероятно да не трябва да има, е вече съвсем друг въпрос - изначалното положение е съобразената скорост.
                я колега по твойта логика за колко време трябва да мина МАГИСТРАЛАТА в посока Варна от нови пазар до след девня по твойте разбирания пътя е около 35 километра .И ако не си минавал от там мини ама внимавай да не пръснеш няколко гуми

Коментар

lubomm написа:
                  sugarboy написа:
                  я колега по твойта логика за колко време трябва да мина МАГИСТРАЛАТА в посока Варна от нови пазар до след девня по твойте разбирания пътя е около 35 километра .И ако не си минавал от там мини ама внимавай да не пръснеш няколко гуми
                  Що, във Варна с хронометър ли те чакат и ако не стигнеш за 15 минути, ще те глобят ли? Естествено, че ще минеш със съобразена скорост с нагънатата настилка - никой не те кара да минаваш със 150, примерно. Последно минавах оттам миналата година лятото. Наистина, неприятно е, ама това е реалността и ние трябва да се съобразяваме с нея, щото тя не може с нас.

Коментар

sugarboy написа:
                    lubomm написа:
                    sugarboy написа:
                    Що, във Варна с хронометър ли те чакат и ако не стигнеш за 15 минути, ще те глобят ли? Естествено, че ще минеш със съобразена скорост с нагънатата настилка - никой не те кара да минаваш със 150, примерно. Последно минавах оттам миналата година лятото. Наистина, неприятно е, ама това е реалността и ние трябва да се съобразяваме с нея, щото тя не може с нас.
                    Защо да не вървим пеш или да си купим каруци, като пътищата ни са такива? За кой ли път вече-цената на винетката и данъците към Общината ми дават право да искам пътят по който карам да позволява да се движа с максимално разрешената скорост /нали институциите определят ограниченията/, да стигна цял и без щети и то не за време "един ден път с камили". Изначалният въпрос е - пътищата да отговарят на спецификацията си, а не да се обвиняваме по между си със смирението на обречени.

Коментар

sugarboy написа:
                      lubomm написа:
                      sugarboy написа:
                      Аз колега минавам всеки ден оттам и да ти кажа че всеки ден е различен се по големи ями има даже вчера видях от едната дупчица три гръмнали гуми на три различни коли е слава богу аз не съм гръмнал ама и тази яма до вчера се минаваше а днес вече на първа на полусъединител се минава (това магистрала ли е или коларски път )

Коментар

=Rudi= написа:
                        Защо да не вървим пеш или да си купим каруци, като пътищата ни са такива? За кой ли път вече-цената на винетката и данъците към Общината ми дават право да искам пътят по който карам да позволява да се движа с максимално разрешената скорост /нали институциите определят ограниченията/, да стигна цял и без щети и то не за време "един ден път с камили". Изначалният въпрос е - пътищата да отговарят на спецификацията си, а не да се обвиняваме по между си със смирението на обречени.
                        Много си прав, но след като изначалният въпрос за гладките пътища е нарушен, следва да се съобразим с това, което имаме и да караме съобразно пътната обстановка, а не да си начупим колата и после да казваме "ау, дупките ме изненадаха".

Коментар

в този ред на мисли - някой скоро изправял ли е метална джанта и колко му е струвало удоволствието...че на моите летни гуми едната джанта е крива точно от дупка през миналият октомври...
                          Fiat Punto 1.1-Синята птица
                          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

sugarboy написа:
                            Много си прав, но след като изначалният въпрос за гладките пътища е нарушен, следва да се съобразим с това, което имаме и да караме съобразно пътната обстановка, а не да си начупим колата и после да казваме "ау, дупките ме изненадаха".
                            :D Ако бях някой шеф, отговарящ за ремонтите, думите ти щяха да ме накарат още повече да не ми пука как ремонтирам, стига да прибера парите за това. Ами така де - "Те не се пазят, после пътя им виновен!" :D

Коментар

sugarboy написа:
                              =Rudi= написа:
                              Добре де пътна обстановка... то път няма каква пътна обстановка??? А като е валял дъжд и дупката е пълна с вода да слизаме и с пръчка да ровиме в дупките да проверяваме колко са дълбоки ли? Говорите глупости за несъобразена скорост- все едно неможе с 10км/ч в подходящата дупка да изпочупиш колата. Неможе пътят да е осеян с кратери и ти да станеш по-добър от Себастиян Лоеб за да ги избягваш и то с риск я да излетиш от пътя я да се нацепиш в някой насрещен.
                              Фиат Крома 1.9 16v+
                              Фиат Браво 1.6 16v
                              Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Аз съм пукал две гуми наведнъж, но не заради дупка, а заради паднал от камиом пред мен неясно какъв предмет. Акт за несъобразена скорост нямах, застрахователят ми ги изплати. В дупка не съм пукал гума, нито съм кривил джанта, но не бързам да съдя другите. Задължение на държавата е, срещу закупената от мен винетка, да ми осигури нормални пътища. Някой от вас карал ли е по пътя Доспат - Сърница? Имам снимки, но не ми се играе да ги качвам - там се кара на 1ва, на места си с 4те гуми в дупката. Там логиката на Оги е правилна. Но... И освен това, хайде кажете ми какво означава съобразена скорост - предполагам, че на пътя може да има дупка с диаметър 20 см и дълбочина 7 см, но... оказва се, че дупката е с диаметър 164 см и дълбочина 26 см. Ха сега, кажете ми вие с какви размери на дупка съобразявате скоростта си при движение на първокласен път, на магистрала и в града?Когато излезеш на хубав път не караш с 30 защото може да има дупка, нали? Сутрин не си казваш "Днес някой ученик ще се чупи от първия час, ще изскочи пред колата ми и ще го блъсна. Няма да излизам с колата днес." Неправилно е да сравняваш дупка по средата на платното на междуградски път с дете. Ами Оги, хайде тогава да предположим, че вместо онзи кон на пътя е имало 26 деца от кръжока по астрономия, които в 21:30 са отивали да гледат звездите? Тезата ти е принципно правилна, но аргументите ти са такива, че някак я окарикатуряват.
                                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Working...
                                X