Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кривили ли сте джанта/Пукали гума скоро?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Току-що! На връщане от гости във Враждебна, на светофара на бул. "Овча купел" спукахме гума. Джантата е изкривена от външна и вътрешна страна.Добре, че не карах аз!
    "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
    Ванга

Коментар

Тъкмо щях да питам, дали пак без книжка .... ама прочетох последните ти думи.... Дано да са верни Таз година не съм.Дано да няма такива изпълнения
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Нямам, нямаааам книжка, ама не съм карала отдавна, споко! Вземете ме линчувайте сега! Предлагам да ми съберете пари съфорумците, за да изкарам курса ОТНОВО и да я взема най-накрая тая книжка, че ми писнА!
        "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
        Ванга

Коментар

ogi28b написа:
          ...Не мога да гласувам, защото няма възможен отговор "Никога". Никога не съм пукал гума, никога не съм изкривявал джанта вследствие на минаване през дупки. Погрижил съм се да имам перфектно осветление пред колата, виждам дупките от достатъчно далече и винаги съм успявал да спра навреме.
          Оги, наистина преекспонираш. Но ако толкова имаш желание да поизкривиш някоя ’жанта - ела ми на гости. Спането и манджата от мен, а ти ще ме возиш на Бравата из Варна - ежедневния ми маршрут, че да не кажеш нещо... Има места, където дупките са така, че ... ако спреш след теб ще са спрели в багажника ти. Има места където за да заобиколиш дупката дълбока една педя - трябва да се качиш ... на тротоара. След снега във Варна - зейнаха огромни трапове - на места са по ширина на цялото платно, а са и "приятно" дълбоки - пред Катедралата успях да избегна 2 последователни дупки, но влязох с 10км в третата...
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Скоро не съм пукала гума, но днес сутринта задна лява димна яко, едва не се подпалих.Беше толкова неочаквано, че за миризмата и пушека набедих едно пежо, което кадеше пред мен на светофара, чак като тръгнах отново разбрах, че димя аз Yellow_Flash_Colorz_PDT_13

Коментар

Дупките във Варна + гуми на 50= "8"
              Peugeot 307 2.0i ГИ
              ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

Гума не съм пукал (все още, да чукна на дърво) но джанти съм кривил разбира се .
                Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Скоро не съм, но тасовете ги губя като секундите от живота си! :D
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

=Rudi= написа:
                    Снощи в мъглата .../на хубав, прав път /така нацели с голяма скорост една зейнала дупка, все едно се ударихме в преграда.
                    ogi28b написа:
                    Не го приемайте като заяждане, но един лек въпрос имам: Ако на мястото на дупката в която спукахте джанта или сте изкривили гума, стоеше ДЕТЕ ?! За изкривена джанта и за спукана гума вследствие на влизане в дупка вината е 100 % на шофьора. По-нагоре имаше пост в който пише: "Снощи В МЪГЛАТА..... С ВИСОКА СКОРОСТ...." Е, ако снощи в мъглата на пътя стоеше дете ?
                    Ако внимателно прочетеш щи видиш, че съм писал на прав път /асфалтиран лятото, по който не очакваш такава дупка и то към осевата линия/, извън населено място /на 38км от всякакви хора/ няма как да стои само дете /добре, че не е болно и накуцващо/ по средата на пътя. Тези апокалиптични примери, които даваш са смешни!А скоростта беше колкото позволяваше видимостта, която естествено се различава от тази в града, с която колегите пишат, че кривят джанти, за това за мен е висока.Редакция. Отговор "Не" е равнозначен на "Никога", и няма проблем да гласуваш. Ако отговоря с "Не" няма как да има вариант "Някога" да ми се е случило, а да отговоря така.

Коментар

А ако преди това е валяло и дупката е пълна с вода, а вътре в нея има водолаз кой ще е виновен?По темата и аз съм кривил 2-3 пъти джанти.
                      Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

досега,да си чукна на кривата кратуна, не съм имал подобни премеждия...всъщност гума съм пукал,но не от влизане в дупка някъде бях защипал тротоара малко инъче от дупките засега се оттървам,макр и да не знам как. толкова много трапове са зейнали тук в Търново,че то няма и как да караш бързо...Оги,а ако карам бавно,трябва да се размина с автобус и в моето платно има дупка по-дълбока от 20санта кво правим? Ще речеш вероятно да спирам....е извинявай,ама на тоя трап там ли му е мястото? И да знаете вече,на извънградски път с повече от 40 да не карате,щото е осеяно с малки деца,стоят на платното и си чоплят носа
                        ex.Мареа ТД100

Коментар

Значи щом пътят е прав, и е на 38 километра от всякакви хора, няма начин да има дупка, особено на осевата линия. Не знаех за това правило, извинете. В такива случаи полицаите казват - "несъобразено с пътната обстановка". Като блъснеш детето, после пиши в обяснението, че пътят е бил прав и там няма как да има дете, затова не си го видял. В България няма път, който да се намира на 38 км от всякакви хора, но това е друг въпрос. Ами ако преди теб е минала кола, спукала е гума в същата дупка, преобърнала се е, и от нея е излязло дете, което търси помощ и върви по средата на пътя? Може да са ти смешни тези примери, ама на всички ни е смешно, докато не ни се случи на нас Сега да ти разкажа ли как ми се случи същото, само че вместо дупка, препятствието не беше дете, а беше кон ? Т.е. - подвижна дупка, тежаща половин тон, висока 2 метра? Понеже и аз така не очаквах да има кон на пътя, си хвърчах по завоите в планината с 90 км/ч, но ако бях вложил 5 грама мозък, сигурно щях да карам със 70, в 21:30, зима, планина, тъмница, първа кола. Ама в случая реших, че няма начин късно вечерта на пътя да има нещо, което не свети. Щях да мина през коня като през бонус-точки. Питай също колегите Stefanaki, kosta и ilkor дали са очаквали там да има кон. те щяха двойни бонуси да вземат - освен да се разбият в коня, да се разбият и едни в други. Така че колега какви са ти очакванията на пътя - на никой не му пука. Ще ти дам пример и от изпитите за шофьрска книжка: Когато те изпитват за категория C, не знам дали знаеш, но ако при десен завой докоснеш тротоара със задната дясна гума - късат те. Защото се смята че там може да стои човек, а то го газиш. Аз просто те съветвам да караш със съобразена скорост в мъглата, така че да може да спреш, ако изведнъж ти изскочи препятствие, а не после да се оплакваш че си спукал гума или си изкривил джанта. Съжалявам че така се отклоних от темата. По нея - пак ще кажа: аз до момента нямам спукана гума, нито изкривена джанта вследствие на минаване през дупка. Защо ли....

Коментар

Ogi, не ти ли омръзна да морализаторстваш?Примерът с коня е безмислен сам по себе си. Аз съм карал по всякакви планински пътища и ако е така както го описваш, най-вероятно си бил в нарушение - поне 70% от тези пътища са с ограничение 60 или по-малко километра/час. Ако не е имало и не си бил в нарушение, не ми е ясно какво искаш да кажеш - имало кон, карал си с 90 и все пак си го избегнал - браво, добър шофьор си, нормална ситуация на пътя и толкова. Може ли да ми кажеш, как така си карал с 90, след като тук ни съветваш да караме бавно на прав път, защото може да има дете? Принципно да караш кола е риск - дори на прав път не знаеш дали този отсреща няма да получи инфаркт, да кривне и да се блъсне в теб. Хайде стига драми.
                            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

ogi28b, и аз с уговорката без да се заяждам, ще ти кажа, че ако беше се случила такава ситуация и имаше тема във форума, виждайки логиката ти един от първите " размахали гневно пръст" щеше да си ти. Но преди да стане обществено достояние и да прочета темата, щях да чуя леля Гина пред блока, по нейната си логика, да пита: " Ко търси туй само дитенци в тъмното и мъглата далеч от всички по средата на пътя?" Защото аз пиша факти, а не предположения и дупката наистина си е до осевата линия, а не в края на платното. А до това за изненадващите случаи никой не е застрахован.И ако ти си се разминал мой познат нямаше същия късмет. На изкачването за с.Ситово след с.Сребърна на десен завой вижда да се спуска поднесла кола, перпендикулярно на пътя. Натиска спирачка, но колата го връхлита и човека в нея умира. Той се размина със счупена пета /кракът му е бил на педала/ и разбита кола, но шока е за цял живот. Защо предполагаш че всички, освен теб, са потенциални самоубийци?

Коментар

ogi28b написа:
                                ... аз до момента нямам спукана гума, нито изкривена джанта вследствие на минаване през дупка. Защо ли....
                                До снощи и аз нямах, а нали не си мислиш че си застрахован или си "страхотния шофьор" и няма как да ти се случи?
                                Фиат Крома 1.9 16v+
                                Фиат Браво 1.6 16v
                                Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Working...
                                X