Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кривили ли сте джанта/Пукали гума скоро?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ogi28b написа:
    Проклехте ме, нали ?! Тази вечер така хубаво налетях в една огромна дупка, че все още не ми е много ясно как точно се разминах с нищо. Хем знаех че някъде там има дупка, и все пак не можах да я избегна ! Карах с максималната разрешена за пътя скорост - 50 км/ч. В момента в който я видях, а бях достатъчно далече - натиснах спирачки, но хлъзгавият път не ми позволи да спра навреме ! В случая вината беше 100 % моя ! Карах с по-висока скорост, от тази, която ми позволява безопасно спиране. Ако там имаше дете - щях да го блъсна! Ако имаше бетонен стълб - щях да го блъсна ! Така че приказвайте си каквото искате - за спукана гума и крива джанта вината е не 100, а 200 % на шофьора, че кара с несъобразена с условията скорост. Както и аз тази вечер.Тази дупка ми послужи като урок, и малко след това успях да заобиколя няколко други, защото вече карах по-бавничко. Айде със здраве, и по-внимателно !
    ogi28b написа:
    Задавам много точен, ясен и конкретен въпрос, и ще помоля за също толкова точен и ясен отговор: Защо не спря преди да нацелиш дупката ?
    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

ogi28b написа:
      krasio_79bs написа:
      И аз се нацелих в една дупка на 2 март,костваше ми изкривена джанта, счупен тас, 17 лева за изправяне и провалена вечер.Добре че не пукнах страничният борд на новата ми гума за 100 лева.И всичко това става при движение с 30-40 км.Ама сигурно аз съм си виновен.Кой ми е крив че имало дупка на пътя.
      Задавам много точен, ясен и конкретен въпрос, и ще помоля за също толкова точен и ясен отговор:Защо не спря преди да нацелиш дупката ?
      Щото се беше скрила в една локва. От де да знам че има дупка в нея.
      FIAT FORUM BULGARIA
      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Lane Staley написа:
        ogi28b написа:
        В момента в който я видях, а бях достатъчно далече - натиснах спирачки, но хлъзгавият път не ми позволи да спра навреме ! В случая вината беше 100 % моя !
        Вместо да ми задаваш МОЯТ въпрос НА МЕН, да беше прочел ХУБАВО първия цитат, в който е отговорът на този въпрос. Обърни внимание, че май само аз в цялата тема казах
        ogi28b написа:
        вината беше 100 % моя !
        Някъде да съм казал "Дупката е виновна че е там!" ? Кой ми сра в гащите ?ред.: Краси - ти май си първият, който се сети да каже че дупката е била пълна с вода. Браво ! Чудех се дали изобщо някой ще се сети за това "оправдание". Абе само прочетете отново 3-ят пост в темата, и много добре ще разберете какво ви пее вятъра...

Коментар

И аз скочих в един трап пълен с вода преди няколко седмици - на гумите и джантите нищо им няма, но нещо по предницата се поразтропа. В събота съм на доктор.

Коментар

В случая не мога да разбера защо си приписваш вината на теб.Има път за който си плащаме данъците,има си и санкции за нас ако закъснеем с плащането на същите.Име фирма която поддържа пътищата и взима от нашите пари.Има ограничение което си спазвал,но не си спрял на време и ти си виновен.Ами ако фирмата ангажирана с поддръжката на пътя си вършеше съвестно работата нямаше да ти се налага да спираш в дупката.А тая същата фирма дали е обезопасила или обозначила за неравностите по пътя?Едва ли.Не мога да Ви разбера като почнете да правите разни сравнения от рода"Ами ако не беше дупка,ами беше дете,ами майка с количка,ами татко с бира в ръка".Ами тогава щеше да го видите от 50-100 метра защото не се е заровил под асфалта.Лек път и внимавайте с дупките,колкото можете.
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

ogi28b написа:
              Lane Staley написа:
              ogi28b написа:
              В момента в който я видях, а бях достатъчно далече - натиснах спирачки, но хлъзгавият път не ми позволи да спра навреме ! В случая вината беше 100 % моя !
              Вместо да ми задаваш МОЯТ въпрос НА МЕН, да беше прочел ХУБАВО първия цитат, в който е отговорът на този въпрос. Обърни внимание, че май само аз в цялата тема казах
              ogi28b написа:
              вината беше 100 % моя !
              Някъде да съм казал "Дупката е виновна че е там!" ? Кой ми сра в гащите ?
              Разбирам, че си си признал вината, но все пак интересно, защо не си успял да спреш?
              ogi28b написа:
              Не го приемайте като заяждане, но един лек въпрос имам: Ако на мястото на дупката в която спукахте джанта или сте изкривили гума, стоеше ДЕТЕ ?!

Коментар

Както каза колегата "paralesa" мястото на дупките НЕ Е по улиците и с това трябва да се прекрати тая тема..И това оправдание на КАТ за несъобразената скорост е пълна простотия..Толкова много случай има където хора са си патили с тея дупки и са им излизали с номера "несъобразена скорост",въпреки че са карали с 20 кm/h.. Ама да започнат тогава да слагат знаци,колко е позволената скорост в различните дупки,че да се знае...
                Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

За 12 години шофьорлък никога не съм пукал гума или кривил джанта , късмет вероятно!
                  brava 1.6_v16 elx

Коментар

Утре,ще взема да направа една снимка,на един участък преди Централна гара ии този които ми нарисува път,от където може да мина без да влезна в дупка,печели бира моментално!
                    Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

krasio_79bs написа:
                      В случая не мога да разбера защо си приписваш вината на теб.Има път за който си плащаме данъците,има си и санкции за нас ако закъснеем с плащането на същите.Име фирма която поддържа пътищата и взима от нашите пари.Има ограничение което си спазвал,но не си спрял на време и ти си виновен.Ами ако фирмата ангажирана с поддръжката на пътя си вършеше съвестно работата нямаше да ти се налага да спираш в дупката.А тая същата фирма дали е обезопасила или обозначила за неравностите по пътя?Едва ли.Не мога да Ви разбера като почнете да правите разни сравнения от рода"Ами ако не беше дупка,ами беше дете,ами майка с количка,ами татко с бира в ръка".Ами тогава щеше да го видите от 50-100 метра защото не се е заровил под асфалта.Лек път и внимавайте с дупките,колкото можете.
                      Съвсем съгласен. Сравнението с детето на пътя е направо абсурдно. Има такива дупки, че се виждат буквално 5 метра преди да се натряскаш в нея. Е извинявайте ама не е редно да шофираш с презумпцията, че всеки момент може да попаднеш в някой трап. По логиката на ogi28b в един момент както е тръгнало с тия дупки съобразената скорост ще е 0 км/ч. Слизаш и вървиш пеш, щото няма къде да се кара.
                      Allergic To The Counterfeit

Коментар

Lane Staley написа:
                        ogi28b написа:
                        Lane Staley написа:
                        ogi28b написа:
                        ogi28b написа:
                        вината беше 100 % моя !
                        Някъде да съм казал "Дупката е виновна че е там!" ? Кой ми сра в гащите ?
                        Разбирам, че си си признал вината, но все пак интересно, защо не си успял да спреш?
                        ogi28b написа:
                        Не го приемайте като заяждане, но един лек въпрос имам: Ако на мястото на дупката в която спукахте джанта или сте изкривили гума, стоеше ДЕТЕ ?!
                        Е добре, какво искаш? Да си повтарям до припадък ли ? Не успях да спра, защото не прецених добре обстановката (хлъзгав път), и зоната на видимост беше по-къса от необходимия спирачен път за текущите условия(хлъзгав път). И сега ли има нещо неясно ?

Коментар

Не. Никога не е имало нещо неясно.Само не разбирам защо поучаваш толкова и преди две страници изкара всички, които са влезли в дупка потенциални убийци.А това е нещо, което може да се случи всекиму и това се опитвах да ти обясня.Това беше тезата ми и ти сам я потвърди.Не ме разбирай погрешно - постовете ти винаги са ми били интересни и аз те уважавам много, единствено не разбирам уклона ти към порицание. Сега ти разбра ли ме и може ли да продължим без да демонизираме хората спукали гума или изкривили джанта?

Коментар

ogi28b написа:
                            Кой ми сра в гащите ?ред.: Краси - ти май си първият, който се сети да каже че дупката е била пълна с вода. Браво ! Чудех се дали изобщо някой ще се сети за това "оправдание". Абе само прочетете отново 3-ят пост в темата, и много добре ще разберете какво ви пее вятъра...
                            Ако използвам речника ти /или не ми е позволено, защото не съм модератор, но ще пробвам/: Сам си сереш в гащите и не спираш да се излагаш /да не кажа мажеш/. Чети и ти постовете на колегите, а не ги подминавай царствено, защото думите ти показват неуважение и пренебрежение. Елементарното възпитание изисква да пишеш и ти на хората с уважение. Или анонимността на форума те прави агресивен? Защото може би само аз ще го напиша /но предполагам и други го мислят/, но ако на теб ти пее вятъра, аз очаквам "Постовете да показват респект към потребителите". Пише го в Правилата на Форума.
                            maskarata написа:
                            А ако преди това е валяло и дупката е пълна с вода, а вътре в нея има водолаз кой ще е виновен?...
                            pi4_s_bravo написа:
                            Добре де пътна обстановка... то път няма каква пътна обстановка??? А като е валял дъжд и дупката е пълна с вода да слизаме и с пръчка да ровиме в дупките да проверяваме колко са дълбоки ли? Говорите глупости за несъобразена скорост- все едно неможе с 10км/ч в подходящата дупка да изпочупиш колата.
                            Жал ми е за теб. Този въпрос е вик на безсилие. Толкова си се вманиачил в мисълта че си безгрешен и за това първо обвиняваш другите, защото ти без зложелатели не би сгрешил. Въпросът е зададен за да успокои егото ти. Не бих се учудил, ако сам си навикваш в трето лице, когато сгрешиш за каквото и да било.
                            ogi28b написа:
                            Проклехте ме, нали ?!
                            П.П. :D Явно добре съм се защитил в следващите мнениия, щом този трети пост не ти дава мира. Така е - не приемам някой да ме назидава със смешни аргументи!

Коментар

=Rudi= написа:
                              Защото може би само аз ще го напиша /но предполагам и други го мислят/
                              Има нещо такова.
                              Allergic To The Counterfeit

Коментар

В Събота сутринта нацелих една дупка със задната гума, че взимах един завой с вратите на пред и ето го резултата:http://pics.data.bg/categories/1/%d0...0700Добре, че не изкривих носача, че удара беше страничен.Дупката беше зарита с току що навалял сняг и въобще не си личеше, че я има.До сега не бях пукал гуми или кривил джанти.
                                _/''''''''''''''''''''''''\_
                                //---------------\\
                                [( )== //// ==( )]
                                |_|'------------'|_| ....Punto

Коментар

Working...
                                X