Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Внимавайте!!! - нагли, долни, обедни обирджии на апартаменти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Внимавайте!!! - нагли, долни, обедни обирджии на апартаменти

Колеги днес се опитаха да ми влязът в апартамента, докато спях след дежурство. Това става точно в 12 на обяд! Случката е следната: събуждам се от неспирно звънене на звънеца, не станах, защото бях много уморен, а само си погледнах телефона да не би някой , например майка ми да си е забравила нещо, понеже тя към 11.30 излиза за работа - не беше звъняла. Обърнах се пак да спя, като междувременно се звънна още няколко пъти. Докато заспивах наново, си помислих дали не са от тези обедните обирджии и се звъни да проверят дали има някой, и че трябва да се ослушвам за интервенции по вратата вече. И както си го мислех това дочух чоплене по вратата! Викам ясно трябва да се действа - доста сънен станах като на пожар и си обух анцунга и джапанките и почнах да се оглеждам какво мога да взема под ръка, като тихо си чуваше как продължават да разбиват вратата! За оръжие избрах дръжка за гира, но без тежести по нея, само с врътките. Навих врътките, така че едната да ми служи като удобна ръкохватка и тихичко отворих вратата на стаята, като видях как натискат външната врата. Тихо се доближих до вратата с вдигната дясна ръка, стискайки гирата, а с другата исках да сложа едното райберче, за да го забавя някоя и друга секунда и да помисля малко. Точно преди да врътна райберчето и крадецът отвори вратата. Оттук аз я доотворих и с мощно "мама ти д.... мръсна " изкочих иззад вратата, а той мигновенно се стрелна надолу по стълбите (на втория етаж съм), докато стигна и аз до стъпалата той вече правеше кръгчето на междинната площадка и по права линия бяхме на разстоятие от около 2 метра. Метнах гирата и студеното, ръбото парчето метал го удари между врата и рамото, оттам все едно с тоалетна хартия съм го уцелил продължи да търчи. Когато излезе от входа се размина с един едър комшия, който се връщаше от пазар и след моето изскачане след него тръгна да го гони, заедно с още един комшия който от патардията излезна и тръгна и той след него.....Та просто много за малко му се размина! Поуката е следната! Това момче, доколкото го видях не беше циганин. Беше облечено с дънки и кожено яке, не беше с анцунг, качулка или шапка и по никакъв начин не бих го сметнал за съмнителен. Такива ако им отвориш вратата и ще почнат да те офертират за кабелна, интернет и други, и просто им казваш не мерси и им затваряш вратата. А ако не им отвориш.... сами ще си влязът! Така че ако ви звънят някакви добре облечени жора и ви предлагат нещо - имайте си не едно, а две наум. Пак казвам тук не говоря за циганки с килими! Пазете се! Радвам се че комшиите реагираха и те, а не гледаха само през шпионката!
    Прикачени файлове
    Fiat Punto 1.7 TD

Трябвало е да сложиш тежестите на гирата... друго какво да кажа?

Коментар

Е как не успя да го светнеш по тиквата,да падне мама му мръсна....
      ex.Мареа ТД100

Коментар

Такъв се намъкна и у нас, ама без да чука - влезе като у тях си в 9:30 сабали. И като ме видя и се стъписа. Пък щангата ми е зад вратата - никакъв достъп до нея. Аз имам добър спринт, но тоя докато кажа: "Бе, твойта проста майка да ..." и вече беше на долната площадка. Нямате на идея какъв старт ми направи. Много са бързи.

Коментар

Колеги, не правете екшъни, ще стане беля. Ако усетите такива, махайте ги овреме, преди да са влезли, защото може да наръгат някого, такива като са я докарали дотам, да влизат вътре ще идат и още нататък, в подобна ситуация убиха едно момче във Варна преди години.
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Тоя ако си го ударил, наистина е пострадал от това желязо. Трябваше да потърсиш в спешния. Неможе да не си му счупил нещо. Иначе не е спрял, защото адреналина му е бил доста от уплахата. Но после ще го боли яко.
            Fiat Marea TD100

Коментар

iuly_vn написа:
              Тоя ако си го ударил, наистина е пострадал от това желязо. Трябваше да потърсиш в спешния. Неможе да не си му счупил нещо. Иначе не е спрял, защото адреналина му е бил доста от уплахата. Но после ще го боли яко.
              А, сигурно поне до сутринта ще се крие някъде докато се реши да тръгне по болници, ако наистина е цапардосан както трябва.
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Вземете си жива аларма. У дома имам такава. Щом се звънне или потропа на вратата настава една олелия - сумтене, грухтене, квичене и лаене. Видът на алармата е куче, моделът е Кокер. Кошчето му е точно до входната врата и е като постови. :D
                преди - TIPO
                сега - VOLVO XC60

Коментар

Колеги,умната при подобни ситуации!По-добре е да покажете,че има някой вкъюи,отколкото да си траете.Това ми го беше казал един бивш охранител.Неговата логика бе следната:Когато сериозен крадец влезне да те обира ще те обере.Идеалният варинат е да се направиш,че спиш.В противен случай може да не си сред живите или пък да те пречукат и оберат.Ако го застреляш или нещо подобно,в съда ще докажат,нче ти е бил на гости,станал е скандал и ти си го наръгал(убил).С две думи винаги виновен.Ех,къде са американските закони и правосъдие.....
                  Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                  Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

За пореден път ще кажа само едно за мисленето на Българина "овчи манталитет" Нека никой не се обижда!Ама не го гони,щото еди кво си,ама стой и го го гледай те обира,ама не му се противопоставяй да не пострадаш.... а да попитам аз нещо Кога АДЖАБА ще се отървете от робското мислене?Колко години трябва да минат от турското робство? От фашисткото такова? От комунистическото такова? Влезе ли у дома,бой...тоя нож няма,оръжия не носят такива ,най много някоя отверка...Но и да носи,дано има късмета да ме убие,защото не успее ли от първи удар и ми даде шанс аз да го почна,няма да излезе жив ...не само той може да ползва хладни оръжия... От правосъдие не ме е страх,такова у нас няма както за едните,така и за другите.
                    ex.Мареа ТД100

Коментар

Да не ти идва на главата!

Коментар

Сега като се прибирах и гледам стълбите към първия етаж, че две стъпала са с отчупени парчета от ръбовете, след приземяването на гирата от удара! Със сигурност го боли и то много, още повече, че пробвах как е и се ударих леко с желязото и си боли, а какво говорим да те срещне на скорост такова парче метал.... За такива хора не мога да проявя съжаление и съвест. Също така смятам, че в такива моменти трябва да се действа, според обстоятелствата разбира се, но резултатът да е такъв, че крадецът да си помисли следващият път, дали му е по изгодно да обере 2 апартамента и след третия да не го познае и майка му или да се приобщи към нормалните хора! Отново да отбележа, че и комшийте излезнаха и го погнаха от което наистина съм радостен! В такива моменти не трябва да стоим безочастни, а да сме задружни и банално звучи, но "съединението прави силата" и такива индивиди няма да имат преимущество!
                        Fiat Punto 1.7 TD

Коментар

Забравих да кажа, че в съседната стая, на спалнята на майка се беше разположила тази 10 годишна мастия с неизяснен произход (на снимката по-долу) :D Още при първите подозрителни шумове, слушах и за съответната реакция на кучето, но такава както и очаквах нямаше - нито звук! Тя пази и ме лае, само когато майка е вкъщи(според мен да и се мазни), а когато е сама или с мен не издава звук. Така че не винаги "живата охрана" помага. :D
                          Прикачени файлове
                          Fiat Punto 1.7 TD

Коментар

Миналата година ограбиха 2 апартамента в моя вход между 12-14 часа. Снемаха отпечатъци и т.н. ама не ги хванаха..А 1 път както седя удома и се звъни на вратата.Отварям аз и 2ма ми се представят за полицаи, и почнаха да ме разпитват за сестра ми (аз наистина имам сестра, ама не живее при мен), че трябвало да се яви в полицията и някви пълни глупости ми наприказваха. По 1 време 1ния зе да наднича в апартамента и искаше да влезе да "огледа" :D .Точно тогава усетих на къде отиват работите, поисках да ми покажат значки, те взеха да овъртат, аз почнах да им викам "абе кви сте вий ве" и звъннах на комшията...Ей повярвайте ми не можах да разбера колко бързо изчезнаха.
                            Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

Абе аз и в друга тема бях писал - усещам, как оръжейните магазини няма да усетят криза. Тъста таман изкара ловния билет, а у дома мунициите са подарък... Изобщо няма да го галя с гирите дето са ми в краката. А после ако искат да кажат, че е ял и от манджата ми...
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                              X