Не съм чел цялата тема, но все пак ще се изкажа. Колега ако наистина искаш мотор, то никои и по никакъв начин не може да те откаже от тази твоя идея. ОБАЧЕ. Точно тези които си посочил не са за теб. (казваш 4е не си карал досега)В твоя случай, като за първи мотор ти трябва нещо от сорта на Suzuki Bandit 250/400), Suzuki GS500E, Honda CB, Yamaha Diversion, Kawasaki KLE или някое по-леко ендуро. Но за първи мотор CBR600 е малко множко. Та... на приемливи цени, това са байковете които са подходящи за начинаещ моторист. Успех в търсенето п.с. ти намери хубав мотор пък екипировката е лесна работа. (първо китарата после струните)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за мотор/ Има ли мотористи в нашия форум
Collapse
X
-
Jivko Georgiev написа:Kuku не мислиш ли , че е редно всеки да живее както сметне за добре ?
Коментар
-
Humppa
Какво значение има каква е екипировката? Не може да кара чопър с цял кожен екип ли?Като си купи мотор и няма каска, знаеш ли колко много ще му се кара, а няма да може. На следващият ден ще си каже "Я да врътна едно кръгче тук в квартала" ще се качи на мотора без каска и...Вярно, че екипировката е мода, но най-важната и цел е протекцията. Аз имам чопър/турър, но най-много ме кефят ендурските ботуши и смятам такива да си взема по-нататък и въобще не ми пука, че са за ендуро!
Коментар
-
Колеги вие вместо да го насърчавате, ще го откажете момчето Това за "първо екипировка после мотор" чесно казано за толкова години съм го 4увал само на шега (само на теория) Естествено че първо трява да си избере мотоциклет. (като каската е задължителна) но от сега да мисли за ботуши, протектори, яке..... Нека се качи на мотор, да покара малко... и сам ще си прецени дали иска да се занимава с мотори. Тогава 4ак да мисли за пълно бойно.Моторист "пее" - балкана плаче. Един вози 100 тормози.
Коментар
-
Колега @Humppa искам само да ти кажа, че с ботуши за ендуро/крос няма как да караш скутер или нещо друго. Тези ботуши са направени като ти падне мотора в гората върху крака да не ти го счупи, с тях не можеш да ходиш както с обикновена обувка. Точно поради тези неща първо се купува мотоциклета и чак след това се купува екипировка. Заради това има и различни каски, не става да караш пистов с половинка....................
Коментар
-
и за ходене стават ,а скутер можеш и с апрески да го караш какво значение имат ботушите :D Ама да тръгна да си карам скутера с екипировката която карам в гората си е извращение А колко е важна екипировката ще ви кажа ,че имам 1 метър белези по тялото си от това да пробвам на тоя и на оня мотора .p.s. и до ден днешен скутера си го карам по къс ръкав и къси гащи ,само с каска и ръкавици .p.s. но към колегата ,първо мини задължително курсовете ,ако нямаш никакъв опит с моторите и след това мисли за мотор ,особено ако няма вила или село на което да се научиш да караш :Dфиатче Браво 2.0
Коментар
-
Вие сте интересни хора.... аз ли не се изразявам правилно, вие ли ме разбирате грешно?! И преди съм го писал точно в този форум, и пак ще го напиша точно в този форум - скоростта си е скорост, асфалта си е асфалт - никой не го интересува с какво превозно средство си пристигнал по гъз върху асфалта Като се извъргаляш по гол тумбак с 60-80км/ч, изоооооооооооообщо няма да има значение от какво си паднал, НАЛИ?!?!?! С 1000сс пистов мотор или с 50сс скутер, 80км/ч са си 80км/ч и асфалта под вас няма да се мръдне, понеже сте много готини на пистарката Освен това, точно на курсовете колегата Батабит ще придобие представа какъв мотор иска, какъв мотор му е удобен, какъв мотор може да управлява най-лесно и т.н., защото в момента той ги избира САМО по външен вид и финансови възможности, без да знае абсолютно нищо друго!След курса и след като си изясни личите предпочитания,ще може да избере екипировка, подходяща за неговия стил на каране и за мотора, който ще си купи!За последен път го пиша това, че ми излезнаха мазоли:1. Курс (там ще научи как да управлява мотоциклет, кой му е по-удобен, кой му е по-лесен за каране и т.н.)2. Екипировка (според личните си предпочитания за мотоциклет, изградени на курса за А-категория).3. Мотоциклет (според финансовите си възможности, съобразени с наличните средства, СЛЕД закупуване на екипировка).Повече няма да пиша по тази тема, докато не заговорим за мотоциклети.....Успех!!!
Коментар
-
Kuku написа:Jivko Georgiev написа:Kuku не мислиш ли , че е редно всеки да живее както сметне за добре ?
Коментар
-
Живко,колегата Кики знам че кара,но я кажи ти караш ли?...и от кога,та си толкова омпетентен??? Аз лично не видях нищо излишно или грешно в това което Кики го посъветва колегата.Fiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!
Коментар
-
Оооо, боже Живко, тези "неща" съм ги "чул", докато съм карал курса Специално за теб - ТОВА е единия ми мотор, а ТОВА е другия.Имам А-категория от 08.2008г. и съм натрупал скромен стаж от 10’000-12’000км. на две гуми.През 2008г. изпуснах от място черния мотор, който тежи 196кг. сух и добре, че не бях сам, защото за изправянето на такъв туч се иска повече хитрост, отколкото сила. През 2009г. паднах с жълтия мотор по безкрайно глупав начин и въпреки нищожните поражения по мотора, аз имах изкълчен глезен - лежах един месец удома, защото бях екипиран от горе до долу, ето ТАКА, НО както се вижда и на снимката бях БЕЗ ботуши Имах наколенки и анцуг под дънките, а под якето с протекторите имах и ризница - всичките тези "неща" си свършиха работата, но глезените ми бяха оголени и точно там поддадох Падането ми беше буквално с пешеходна скорост и ако имаше още един метър асфалт щях да удържа мотора, но стъпих на пясъка..... Ами ако се движех по-бързо и се бях пързалял няколко метра под мотора..... дали щеше да ми откъсне оголеното ходило, защото ми е било жега и не съм си обул ботушите?!Вижте, аз не знам дали личи от постовете ми, но всъщност се опитвам да помогна на Батабит, на база нищожния ми опит Жоро вече препоръча Мишо от Мотописта, а аз мога да препоръчам Сашо от Костинброд!По време на курса ще препоръчаме на Батабит и сносна екипировка, а след това ще му помогнем и в избора на мотоциклет..... ДО тогава наистина няма да пиша повече в тази тема!
Коментар
-
Humppa
Абе Кики кога си я взел тази Сузана-Сладурана! Много е хубава!Колеги, нали знаете, че една картинка казва повече от 1000 думи? Ето ви ДВЕ картинки:
Коментар
-
Humppa
Да, колега, пиши купи ли мотор!П.П. То както вървят работите май скоро ще продавам Кавазакито, такак че, ако колегата не си е купил мотор - да заповяда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар