Здравейте, от доста време се каня да си купя нещо по неразумно но никога не съм имал опит и идея как какво защо търся си нещо за първи мотор но да е ниско бюджетно 1000-1500 лева това което ми е допаднало в мобилето са тези обяви Моля за съвети какво препоръчвате тези цени реални ли са заслужава ли си реално какво да гледам какво да търся и тн http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...736&f1=details
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за мотор/ Има ли мотористи в нашия форум
Collapse
X
-
Humppa
Колега, покупката на мотор е същата като покупкана на кола. Гледаш за скрити и явни забележки, палиш на студено, ослушваш се за неприятни шумове от двигателя, качваш се и пробваш, като задължително хлопваш в някоя дупка, за да разбереш как е окачването. Мотора обаче трябва да ти пасва на тялото. Да ти е удобрен, като си седнал на него да можеш да пуснеш крак и да го държиш изправен. Да не забравяме и "елемента" любов от пръв поглед. Ако не разбираш много от мотори ще е хубаво да има някой с теб!Ако ти е пръв мотор, ще е хубаво да се ориентираш към по-малка кубатура. За да се научиш да караш. Ако вземеш по-мощен трябва много да внимаваш. Гледам, пуснал си пистови модели. Може би ще е по-добре да огледаш naked байкове (streetfighter). 600 кубиков двигател, добра визия, по-спокоен нрав, по-млако коне и по-голяма склонност да прощава грешки!ОСОБЕНО ВАЖНО: ЕКИПИРОВКАТА - трябва да имаш поне още около 1000 лева за качествена екипировка - КАСКА, яке, панталони, ботуши, ръкавици. За мен ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ са каската и якето!Иначе след покупката на мотор - регистрация, смяна на консумативи. ОБЕЗАТЕЛНО погледни гумите, за да обуеш един мотор ти трябват повече пари, отколкото да обуеш колата.П.П. Започни да четеш някой мотофорум www.bikerz.bg е много добър форум, има много информация, изчети целият радел "Мъдростта на моториста"!УСПЕХ!
-
Благодаря за бързия отговор проблема е там че си нямам и хал хабер нито как се кара нито какво да гледам :D а ти ми говориш за суми за екипировка за които аз ще се опитам да си купя моторПолзвайте мигачи!
"I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown."
Jim Morrison
Коментар
-
batabit написа:Благодаря за бързия отговор проблема е там че си нямам и хал хабер нито как се кара нито какво да гледам :D а ти ми говориш за суми за екипировка за които аз ще се опитам да си купя моторBravo 1.2 16v
Lancia Dedra 1.8 16v
Suzuki GSXR250R
Коментар
-
като за първи мотор искам нещо евтино за да се науча от този клас имаш предвид кубатурата ли ? Един от модетели които съм харесал е сузуки бандит той е Naked доколкото разбирам и тези 250 - 400 кубика ми изглеждат мн симпатични... първоначално ще го карам ппо 5 6 км на ден до работа и обратно поне доакто се науча не пренебрегвам съветите му а това "Мъдростта на моториста"! съм го чел и преди полезно е достаПолзвайте мигачи!
"I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown."
Jim Morrison
Коментар
-
На този сайт също има и инфо за начинаещи:http://www.motoforum-bg.comС тези пистарки можеш бързо да си скъсиш живота! Толкова евтини пистарки няма как да няма нещо важно за ремонт!F31 BMW 320d
Коментар
-
batabit написа:като за първи мотор искам нещо евтино за да се науча от този клас имаш предвид кубатурата ли ? Един от модетели които съм харесал е сузуки бандит той е Naked доколкото разбирам и тези 250 - 400 кубика ми изглеждат мн симпатични... първоначално ще го карам ппо 5 6 км на ден до работа и обратно поне доакто се науча не пренебрегвам съветите му а това "Мъдростта на моториста"! съм го чел и преди полезно е достаBravo 1.2 16v
Lancia Dedra 1.8 16v
Suzuki GSXR250R
Коментар
-
Живея и работя в софия... нямам особено голям избор Нещо тръгнахте да ме отказвате от начало рано или късно ще се наложи да се науча искам го от близо 3 години да го направя и все ме отказват опасно е не знам си кво не знам си кво... не искам да карам с 300 нито на ч гума просто ми харесва ефекта да усещам вятъра и адреналинаПолзвайте мигачи!
Jim Morrison
Коментар
-
Колега,вземи си някое туристче около 400-500 куб.,но гледай да е с водно.За града са идеални,не са толково нервни и са икономични.Колегите са споменали за екипировката-задължителна особенно за начинаещ.Аз имах сузуки GS450,беше ми първия истински мотор и де факто на него се научих.Отначало ми изглеждаше прекалено мощен,но бързо свикнах.Внимавай с дясната ръчка отначало.Другото са ти го казали колегите.
Коментар
-
Re: Съвет за мотор/ Има ли мотористи в нашия форум
batabit написа:Здравейте, от доста време се каня да си купя нещо по неразумно но никога не съм имал опит и идея как какво защо търся си нещо за първи мотор но да е ниско бюджетно 1000-1500 лева това което ми е допаднало в мобилето са тези обяви Моля за съвети какво препоръчвате тези цени реални ли са заслужава ли си реално какво да гледам какво да търся и тн http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...736&f1=detailsпреди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
Kuku написа:batabit написа:Благодаря за бързия отговор проблема е там че си нямам и хал хабер нито как се кара нито какво да гледам :DПолзвайте мигачи!
Jim Morrison
Коментар
-
batabit написа:Kuku написа:batabit написа:Благодаря за бързия отговор проблема е там че си нямам и хал хабер нито как се кара нито какво да гледам :DFiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар