Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво пак погнаха газаджиите?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво пак погнаха газаджиите?!

От няколко дена когато зареждам ми искат преглед на газовата. До тук добре. Но снощи когато отивах да си пълня бутилката за битова газ направо ми скъсаха нервите и навъртях доста километри... и при това без резултат! никъде не искаха да ми напълнят бутилка, като става дума за места, където имат разрешение и инсталация за пълнене на битова газ - мерат ги на кантари и т.н. От друга страна преди имаше на места пълно за празно - битови бутилки, оставяш твойта и взимаш готова пулна с една пластмаса на винтила - сега и това нямаше! Питам, нали мате право, имате инсталация - не можело, заповеди, а никъде няма табелки за забрана, само разлепени стикери да проверяват бутилките на колите за преглед, а за битовите нищо....Е да му се незнае, къде подяволите може да се пълни битова газ? Да се поръчва ли, какво да се прави? Половината ми домакинство е на газ и когато измислят някаква поредна глупост направо ми брукват в онова тумното място... Чета и никъде не намирам пък и никакво известие или новина...

Колега в България отново заработи телефонното право!!! 90% от нарежданията са неофициални, на ръба, а често и оттатък раба на закона, полуконфиденциални под страх от уволнение и прочее....Полицейщина до дупка... Да живеят всички БеКаПета по всички земни клубета. Комунизма си отива - пееше Кръпката, а Тодор Колев добавяше "Сънувайте деца"!!!
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

виж на Шел бензиностанциите - имат от онези големите жълтите бутилки, ама не знам каква е процедурата.п.п. скоро не за се заяждали с мен за преглед и стикер на газовата на колата....
      Fiat Punto 1.1-Синята птица
      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Топливо има разнос и по домовете. Безплатна доставка:Варна- 45 08 23, 44 63 30. Има и Газко - Източна газова компания АД също разнася по домовете.И тези имат доставки-Ултра Газ Варна-052 / 698 648 или 0878 698 648
        FIAT FORUM BULGARIA
        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Re: Какво пак погнаха газаджиите?!

bubachko написа:
          От няколко дена когато зареждам ми искат преглед на газовата. До тук добре. Но снощи когато отивах да си пълня бутилката за битова газ направо ми скъсаха нервите и навъртях доста километри... и при това без резултат! никъде не искаха да ми напълнят бутилка, като става дума за места, където имат разрешение и инсталация за пълнене на битова газ - мерат ги на кантари и т.н. От друга страна преди имаше на места пълно за празно - битови бутилки, оставяш твойта и взимаш готова пулна с една пластмаса на винтила - сега и това нямаше! Питам, нали мате право, имате инсталация - не можело, заповеди, а никъде няма табелки за забрана, само разлепени стикери да проверяват бутилките на колите за преглед, а за битовите нищо....Е да му се незнае, къде подяволите може да се пълни битова газ? Да се поръчва ли, какво да се прави? Половината ми домакинство е на газ и когато измислят някаква поредна глупост направо ми брукват в онова тумното място... Чета и никъде не намирам пък и никакво известие или новина...
          Преди време същите номера ми ги правеха и на мен, ама аз съм с малко бутилка. метнах я в багажника и при първото излизане от града си я заредих на коя да е газстанция
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Абсолютна простотия е това с бутилките за битова употреба. Аз съм съгласен да си купувам пълна бутилка, но да е нова, чиста и хубава, а не облъскана, ръждясала и мизерна, точно каквито предлагат скапаните топлофикации, на всичкото отгоре взимат 2-3лв. горница за същото количество газ, което бих заредил на газстанцията, поне да ги проверяваха тези бутилки, ами то и това не се прави. А за колите е пълен абсурд, какво ми проверяват дали няма изтичане при бутилката и при клапана, ами това и аз мога да си го проверя и го правя редовно, но не ми излиза 15лв.
            --Старата ръжда любов не хваща!--
            156 sportwagon 1,9 jtd 115
            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Преди поръчвах от Шел, но когато се появиха разни фирмички за разнос на газ, предпочитам да отида на място да си заредя, защото свършват адски бързо.

Коментар

Прочети http://www.varna-sport.com/?pg=ViewN...sID=1266995775

Коментар

daley написа:
                  Това е чудесно. Тъй като има фирми които разнасят по домовете обаче, когато минат и ми сменят празната за пълна и ми вземат 5 лева за преглед, че тяхната е, а моята - не, трябва да ми дадат уверение, че следващия път няма да ми вземат 5 лева пак, сиреч документ ще искам и аз за изправност. И ако не дадат, дали не мога да ги навра на кучето в тъмното място? Защото както каза van_dal, ще искам нова и красива бутилка. Защото мизерниците, пък моята бутилка от АГУ-то не искат са да ми я заверят, защото зимата протече в багажника и сега е малко неугледна, карат ме да я свалям и боядисвам, а след това да я носа на тест.... А те надали ще ми дадат хубава красива бутилка неудряна и надрана... БОлиме фата за 5-те лева, ще приседнат на някой, но искам нещо насреща И както казаха в статията, да предупредят поне, а не сега да обикалям 2 дена вече да търся и никой да не казва нищо, и да седя 3 ден некъпан, защото съм на газов бойлер и добре, че имам котлон и на ток... та топлим вода като в пещера да се подмием...едит: Като дам 5 лева за преглед, дали ще ми я пълнят където поискам (където имат право де, не на газостанция) навсякъде, защото знам поне 2 места, където отказват...

Коментар

По принцип наредбата, по която се изискват тези прегледи не е никак нова.Просто, както и останалите наредби, правила и закони, никой в България не я спазваше.След няколкото случая на взривени газови бутилки малко ги постегнаха, и почнаха да спазват закона търговците. Спазвайте го и вие.Лошото в цялата история е съвсем друго - че срещу 5 лв не получавате истински преглед, а само един стикер и толкоз.Същото е и с АГУ-тата на автомобилите.Вземат си 15 лв, слагат ти новия стикер и толкоз. Никой не прави наистина това, за което си плащаш (а и то едва ли ще струва 15 лв) - сваляне на бутилката, радиографичен или ултразвуков контрол, и пак монтаж. И при следващия инцидент пак ще се търси виновен...

Коментар

Immortal написа:
                      Вземат си 15 лв, слагат ти новия стикер и толкоз. Никой не прави наистина това, за което си плащаш (а и то едва ли ще струва 15 лв) - сваляне на бутилката, радиографичен или ултразвуков контрол, и пак монтаж. И при следващия инцидент пак ще се търси виновен...
                      Днеска ходих за АГУ-то. Годишния не разбрах колко е. За тест на бутилка (правел се на всеки 5 години по изискване и се следи по паспорта на бутилката!) заедно с годишната заверка - 35 пари. Празна бутилка, свалят, тестват и монтират обратно, за самия тест какво представлява - не разбрах също, казаха - в рамките на 1 работен ден може да се смести занятието. Годишния както гледам си е само една "Такса АГУ" май ...

Коментар

Не съм давал и няма да дам на некакви смешници 20лв за некакъв стикер без да си направат труда да погледнат имам или не газ на колата изобщо.На OMV даже и не питат

Коментар

van_dal написа:
                          Абсолютна простотия е това с бутилките за битова употреба. Аз съм съгласен да си купувам пълна бутилка, но да е нова, чиста и хубава, а не облъскана, ръждясала и мизерна, точно каквито предлагат скапаните топлофикации, на всичкото отгоре взимат 2-3лв. горница за същото количество газ, което бих заредил на газстанцията, поне да ги проверяваха тези бутилки, ами то и това не се прави. А за колите е пълен абсурд, какво ми проверяват дали няма изтичане при бутилката и при клапана, ами това и аз мога да си го проверя и го правя редовно, но не ми излиза 15лв.
                          Аз тука в Бургас порачвам от Топливо. Бутилките са нови, не ми вземат пари за носене до нас. Дали аз ще отида да я напълня или те ми я носет цената все една и съща е.
                          Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                          Ex.Opel Astra

Коментар

z_sutrov написа:
                            Аз тука в Бургас порачвам от Топливо. Бутилките са нови, не ми вземат пари за носене до нас. Дали аз ще отида да я напълня или те ми я носет цената все една и съща е.
                            И аз поръчвам в Топливо София - същото е. Вчера ми я донесоха - 23лв и стотинки ( дадох 24лв и не търсех ресто).
                            Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Нали и аз отскоро съм газаджия, та да споделя . Във вторник на ЕКО директно ми заредиха, не ме питаха нищо за преглед и т.н., а отстъпката беше 5 ст. на литър. Днес на Лукойл: поискаха да видят паспорта и стикера на бутилката, което смятам за правилно Отстъпката обаче беше 2 ст. на литър.
                              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Working...
                              X