От няколко дена когато зареждам ми искат преглед на газовата. До тук добре. Но снощи когато отивах да си пълня бутилката за битова газ направо ми скъсаха нервите и навъртях доста километри... и при това без резултат! никъде не искаха да ми напълнят бутилка, като става дума за места, където имат разрешение и инсталация за пълнене на битова газ - мерат ги на кантари и т.н. От друга страна преди имаше на места пълно за празно - битови бутилки, оставяш твойта и взимаш готова пулна с една пластмаса на винтила - сега и това нямаше! Питам, нали мате право, имате инсталация - не можело, заповеди, а никъде няма табелки за забрана, само разлепени стикери да проверяват бутилките на колите за преглед, а за битовите нищо....Е да му се незнае, къде подяволите може да се пълни битова газ? Да се поръчва ли, какво да се прави? Половината ми домакинство е на газ и когато измислят някаква поредна глупост направо ми брукват в онова тумното място... Чета и никъде не намирам пък и никакво известие или новина...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво пак погнаха газаджиите?!
Collapse
X
-
Етикети: –
-
Колега в България отново заработи телефонното право!!! 90% от нарежданията са неофициални, на ръба, а често и оттатък раба на закона, полуконфиденциални под страх от уволнение и прочее....Полицейщина до дупка... Да живеят всички БеКаПета по всички земни клубета. Комунизма си отива - пееше Кръпката, а Тодор Колев добавяше "Сънувайте деца"!!!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
-
виж на Шел бензиностанциите - имат от онези големите жълтите бутилки, ама не знам каква е процедурата.п.п. скоро не за се заяждали с мен за преглед и стикер на газовата на колата....Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Re: Какво пак погнаха газаджиите?!
bubachko написа:От няколко дена когато зареждам ми искат преглед на газовата. До тук добре. Но снощи когато отивах да си пълня бутилката за битова газ направо ми скъсаха нервите и навъртях доста километри... и при това без резултат! никъде не искаха да ми напълнят бутилка, като става дума за места, където имат разрешение и инсталация за пълнене на битова газ - мерат ги на кантари и т.н. От друга страна преди имаше на места пълно за празно - битови бутилки, оставяш твойта и взимаш готова пулна с една пластмаса на винтила - сега и това нямаше! Питам, нали мате право, имате инсталация - не можело, заповеди, а никъде няма табелки за забрана, само разлепени стикери да проверяват бутилките на колите за преглед, а за битовите нищо....Е да му се незнае, къде подяволите може да се пълни битова газ? Да се поръчва ли, какво да се прави? Половината ми домакинство е на газ и когато измислят някаква поредна глупост направо ми брукват в онова тумното място... Чета и никъде не намирам пък и никакво известие или новина...Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Абсолютна простотия е това с бутилките за битова употреба. Аз съм съгласен да си купувам пълна бутилка, но да е нова, чиста и хубава, а не облъскана, ръждясала и мизерна, точно каквито предлагат скапаните топлофикации, на всичкото отгоре взимат 2-3лв. горница за същото количество газ, което бих заредил на газстанцията, поне да ги проверяваха тези бутилки, ами то и това не се прави. А за колите е пълен абсурд, какво ми проверяват дали няма изтичане при бутилката и при клапана, ами това и аз мога да си го проверя и го правя редовно, но не ми излиза 15лв.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
bubachko
daley написа:
Коментар
-
По принцип наредбата, по която се изискват тези прегледи не е никак нова.Просто, както и останалите наредби, правила и закони, никой в България не я спазваше.След няколкото случая на взривени газови бутилки малко ги постегнаха, и почнаха да спазват закона търговците. Спазвайте го и вие.Лошото в цялата история е съвсем друго - че срещу 5 лв не получавате истински преглед, а само един стикер и толкоз.Същото е и с АГУ-тата на автомобилите.Вземат си 15 лв, слагат ти новия стикер и толкоз. Никой не прави наистина това, за което си плащаш (а и то едва ли ще струва 15 лв) - сваляне на бутилката, радиографичен или ултразвуков контрол, и пак монтаж. И при следващия инцидент пак ще се търси виновен...
Коментар
-
bubachko
Immortal написа:Вземат си 15 лв, слагат ти новия стикер и толкоз. Никой не прави наистина това, за което си плащаш (а и то едва ли ще струва 15 лв) - сваляне на бутилката, радиографичен или ултразвуков контрол, и пак монтаж. И при следващия инцидент пак ще се търси виновен...
Коментар
-
van_dal написа:Абсолютна простотия е това с бутилките за битова употреба. Аз съм съгласен да си купувам пълна бутилка, но да е нова, чиста и хубава, а не облъскана, ръждясала и мизерна, точно каквито предлагат скапаните топлофикации, на всичкото отгоре взимат 2-3лв. горница за същото количество газ, което бих заредил на газстанцията, поне да ги проверяваха тези бутилки, ами то и това не се прави. А за колите е пълен абсурд, какво ми проверяват дали няма изтичане при бутилката и при клапана, ами това и аз мога да си го проверя и го правя редовно, но не ми излиза 15лв.Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
-
z_sutrov написа:Аз тука в Бургас порачвам от Топливо. Бутилките са нови, не ми вземат пари за носене до нас. Дали аз ще отида да я напълня или те ми я носет цената все една и съща е.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Нали и аз отскоро съм газаджия, та да споделя . Във вторник на ЕКО директно ми заредиха, не ме питаха нищо за преглед и т.н., а отстъпката беше 5 ст. на литър. Днес на Лукойл: поискаха да видят паспорта и стикера на бутилката, което смятам за правилно Отстъпката обаче беше 2 ст. на литър.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар