Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за акт от КАТ....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за акт от КАТ....

Здравейте колеги,искам да попитам тези които са наясно с нещата, става дума за акт и ако пишеш че имаш възражения трябва ли задължително да се разпишеш на акта и ако откажеш какви са последствията.
    Peugeot 307 2.0i ГИ
    ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Ако не се подпишеш на акта ще се подпишат свидетели, в общия случай колеги на актосъставителя. Това не може да го избегнеш. След консултация с адвокатката ме посъветва ако имам възражения да напиша "Особенно мнение" и да тегля Z до края на акт-а. И се подписваш задължително. След това в законния срок, адвокат изготвя жалба, или обжалване не знам как му се вика . Т.е за да е точно от юридическа гледна точка всичко, не трябва да пишем по акта юрдически неиздържани неща, а да отбележим че имаме особенно мнение.

Коментар

Мамка му прекарах се Карай ще обжалвам НП
      Peugeot 307 2.0i ГИ

Коментар

Колега, доколкото знам в 3 дневен срок имаш право да подадеш възражение по акта.Няма значение подписал ли си или не. Това, че си сложил един подпис не отменя закона.
        Ex Fiat 126P
        Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
        Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
        Alfa Romeo 147 1.6 TS
        Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
          Колега, доколкото знам в 3 дневен срок имаш право да подадеш възражение по акта.Няма значение подписал ли си или не. Това, че си сложил един подпис не отменя закона.
          Колега и аз мислех като тебе даже бях обеден в това ,но след кратка консултация с човек от правните науки ми каза че за да бъде обжалван самия акт е трябвало да се разпиша,сега ще чакам НП да видим дали там няма да може да измислим нещо
          Peugeot 307 2.0i ГИ

Коментар

jordan85 написа:
            trace написа:
            Колега и аз мислех като тебе даже бях обеден в това ,но след кратка консултация с човек от правните науки ми каза че за да бъде обжалван самия акт е трябвало да се разпиша,сега ще чакам НП да видим дали там няма да може да измислим нещо
            Ами не знам, аз съм се разписвал и съм писал, че имам възражения и това не е попречилода си обжалвам в КАТ. По-добре първо пробвай, ако стане, стане, нищо не губиш, освен едно разкарване.
            Ex Fiat 126P
            Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
            Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
            Alfa Romeo 147 1.6 TS
            Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Колега - актът сам по себе си представлява обвинение за нарушение, с подписа си ти доказваш че си запознат с обвинението. Дали си запознат, или не (или не си подписал), това не отменя твоето право да обжалваш обвинението, което ти е отправено. Това е право по Конституцията на България, може да си го чувал като "всеки е невинен до доказване на противното". Така че обжалвай си акта, подписан или не. То все едно да те обвинят в убийство, и да не си обжалваш обвинението, ами чак после присъдата. А човека от правните науки му кажи да ходи за гъби.

Коментар

Working...
              X