Здравейте колеги,искам да попитам тези които са наясно с нещата, става дума за акт и ако пишеш че имаш възражения трябва ли задължително да се разпишеш на акта и ако откажеш какви са последствията.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за акт от КАТ....
Collapse
X
-
Ако не се подпишеш на акта ще се подпишат свидетели, в общия случай колеги на актосъставителя. Това не може да го избегнеш. След консултация с адвокаткатаме посъветва ако имам възражения да напиша "Особенно мнение" и да тегля Z до края на акт-а. И се подписваш задължително. След това в законния срок, адвокат изготвя жалба, или обжалване не знам как му се вика
. Т.е за да е точно от юридическа гледна точка всичко, не трябва да пишем по акта юрдически неиздържани неща, а да отбележим че имаме особенно мнение.
-
Колега, доколкото знам в 3 дневен срок имаш право да подадеш възражение по акта.Няма значение подписал ли си или не. Това, че си сложил един подпис не отменя закона.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
trace написа:Колега, доколкото знам в 3 дневен срок имаш право да подадеш възражение по акта.Няма значение подписал ли си или не. Това, че си сложил един подпис не отменя закона.Peugeot 307 2.0i ГИ
ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp
Коментар
-
jordan85 написа:trace написа:Колега, доколкото знам в 3 дневен срок имаш право да подадеш възражение по акта.Няма значение подписал ли си или не. Това, че си сложил един подпис не отменя закона.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Колега - актът сам по себе си представлява обвинение за нарушение, с подписа си ти доказваш че си запознат с обвинението. Дали си запознат, или не (или не си подписал), това не отменя твоето право да обжалваш обвинението, което ти е отправено. Това е право по Конституцията на България, може да си го чувал като "всеки е невинен до доказване на противното". Така че обжалвай си акта, подписан или не. То все едно да те обвинят в убийство, и да не си обжалваш обвинението, ами чак после присъдата.А човека от правните науки му кажи да ходи за гъби.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар